Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Οκτώ στους δέκα πολίτες «βλέπουν» συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών!

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε η νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, στην οποία 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών.

Στο ερώτημα

«ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, θεωρείται ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή δεν υπάρχουν και και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης», το 77% των ερωτηθέντων απάντησε ότι γίνεται απόπειρα συγκάλυψης, έναντι του 11% που απάντησαν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δηλαδή, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ 6 στους 10 είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Αναφορικά με την εικόνα που έχουν για την Δικαιοσύνη, σχετικά με τον χειρισμό για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, 7 στους 10 πιστεύουν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση. Ειδικότερα το 38% απάντησε «καθόλου» στο ερώτημα «εμπιστεύεστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου τη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη», με το 29% να απαντά «λίγο», 22% «αρκετά», 5% «πολύ» και ποσοστό 6%, «δεν ξέρω / δεν απαντώ».



Επίσης, στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έχουν γίνει όσα πρέπει για να μην ξαναεπαναληφθεί» το 77% απάντησε «όχι», έναντι του 9% που είπε «ναι», ενώ ένα ποσοστό του 14% είπε «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

www.newsbreak.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου