Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Οι μηχανοδηγοί για την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Το Σωματειο μας με αφορμή την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, τιμά και θυμάται τις γυναίκες αγωνιστριες που εξεγερθηκαν το 1857 στη Νέα Υόρκη διεκδικώντας ίσα δικαιώματα, εργασιακα , κοινωνικά, οικονομικά. Μολονότι ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία έχει αλλάξει αποφασιστικά από τότε, δεν έχουν εκλείψει
ακομα οι λόγοι που μας υποχρεωνουν να διεκδικούμε όλοι μαζί την περαιτέρω εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων για τις Γυναίκες. 
Για τις μητέρες εργαζόμενες και σπουδάστριες. Για τις μητέρες που αγωνίζονται να μεγαλώσουν μόνες τους τα παιδιά τους. Για τις γυναίκες που ακόμα και σήμερα κακοποιουνται όχι μόνο μέσα στα ίδια τους τα σπίτια αλλά και σε χώρους εργασίας ή άλλου, ή βιώνουν ακόμα και σήμερα την έμμεση η άμεση καταπίεση ανθρώπων που είναι φορείς απαρχαιωμενων νοοτροπιων. 
Η 8η Μάρτη θα πρέπει να είναι οδηγός για κάθε μέρα του χρόνου, για κάθε περιστατικό βίας που ακούσαμε η κάναμε πως δεν ακούσαμε, για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων με κάθε είδους διαφορετικότητα. 
Το Σωματείο μας εδώ και χρόνια έχει ως μέλη πολλές Γυναίκες, σε ένα κλάδο από εκείνους που κάποτε θεωρούνταν "απαγορευτικοι" για εκείνες. 
Νέες προσλήψεις γυναικών συναδέλφων γίνονται κάθε χρόνο και αυτό αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σήμερα "απαγορευτικό " επάγγελμα για εκείνες, αλλά και ότι κάθε γυναίκα μπορεί και πρέπει να "ανήκει" όπου η ίδια επιλέγει και επιθυμεί και να αυτοπροσδιοριζεται σπάζοντας τα στερεότυπα σε κάθε πτυχή της ζωής της. 
Όλοι μαζί οφείλουμε να ορθωσουμε το ανάστημα μας, κάθε μέρα απέναντι σε κάθε είδους καταπίεση από άνθρωπο σε άνθρωπο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου