Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών - Οι απειλές να μην περάσουν

Οι απειλές Κυβέρνησης και εργοδοσίας να μην περάσουν.

Η ΔΕΣΚ-Σ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο να απαντήσουμε.  Με οργάνωση της πάλης μας όλους τους τρόπους να μην περάσει η φίμωση της έκφρασης και η δίωξη της
ελεύθευρης συνδικαλιστικής δράσης.  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

      Δεκαέξι μήνες μετά το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ και η κατάσταση στο Σιδηρόδρομο παρά τα παχιά λόγια, δηλώσεις και «δεσμεύσεις» της Κυβέρνησης  έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών και των εργαζομένων. 

Η Κυβέρνηση, ο ΟΣΕ και η HELLENIC TRAIN είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι που με την εγκληματική στρατηγική (που υπηρετούν) του «κόστους – οφέλους», δεν υπολογίζουν καμία ανθρώπινη ζωή.

Είναι υπεύθυνοι για ό,τι έγινε, για ό,τι γίνεται σήμερα και γι΄αυτό που δυστυχώς είναι αναμενόμενο να συμβεί αν δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Η διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων δεν αποτελεί γι΄αυτούς προτεραιότητα. 

Αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρά η αποκατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου. 

Αυτός είναι ο λόγος που σημαντικό τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής φθαρμένο και καταπονημένο όπως το κομμάτι ΣΚΑ – ΟΙΝΟΗ, δεν αντικαθίσταται. 

Αυτός είναι ο λόγος που δεν ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνεται ο εκσυγχρονισμός στις εγκαταστάσεις καθώς και στον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις, στον ΟΣΕ και στην HELLENIC TRAIN.

Η Κυβέρνηση και η εργοδοσία για να δώσουν άλλοθι σε αυτή την εγκληματική τους πολιτική, που αυτή είναι που προδιαγεγραμμένα οδηγεί σε εγκλήματα σαν τα ΤΕΜΠΗ, θρασύτατα πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης στους εργαζόμενους προσπαθώντας να μοιράσουν την ευθύνη για τα συμβάντα στην κυκλοφορία ανάμεσα στους Μηχανοδηγούς, τους Σταθμάρχες και τους Κλειδούχους. Όπως και για τα συμβάντα στα Μηχανεργοστάσια να χρεώσουν την ευθύνη στους Τεχνίτες. Βάζοντας τους εργαζόμενους των παραπάνω ειδικοτήτων να «τσακώνονται» μεταξύ τους, με το «χορό» σε αυτόν τον καυγά να τον «σέρνουν» οι ηγεσίες των Σωματείων της HELLENIC TRAIN.

Στο πλαίσιο αυτής της βρώμικης πολιτικής, εκδηλώθηκε και η απαράδεκτη προσωπική επίθεση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών με Δελτίο Τύπου, στον Πρόεδρο του Σωματείου των Μηχανοδηγών (Π.Ε.Π.Ε.). Ταυτόχρονα, με την επίθεση του κ.Σταϊκούρα, εξαπολύονται και οι φοβέρες και οι εκβιασμοί του κ.Roberto Rinaudo (Διευθύνοντας Σύμβουλος της HELLENIC TRAIN) ότι θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για όποιον εργαζόμενο αναδείξει ή αποκαλύψει τα προβλήματα που υπάρχουν (προφανώς στην κυκλοφορία και στους χώρους δουλειάς), χωρίς την άδεια της Διοίκησης (!) μετά το καρότο με τους καφέδες....ήρθε και το μαστίγιο με τις απειλές. Μια κίνηση που στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Και πάλι οι ηγεσίες των Σωματείων .... «ποιούν την νήσσαν».


Αλήθεια, φταίνε οι εργαζόμενοι:

Για το ότι τα Μηχανοστάσια μένουν χωρίς εφεδρείες λόγω έλλειψης προσωπικού και οι Μηχανοδηγοί καλούνται από τη Διοίκηση να έρθουν για δουλειά, ενώ έχουν ρεπό για να καλύψουν βάρδιες;

Για το ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας στην κυκλοφορία των τρένων δεν έχει εγκατασταθεί;

Για το ότι οι Μηχανοδηγοί καλούνται καθημερινά να υπερβαίνουν τα κόκκινα φωτοσήματα λόγω συνεχών βλαβών, ειδικά στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη;

Για το ότι η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση είναι άγνωστο πότε θα λειτουργήσει. 

Για το ότι οι Σταθμάρχες, οι Κλειδούχοι και ο Φύλακες Ισοπέδων Διαβάσεων δουλεύουν με «κομμένα» ρεπό για να βγουν οι βάρδιες;

Ενώ οι νέοι συνάδελφοι Σταθμάρχες και Κλειδούχοι δουλεύουν με μπλοκάκι και δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Χωρίς να δικαιούνται κανονικές ή αναρρωτικές άδειες με την ανασφάλεια κάθε έξι (6) μήνες αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Αντίστοιχα, και στα Μηχανεργοστάσια που συνεχώς το προσωπικό λιγοστεύει επικίνδυνα, αντί να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις από τη HELLENIC TRAIN, αυτή προσπαθεί να βγάλει τη δουλειά με λιγότερους εργαζόμενους κόβοντας τις άδειες, βάζοντας εργαζόμενους να εκτελούν πολλαπλές αλλότριες εργασίες, χωρίς την απαραίτητη εξειδίκευση. Με ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, προκειμένου να καλυφθούν τα αναρίθμητα κενά. Και όλα αυτά μέσα σε εγκαταστάσεις που καθημερινά δημιουργούν σειρά από ατυχήματα.

Πρέπει να μας απασχολήσει συναδέλφισσες & συνάδελφοι, η στάση των ηγεσιών των Σωματείων ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ που την ώρα που Κυβέρνηση και εργοδοσία εξαπολύουν αυτές τις απειλές στους εργαζόμενους, κρατάνε σιγή ιχθύος. Ενώ ταυτόχρονα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Από τη μία η πλειοψηφία του ΣΕΠ προσπαθεί να βγάλει λάδι την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΟΣΕ και από την άλλη η ηγεσία της ΠΕΠΕ τα βάζει με τον ΟΣΕ για την Κυβέρνηση (σωστά), αφήνοντας στο απυρόβλητο όμως τις ευθύνες της HELLENIC TRAIN. Μία απίστευτη ανοχή χωρίς να υπάρχει καμία πρωτοβουλία – αντίδραση – διεκδίκηση. 

Το σύνθημα που βροντοφώναξε ο λαός «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ!

ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία του Σιδηροδρόμου ΤΩΡΑ χωρίς άλλη καθυστέρηση, να πάρουν θέση. Να γίνουν άμεσα Συνελεύσεις παντού και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Να δοθεί καθαρή απάντηση στην προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κυβέρνηση  και εργοδοσία δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί. Σαν εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να κόψουμε αυτόν το αέρα και να παλέψουμε για τη ζωή και την ασφάλεια τη δική μας και των επιβατών κόντρα στην τρομοκράτηση και τους εκβιασμούς. 

Να διεκδικήσουμε:


Άμεση ολοκλήρωση της εγκατάστασης σε όλη της γραμμή των συστημάτων ασφάλειας της κυκλοφορίας των τρένων και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΟΣΕ και τη HELLENIC TRAIN.

Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ένταξη των εργαζομένων στις τεχνικές εγκαταστάσεις, στη γραμμή και την κυκλοφορία στα ΒΑΕ.

Ανανέωση του τροχαίου υλικού.

Λήψη ουσιαστικών μέτρων στους χώρους δουλειάς για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης κατά τις ημέρες του καύσωνα.

Διεκδίκηση Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό.





Συναδελφικά.


ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου