Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Δίκτυο Σιδηροδρομικών : Οι σιδηροδρομικοί ΔΕΝ εκβιάζονται

Αν και είναι πρωτάκουστο Υπουργός να παρεμβαίνει σε ιδιωτική εταιρεία, όχι για να ξεκινήσει έλεγχος για εργαζόμενο συνδικαλιστή – αφού είχε ξεκινήσει και ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος– αλλά για να «υπαγορεύσει» την ποινή του, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πρώτη φορά το βλέπουμε.

Αντί λοιπόν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να εστιάσει στην ασφάλεια του σιδηρόδρομου και στις αιτιάσεις των Σωματείων μας για την κατάσταση που επικρατεί, έβγαλε  μία ανακοίνωση που ζητά από την HELLENICTRAIN να «πράξει τα δέοντα άμεσα» για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότηση από μέρους του μηχανοδηγού, προέδρου της ΠΕΠΕ, ενώ η εταιρεία ήδη είχε ξεκινήσει και ολοκληρώσει τον έλεγχο για το συμβάν. Προς τί λοιπόν η παρέμβαση; Μα φυσικά για να «απειλήσει» το Σωματείο των Μηχανοδηγών που καταγγέλλει το έλλειμμα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο.

Εμείς ως Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχουμε ένα μήνυμα να απευθύνουμε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Δεν θα σιωπήσουμε, αντίθετα θα εντείνουμε τον αγώνα μας για την ασφάλεια στην εργασία μας και για την ασφάλεια των επιβατών. Δώσαμε αυτή την υπόσχεση στα 57 θύματα των Τεμπών και στις οικογένειές τους, δώσαμε αυτή την υπόσχεση στην ελληνική κοινωνία που μας περιβάλλει με εμπιστοσύνη και σεβασμό. Για αυτό καλό είναι αντί να απειλεί να καθίσει να δει σοβαρά τα προβλήματα του σιδηρόδρομου και να παρουσιάσει επιτέλους ένα σχέδιο ανάπτυξής του. Ας ασχοληθεί με τη δουλειά του με λίγα λόγια.

Υ.Γ

Εάν με την ίδια ευκολία που έβγαλε δελτίο τύπου τώρα το έπραττε και στο παρελθόν ίσως να προλάμβανε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις

Εάν δηλαδή όταν έπρεπε μιλούσε για ασφάλεια ίσως να μην είχαμε τα ΤΕΜΠΗ

Εάν μιλήσει τώρα στην HELLENIC μπορεί να της πει για τις τρομακτικές ελλείψεις σε ανταλλακτικά, σε προσωπικό και σε τροχαίο υλικό.


ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΙΟΥΛΗΣ 2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου