Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση ΣΕΟ για την επίθεση στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ και τους μηχανοδηγούς

     
                Το Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Μεταφορών που εκδόθηκε  στις 25/6/2024 έχει αφήσει άφωνους τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ. Η στοχοποίηση μιας συγκεκριμένης ειδικότητας και του συνδικαλιστικού  τους οργάνου, δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον
Σιδηρόδρομο  στην χώρα μας. 

                     Τα σοβαρά προβλήματα στην υποδομή και με συρμούς που στην διάρκεια του δρομολογίου παίρνουν φωτιά ή εκτροχιάζονται, δεν μπορούν  να αποκαταστήσουν το αίσθημα της ασφάλειας   με ένα Δελτίου Τύπου που προτρέπει περαιτέρω διοικητικά μέτρα για εργαζόμενο. 

                  Κύριε Υπουργέ   ζητάμε άμεσα: 

Προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων, όσους προβλέπει το οργανόγραμμα του 2022, που εσείς ως κυβέρνηση εγκρίνατε. 

Διεταιρικές συμβάσεις μεταξύ ΟΣΕ και όσων εταιρειών δραστηριοποιούνται στον Σιδηρόδρομο, που θα καθορίζουν τους κανόνες λειτουργίας της σιδηροδρομικής αγοράς.  

Επικαιροποίηση  του Γενικού Κανονισμού Κίνησης.

                           Οι απλοί εργαζόμενοι καθώς και τα συνδικαλιστικά τους όργανα   δεν εισακούστηκαν  ποτέ μέχρι σήμερα  για όσα σοβαρά προβλήματα είχε η λειτουργία του Σιδηροδρόμου στην χώρα μας. 

                         Γιατί σήμερα ζητάτε ευθύνες;


Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Σ.Ε.Ο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου