Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αποχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ-Σ απο το ΠΑΣΟΚ

Με σημερινή επιστολή , οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ - Σ δήλωσαν την αποχώρηση τους απο το ΠΑΣΟΚ
                                                                                          Αθήνα  12 Οκτωβρίου 2011

                                                                                  ΠΡΟΣ: Γραμματέα ΠΑΣΟΚ
                                                                                    Κοιν: Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
                                                                                              Κοινοβουλευτική Ομάδα

           Κύριε Γραμματέα,
       Με συναίσθηση της ευθύνης έναντι αυτών που εκπροσωπούμε αλλά και του εαυτού μας, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε διαχωρίσει τη θέση μας από την Κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί.
       Η ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συντριπτική
πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή δεν έχει καμιά σχέση όχι μόνο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και με τη φυσιογνωμία του Κινήματος. Το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας ήταν γνωστό όταν ο λαός εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υποστηρίξαμε προεκλογικά λύσεις που ήταν σύμφωνες με τις αρχές μας αλλά και που εξακολουθούν να υποστηρίζονται από έγκριτους οικονομολόγους ανά τον κόσμο. Για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, η πολιτική που εφαρμόζεται είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση υιοθετώντας νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση ακύρωσαν τις βασικές αρχές του Κινήματος που ήταν η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία. Ακύρωσαν την ιδεολογία μας και το χειρότερο ακύρωσαν τις ελπίδες ολόκληρου του λαού. Για όσα εφαρμόζονται στο όνομα της «μη χρεοκοπίας» δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση ούτε από την κοινωνία ούτε από το Κόμμα.
       Μέσα στη διετία που πέρασε κάθε όριο υπομονής εξαντλήθηκε. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο παραμέναμε στο ΠΑΣΟΚ ήταν συναισθηματικός. Παρ’ ότι ακούσαμε ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι «ταλαιπωρούμε» το σύνολο του ελληνικού λαού, παρ’ ότι χάσαμε σχεδόν 40% από τους μισθούς μας. Παρ’ ότι στο χώρο μας εφαρμόστηκε ένας νόμος με τον οποίο εκδιώχτηκε το 40% του προσωπικού. «Σηκώσαμε τα μανίκια» μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος γνωρίζοντας ότι η επιβίωσή μας είναι συνυφασμένη με  τη λειτουργία του.
       Σήμερα καλούμαστε εκ νέου να θυσιαστούμε στο βωμό της εργασιακής εφεδρείας –απόλυσης. Καλούμαστε να συνεισφέρουμε με περαιτέρω «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων. Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το  αν οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην οικονομική καταστροφή. Αδιαφορεί για το  αν κατασχεθούν περιουσίες και σπίτια. Αρκεί να ικανοποιηθούν οι δανειστές οι οποίοι απαιτούν να «χυθεί  αίμα» εργαζόμενων.
       Ως εδώ. Σταματήστε έστω και την τελευταία στιγμή. Σταματήστε να «εξαγνίζετε» την πολιτική σας στην ασφάλεια των τηλεοπτικών παραθύρων. Ρωτήστε τους πολίτες. Θα σας πουν ότι  οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι ολέθριες για τη χώρα. Θα είναι ολέθριες για την δημοκρατική παράταξη στο όνομα της οποίας συντελείται το έγκλημα σε βάρος του λαού. Δεν μπορεί στο όνομα των αναγκών της οικονομίας να ξεπερνιέται η ηθική και η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για όσα θα συμβούν.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Για την ΠΑΣΚ-Σ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

24 σχόλια:

  1. Σε αυτή την αποχώρηση από το Πασόκ συμμετέχει και η παλιά και ιδιαίτερα η καινούρια ΠΑΣΚ 'Ελξης;

    Γιατί άλλα ακούγονται στους χώρους εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγες εβδομάδες πρίν, όταν -σε αυτο εδώ το blog- ειχα προκαλέσει συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ να απαντήσει, για ποιό λόγο δε διαχωρίζει την θέση του, η απάντηση ήταν: "Το να πω ότι εγώ διαχώρισα την θέση μου , έσκισα και την κομματική μου ταυτότητα και όλα τα παρελκόμενα , το βρίσκω τουλάχιστο γραφικό". Αλλά πρίν ο 'αλέκτωρ φωνήσαι τρις', βλέπω να γίνεται στροφή 180 μοιρών. Ακόμα ενα χαρακτηριστικό δείγμα συνέπειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος μιλάει για συνέπεια ?
    Γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε κιόλας .Εσύ Παύλο?

    Και μάλιστα χωρίς να ξέρεις τι συμβαίνει .Το να φύγω από κάπου που ήδη έχω φύγει , δεν το βρίσκω σωστό .
    Τον Μάρτη του 10 , με την ψήφο μου στο ΔΣ κατήγγειλα την κυβερνητική πολιτική .Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα ήμουν και είμαι πάντα απέναντι στην κυβέρνηση .
    Και ναι εξακολουθώ και θεωρώ γραφικά αυτά τα πράγματα.Και δεν χαρίζω σε κανένα ρετάλι και καραγκιοζοπαίχτη τις αξίες και τα ιδανικά που πιστεύω .
    Αν το ΠΑΣΟΚ απέτυχε απλά δεν το ψηφίζω .Και προσπαθώ να ανατρέψω την πολιτική αυτή .
    3 εκ συμπολίτες μας το εμπιστευτήκαν .Θα κάνουμε λοιπόν ένα μαζικό προσκύνημα στο ΟΑΚΑ όπως οι μουσουλμάνοι στο ραμαζάνι και θα πούμε απεταξάμην για να ικανοποιήσουμε τον φίλο Παύλο.
    Και Ω! Εκ του θαύματος ο Αλλάχ και ο Πανάγαθος θα μας απαλλάξουν απο το ΔΝΤ .
    Είναι σεβαστή η απόφαση των συντρόφων μου , μόνο που αισθάνομαι ότι δεν χρειάζεται να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι που ήδη έχω πράξει συνειδητά .

    Όσον αφορά τον Νίκο , αν υπάρχει νέα ΠΑΣΚ σημαίνει ότι έχει κάνει και καμία ανανέωση .
    Εσύ πορεύεσαι με μια μορφή δράσης τουλάχιστο παλαιολιθική ακολουθώντας πιστά τον δρόμο όσων μας οδήγησαν στην σημερινή απαξίωση .
    Συνεχώς όμως με βάζεις στον πειρασμό να αναφέρω απόψεις σου για το επάγγελμα του μηχανοδηγού όταν πούλαγες εισιτήρια.
    Αλλά λέω και πάλι ότι δεν θα πέσω στην παγίδα της λάσπης .Ακούς εκεί ιδιαίτερα λέει η νέα ΠΑΣΚ.
    Ακόμα γελάω γιατί αντί να πείτε τίποτα και να κάνετε και καμιά πρόταση νέοι άνθρωποι κάθεστε και ασχολείστε με την παλιά και νέα ΠΑΣΚ ...

    Μάθε λοιπόν ότι στον κλάδο έλξης οι μηχανοδηγοί δώσανε σε νέους ανθρώπους και τους ευχαριστούμε για αυτό την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα κοινά.Και στο ΔΣ και στο ΣΤΑ και στο ΕΚΠ .Παρότι ήμαστε μόλις 2 χρόνια στον κλάδο .Δείγμα προοδευτικής αντίληψης .Και για να το πετύχουμε και να τους πείσουμε Νίκο και Παύλο , αγωνιστήκαμε με συνέπεια και προτάσεις και αποφεύγοντας την λάσπη που κυριαρχεί στην έλξη. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Καλαμάτα που σήμερα δυστυχώς έχει κλείσει .

    Την ώρα που εσύ Νίκο ψήφιζες στο εργατικό κέντρο Πειραιά παρουσία 10 νοματαίων στο γραφείο της ΔΑΚΕ και σου πέρναν το ψηφοδέλτιο για να το βγάλουν φωτοτυπία ( σας βλέπαμε καημένε Νίκο και γελάγαμε ) προκειμένου να μην χαθεί στο δρόμο , εκείνη την ώρα ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕΣ συνειδητά ότι ανήκεις στο χτες .

    Αντί λοιπόν να κατανοήσεις τι επέλεξες να κάνεις έρχεσαι εδώ και συνεχίζεις να γράφεις τις χαζομάρες για νέα και παλιά ΠΑΣΚ.
    Τόσο πολύ σε ενοχλεί Νίκο ? Η μήπως προσπαθείς και πάλι να φανείς χρήσιμος στην παράταξη που δεν ξέρει να γράφει στο internet ?
    Έτσι παλεύεις για να αναδειχθείς?

    Αλλά δεν είναι μόνο χαζομάρες αλλά και άκρως ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕΣ χαζομάρες .

    Το μάθημα για ΝΕΟΥΣ και ΠΑΛΙΟΥΣ εργαζομένους δεν το διάβασες, το μάθημα για πριν και μετά το 83 ασφαλισμένους ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ , το μάθημα για εφέδρους με 33 χρόνια δουλειάς ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ, για πριν και μετά το 2004 προσληφθέντες ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ?

    Και εξακολουθείς να μιλάς για νέους και παλιούς εργαζόμενους ?

    ΟΛΟΙ τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε Νίκο Αγγελόπουλε ,παλιοί και νέοι , μόνο που εσύ σκέφτεσαι το ίδιο με αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτά και φυσικά δεν μπορούν σήμερα να δώσουν λύσεις .
    Εγώ ποτέ δεν διαχώρισα , κατήγγειλα όταν αισθάνθηκα να αδικούμε , αλλά ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑ ποτέ συναδέλφους .
    ΠΟΤΕ.Γιατί αν διαχωρίσω μαύρο φίδι που μας έφαγε όλους.

    Επικίνδυνες απόψεις που τις γράφετε γελώντας .

    Αλλά και η υπομονή έχει όρια .

    και επαναλαμβάνω .Ποιος μιλάει για συνέπεια .

    Εσύ Παύλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ίδια και τα ίδια, τα "ξύλινα τα λόγια τα μεγάλα"...Αναρωτιέμαι, πρέπει να απολογηθώ αν είμαι συνεπής;...Αναμφισβήτητα πάντως, αν μιλήσω για τη δική σου συνέπεια, δε θα μου φτάσει ο αποθηκευτικός χώρος του blog. Τέλος, για άλλη μια φορά το καθόλα δημοκρατικό "κερασάκι" ολοκληρώνει τη σκέψη σου: "Επικίνδυνες απόψεις"..διαχρονικά, τη διαφορετική άποψη, τη χαρακτήριζες με αυτές τις λέξεις. Συνέχισε έτσι φίλε Κωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πονάει η αλήθεια και μόνο φίλε μου .

    Εσύ ζητάς απολογίες από εμένα για το ΠΑΣΟΚ , βγάζοντας την προσωπική σου εμπάθεια που προέρχεται από το παρελθόν .
    Εκμεταλλευόμενος την πολιτική συγκυρία στοχεύεις μονίμως προσωπικά .
    Γιατί 7 χρόνια , αυτό πάντα περίμενες .

    Και επειδή δεν βρήκες ποτέ την ευκαιρία , χρησιμοποιείς σήμερα την πολιτική συγκυρία για να με συκοφαντήσεις .

    Αν έχεις να μου προσάψεις κάτι για την συνδικαλιστική μου δράση είτε στον Προαστιακό , είτε εδώ ,αυτό να κάνεις να το μάθουν και οι συνάδελφοι .

    Και όχι να λες αλητείες του τύπου δεν θα χωράει ο αποθηκευτικός χώρος ....Να τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα θα πει κάποιος .

    Αν και εσύ θεωρείς ότι υπάρχουν νέοι και παλιοί εργαζόμενοι , ναι Παύλο , είσαι επικίνδυνος .

    Όταν βρεις το χρόνο να καταθέσεις και καμιά πρόταση αντί να ρωτάς τους συνδικαλιστές μόνο , κάντο .

    Και αν φυσικά έχεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και βέβαια να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι η στοχοποίηση αυτή γίνεται σε όλους τους συναδέλφους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ .

    Καθημερινά γίνεται μια προσπάθεια να ενοχοποιούνται όσοι ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ ή την ΠΑΣΚ , λες και εμείς νομοθετούμε .

    Μια προσπάθεια που γίνεται για να αισθάνονται ένοχοι οι συνάδελφοι που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο και να απολογούνται για αυτές τις πολιτικές .

    Μια προσπάθεια που στόχο κύριο όμως έχει , να καλύψει την απουσία άλλης πολιτικής πρότασης από τον χώρο της Δεξιάς . Κρύβουν την πολιτική γύμνια ενοχοποιώντας εργαζόμενους και κάνοντας τους να αισθάνονται ένοχοι .
    Κανείς εργαζόμενος δεν φταίει για τις πολιτικές αυτές .
    Δεν είδα άλλωστε ποτέ καμιά αριστερή παράταξη να προσωποποιεί πολιτικές .

    Αυτό δεν θα περάσει .Και ιδιαίτερα σε όσους προσπαθούν να ταυτίσουν τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ με αυτήν την πολιτική .
    Ότι μπορούμε το κάνουμε και αν δεν είναι αρκετό μια πρόταση δυσπιστίας προς τα πρόσωπά μας .
    Αν ο κλάδος κινδυνεύει απο εμάς αυτό πρέπει άμεσα να το πράξουν οι άλλες παρατάξεις για να προασπίσουν τα συμφεροντά μας .
    Αλλά ποιος τρελλός σήμερα θέλει σήμερα να αναλάβει .
    Πετάει την πιστολιά .
    Για όλα φταίει ο Γενιδούνιας και καθάρισε .Και επενδύοντας σε αυτό νομίζει θα κερδίσει σήμερα ψήφους .
    Ε μάλλον όχι μόνο υποτιμάτε μόνο τον κόσμο της έλξης αλλά προσπαθείτε εκβιαστικά να του υφαρπάξετε και την ψήφο .


    Αλλά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας ζητούσαν τα φασιστικά καθεστώτα γιατί έτσι έκρυβαν την έλλειψη πολιτικής πρότασης και οδηγούμαστε σε καθεστώτα ακροδεξιά σε περιόδους κρίσεων .


    Αυτό εγώ δεν το επιτρέπω σε κανένα και θα παλέψω να μην γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα αν δεν σου αρέσει ο αντίλογος και η κριτική μπορείς πολύ απλά να μας ζητήσεις να μην γράφουμε στο blog σου και όχι να απαντάς με μυθοπλασίες και ψέματα.

    Εξάλλου και τις αναρτήσεις που σου στέλνουμε τις φιλτράρεις και δεν τις ανεβάζεις όλες παρότι αφορούν μηχανοδηγούς, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι από τον παραταξιακό σου χώρο.

    Αν έχεις στα χέρια σου εσύ ή όποιος άλλος έχει το ψηφοδέλτιο που έριξα στις εκλογές φωτοτυπιμένο θα το ήθελα και εγώ, αλλιώς γράψε κανένα παραμυθάκι γιατί έχεις μεγάλη φαντασία.
    Ήσουν και εσύ εκεί στο γραφείο της ΔΑΚΕ και με είδες και γέλαγες ή μπέρδεψες τα γραφεία Κώστα και τα είδες αυτά στην ΠΑΣΚΕ;

    Αν εγώ είμαι επικίνδυνος είμαι για τον εαυτό μου.
    Εσύ όμως που είσαι επικίνδυνος είσαι επικίνδυνος για τον κλάδο που εκπροσωπείς.2 φορές τον τελευταίο καιρό προτίμησες την φυγή, μία από το να δώσεις απαντήσεις στους συναδέλφους στην Γενική Συνέλευση και μία στο ΔΣ της ΠΕΠΕ που δεν καταψήφισες την πολιτική της κυβέρνησης.

    Αλήθεια οι υπόλοιποι Σιδηροδρομικοί της ΠΑΣΚΕ που προχώρησαν στην παραπάνω κίνηση είναι γραφικοί;

    Για μένα όλοι οι συνάδελφοι είναι το ίδιο και φώναζα και φωνάζω και για τους μεταταγέντες και για τους επερχόμενους εργασιακά έφεδρους και για τους προσληφθέντες το 2004 και μετά.

    Αν αναννέωση πλην την αναννέωση σε πρόσωπα εννοείς και τις πρακτικές τύπου "τελείωσα τον μηχανοστασιάρχη" ευχαριστώ δεν θα πάρω.

    Καλά μετά από μένα εμπάθεια με το πρόσωπό σου έχει και ο Παύλος; 'Οχι ρε Κώστα μην παιδεύεσαι άλλο. Κάπου τα έχεις μπερδέψει μέσα στο μυαλό σου.
    Χαλάρωσε λίγο δεν σε κυνηγάνε φαντάσματα.
    Καλό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Κώστα, είναι πρόδηλο -και παράλληλα λυπηρό- βρίσκεσαι σε παραλλήρημα. Ξιφουλκείς εναντίων όλων αβάσιμα και αδιακρίτως. Οπως σου έχω ξαναπεί, την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος, θα μιλήσουμε για όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά είναι !Ωραία πράγματα !Φταίει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ αλλά φταίει περισσότερο αυτοί που εξαπατήθηκαν γιατί ψηφίσαν ΠΑΣΟΚ !Τουλάχιστον εγώ πήγα και σε κάποιες πορείες και διαμαρτυρήθηκα δεν έκατσα καναπέ !Σήμερα γκρεμίζονται τα πάντα και μεις παίζουμε την ίδια ταινία !Στο ζουμί όμως ...παιδιά καλό είναι αυτό που κάνετε ,εγώ το δέχομαι ,εγώ φταίω για όλα ,αλλά παρακάτω έχετε να πείτε κάτι ??? Καμιά πρόταση υπάρχει ?και καλά ο Παύλος κάτι έχω ακούσει ,εσύ Νίκο ???Δυστυχώς μόνο λάσπη και πολύ καταγγελία όπως με τότε που είχες πάρει 15μερες άδεια και συνεχόμενα 2 ρεπό και αυτό δεν έκανε 17μερες αλλά 15.Εντάξει ξέρω είμαι στραβός ανάποδος και βλάκας!Αλλά επειδή είμαι βλάκας δεν έχω ακούσει προτάσεις μπορεί να πεις κάτι σωστό και να το εφαρμόσουμε,κάποια ενέργεια κάτι ,αλλά να ναι δικό σου ,ειλικρινά θα το υπερασπιστώ και γω αλλά ... περιμένω ας τις πιτσιλες για λίγο ,και πες μας τι πρέπει να κάνουμε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνάδελφε Αγγελόπουλε καλό θα ήταν να είσαι προσεκτικός.
    Οι νέοι επιτρέπονται να κάνουν λάθη και για αυτό σε συγχωρούμε.
    To blog δεν ανήκει στον συνάδελφο Γενιδούνια , αλλά στους μηχανοδηγούς .Ο Γενιδούνιας είναι ένας από τους διαχειριστές και από αυτούς που υλοποίησαν την ιδέα , με το σκεπτικό της αναβάθμισης του κλάδου και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων .
    Κανένα φιλτράρισμα δεν γίνεται στις αναρτήσεις , κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται .
    Από τις δικές σου αποστολές μόνο 2 δεν δημοσιεύτηκαν.
    Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Βήμα (....) και η επερώτηση για τις διαβάσεις του Σάββα Αναστασιάδη που όμως είχε ήδη αναρτηθεί σε άλλο χώρο .
    Είναι λυπηρή η τοποθέτηση σου τουλάχιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το χελιδονάκι

    Μια οικογένεια χελιδονιών (πατέρας, μητέρα και γιος) κάθονται πάνω σε ένα τηλεφωνικό σύρμα παρατηρώντας τον καιρό στην Ελλάδα να βαραίνει και έχουν τον παρακάτω διάλογο.
    Πατέρας: Να ετοιμαζόμαστε να φεύγουμε σιγά – σιγά για πιο ζεστά μέρη.
    Μητέρα: Ναι, ήρθε ο καιρός να φύγουμε.
    Γιος: Μα τι λέτε. Εδώ στην Ελλάδα είναι παράδεισος, δεν πρόκειται να κάνει κρύο. Είναι τόσο όμορφα εδώ..
    Πατέρας: Αν σε πιάσει ο χειμώνας εδώ θα πεθάνεις από το κρύο. Έλα μαζί μας … κάτι παραπάνω ξέρουμε.
    Γιος: Δεν πάω πουθενά. Αν θέλετε φύγετε εσείς. Έχω ενηλικιωθεί και θα κάνω αυτό που θέλω. Εξ’ άλλου έχω τους φίλους μου εδώ και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.
    Σε λίγες μέρες και ενώ οι γονείς έφυγαν για πιο ζεστά μέρη, το χελιδονάκι συνέχιζε να τιτιβίζει πάνω στο σύρμα και να χαιρετάει έτσι όλα τα ζώα που περνούσαν από κάτω του. Ήρθαν τα κρύα και αυτό προσπαθούσε να τιτιβίσει, αλλά από το κρύο η φωνή δεν έβγαινε, ώσπου παγωμένο και μισοπεθαμένο έπεσε κάτω στο χώμα παρακαλώντας να εμφανιστεί κάποιος φίλος να το σώσει.
    Άρχισε να δύει ο Ήλιος και μέσα στις τελευταίες του στιγμές βλέπει ένα κοπάδι αγελάδες να έρχεται καταπάνω του.
    Ωχ αυτές δεν είναι φίλοι μου. Θα με πατήσουν σίγουρα. Μα αν είναι να πεθάνω από το κρύο καλύτερα να με πατήσει μια αγελάδα. Θα να είναι ακαριαίος ο θάνατος, σκέφτηκε. Περνώντας το κοπάδι από πάνω του μια αγελάδα το βλέπει έτσι ετοιμοθάνατο, κοντοστέκεται και το αφοδεύει. Σε λίγο το χελιδονάκι άρχισε να ζεσταίνεται από την κοπριά και μόλις ζεστάθηκε καλά άρχισε να τιτιβίζει πάλι. Κάποια γάτα ακούγοντας το τιτίβισμα έτρεξε προς τα εκεί και άρχισε να καθαρίζει το χελιδονάκι από την κοπριά.
    Να είσαι καλά γατούλα που με καθαρίζεις, είπε το χελιδονάκι. Είσαι πραγματικός φίλος. Η αγελάδα αντί να με βοηθήσει με κόπρισε.
    Μόλις λοιπόν η γάτα το καθάρισε από την κοπριά, το έκανε μια χαψιά.
    -------------------------------
    Μια ιστορία που ανταποκρίνεται σήμερα και κάθε μέρα στις επιλογές μας και δίνει τόσο ωραία διδάγματα και συμπεράσματα. Αρκεί τα λάθη και οι λαθεμένες επιλογές μας να μας γίνουν μάθημα:
    1. Άκουγε τους μεγαλύτερούς σου και αυτούς που σε αγαπούν πραγματικά. Κάτι ξέρουν.
    2. Αυτός που σε ρίχνει στα σκατά … δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου.
    3. Αυτός που σε βγάζει από τα σκατά …δεν είναι απαραίτητα φίλος σου
    4. Αν περνάς όμορφα μέσα στα σκατά … τουλάχιστον … μη το φωνάζεις.

    Κων/νος Πίνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προφανώς φίλε Παύλο δεν έχεις τίποτα και πάλι να πεις .
    Ίσως αυτό εξυπηρετεί και την σκοπιμότητα σου.
    Ωστόσο θα επαναλάβω το αυτονόητο , το οποίο διαπίστωσε ο καθένας .
    Ενώ ο αποθηκευτικός χώρος του blog είναι τεράστιος, δεν βρήκες το κουράγιο να γράψεις 2 σειρές έστω για αυτά που μου καταλογίζεις.
    Επαναλαμβάνω, το κουράγιο .

    Βεβαίως συνεχίζεις την ίδια τακτική , λέγοντας πως θα τα πούμε στις συνελεύσεις κτλπ .
    Μα μόλις 20 μέρες πριν ήσουν παρών σε συνέλευση και πάλι ξέχασες να τα πεις .Προτιμάς και εσύ φαίνεται το τετ α τετ , να συκοφαντείς δηλαδή όταν ο άλλος απουσιάζει .
    Είναι η γνωστή τακτική .Γκεμπελική .Λέγε , λέγε κάτι θα μείνει .
    Και φυσικά αν οι όλοι , είσαι εσύ και ο Νίκος , τότε ναι μάλλον εναντίον όλων ξιφουλκώ .Εσένα και του Νίκου που αντιλαμβάνομαι πως είσθε ...όλοι.

    Και γιατί ρε Γενιδούνια θα ρωτήσει κάποιος .

    Γιατί δεν αποδέχεσαι την κριτική .

    Απάντηση .
    Είδε κάποιος κριτική ? Είδε καμιά πρόταση , έστω?

    Με τον φίλο Παύλο κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια και επειδή στην έδρα γνωριζόμαστε και μεταξύ μας δεν έχει και κανένα νόημα παραπάνω να μιλάμε για συνέπεια .

    Αλλά ο φίλος Νίκος με είπε και επικίνδυνο για τον κλάδο !
    Γιατί λέει αποχώρησα 2 φορές .Μια στην Γενική Συνέλευση και μια απο το Δ.Σ.

    Πλήρως ενημερωμένος ο φίλος .
    Αλήθεια φίλε Νίκο , εσύ δεν ήρθες στην συνέλευση στο ΜΑΙ και μου ψιθύρισες στο αυτί , τι χάλια είναι αυτά και τι επίπεδο είναι αυτό ? Μήπως είναι και αυτό φαντασιωσή μου ? Γιατί στο ΕΚΠ Νίκο εγώ ήμουν στο γραφείο της ΠΑΣΚ , δεν το αρνήθηκα.Και επειδή ακριβώς απέναντι ήταν το γραφείο της ΔΑΚΕ , σας βλέπαμε που ψηφίζατε, κατόπιν πέρναγε ακτινογραφία το ψηφοδέλτιο και μετά στον 5ο όροφο καρφί .
    Είναι κακό να πω αυτό που είδαμε όλοι ?
    Μάλλον ....
    Αλλά χειρότερο είναι αυτό που βλέπαμε .Νέος άνθρωπος να ξεφτιλίζεται από το σύστημα.

    Τέλος πάντων στο ζητούμενο .
    Απο την συνέλευση στο ΜΑΙ αποχώρησε η ΠΑΣΚ μετά τα όσα λυπηρά συνέβαιναν .
    Σε τέτοιες καταστάσεις δεν θα παραμένουμε πλέον ούτε σαν θεατές .
    Οι συνάδελφοι ζητάν ουσία και όχι μπινελίκια.Ζητάνε αλλαγή νοοτροπίας.

    Και εδώ κολλάει και η προχτεσινή αποχώρηση μου απο την συνεδρίαση του ΔΣ.
    Και πάλι δεν στα πανε καλά όμως .

    Αποχώρησα γιατί ήμουν δέκτης μιας χυδαίας επίθεσης από τον Γραμματέα του Σωματείου .Με ακατονόμαστες εκφράσεις.( Μάλιστα μια από τις έξυπνες ήταν ότι εμείς που μπήκαμε λέει από το παράθυρο δεν δικαιούμαστε να μιλάμε .Όταν μάλιστα τον ρώτησα αν τα λέει και σε σας αυτά ,όταν κάνετε παράταξη , απάντησε ότι αφορούν μόνο εμένα γιατί τολμώ να αμφισβητώ την γενιά του και το έργο του ).
    Δεν είμαι λοιπόν εγώ ο σάκος του μποξ για να εκτονώνει ο συνάδελφος Τουρλής τα προσωπικά του αλλά και παραταξιακά του αδιέξοδα .Είναι δικό του πρόβλημα να δώσει λύσεις στα θέματα που δημιουργεί συνεχώς χαρακτηρίζοντας εύκολα συναδέλφους , από πρόθυμους σήμερα έως τεμπέληδες χτες και άλλα πολλά γραφικά.
    Α και να μην ξεχάσω , να τιμωρήσουμε και 2 μηχανοδηγούς που έκαναν λάθος.(Αθανασόπουλος Δ. , Πετρόπουλος Π.) .
    Και το κερασάκι στην τούρτα .Για τις μετατάξεις φταίει ο Γενιδούνιας γιατί δούλεψε λέει 21 ώρες συνεχόμενα .( και άσε τα παραμύθια που γράφει το στέκι , ότι δήθεν δεν ξεχνάς τους μετατασσόμενους ).
    Και άλλα πολλά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που δεν κάνω κέφι να αναφέρω εδώ .
    Και όταν ζήτησα να ανακαλέσει και δεν το έκανε , αποχώρησα .

    Δηλώνοντας όμως ότι ψηφίζω τις απεργίες και κάνοντας και πρόταση για απεργία διαρκείας αν τυχόν μηχανοδηγός απολυθεί - βρεθεί σε εφεδρεία δηλαδή .

    Και επειδή οι ώρες για όλους είναι δύσκολες και απαιτείται ενότητα , αυτό μας ζητάει ο κόσμος , δεν τον κατήγγειλα και γραπτώς όπως θα έκανα σε κάθε άλλη περίπτωση .
    Τι να κάνω με ανάγκασες εσύ να τα πω .Λυπάμαι.
    Φυσικά αυτά δεν τα ήξερες θα πεις .Δεν στα είπανε .Αλλά να γράψεις το παραμύθι πρώτος όπως πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έτσι λοιπόν δημιουργείται και η εμπάθεια .Όταν υπάρχει συκοφαντία .
    Και όχι δεν με κυνηγούν φαντάσματα Νίκο .
    Ο Αγγελόπουλος με ενοχλεί που συνεχώς γράφει ψέμματα .

    Όσον αφορά την εμπάθεια , όντως δεν μου είσαι συμπαθής .Δεν το κρύβω .

    Γιατί γουστάρεις να ζεις με τα σκατά που λέει και το παραμύθι.Επιδιώκεις την επ άπειρο ύπαρξη τους σε αυτόν τον κλάδο .Και φέρεσαι και παίζεις βρώμικα . Από τον Προαστιακό κιόλας.Όταν σε συνέλευση γύριζες και έλεγες , τι κάνετε εσείς οι μηχανοδηγοί και θέλετε παραπάνω μισθό.Το μάνταλο πάτε πέρα - δώθε .

    Θυμάσαι ? Εγώ δεν ξεχνώ .Πολλοί από μας ήταν εκεί και δεν ξεχάσανε .

    Και πήρες και την απάντηση 5 μήνες μετά , όταν ο βασικός μισθός του μηχανοδηγού του Προαστιακού ήταν 300 ευρώ παραπάνω απο τον δικό σου .Δεν μιλάω για επιδόματα .Βασικούς μισθούς .

    Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα .Και για αυτό είμαι επικίνδυνος όχι για τον κλάδο ,αλλά για αυτούς που θέλουν να τον καθηλώσουν στα σκατά .

    Και τον κρατούν καθηλωμένο στα σκατά , πετάγοντας του που και που κάνα λουκουμάκι (υπερωρίες , υπερεργασία , συνδικαλιστές που ούρλιαζαν φωνάζοντας τεμπέληδες τους μηχανοδηγούς που δεν στήριζαν το σύστημα κτλπ )καθαρίζοντας τον ενίοτε από αυτά , για να τον φάει μετά ο γάτος. Αρκεί βέβαια αυτοί να προλάβουν να την κάνουν ταΐζοντας τον με κάνα από τα νεότερα και ζουμερότερα χελιδονάκια .Έλα ντε που δεν πρόλαβαν όμως .
    Διδακτικό το παραμύθι του συναδέλφου Πίνιου όντως .

    Πάντα γράφω και λέω αυτό που αισθάνομαι .

    Και για αυτό δεν είμαι συμπαθής σε αυτούς που θέλουν να τους χαϊδεύουν τα αυτιά .

    Ζητώ συγνώμη απο τους υπολοίπους αν κάπου ξέφυγα, αλλά η υπομονή και η αντοχή έχει ανθρώπινα όρια .

    Και καμιά φορά για να ηρεμείς πρέπει να γράφεις και αυτό που αισθάνεσαι , ιδιαίτερα όταν σε θίγουν με ψέμματα .

    Να γαληνεύεις καθώς τραντάζεσαι που λένε και οι παλιοί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Κώστα εύγε! Συνεχίζεις το παραλληρηματικο σου κρεσέντο! Αυθαιρετα θεωρείς έλλειψη κουραγιου, το γεγονός ότι δεν εξέθεσα την ασυνέπεια σου στη συνέλευση της Θεσσαλονίκης πριν είκοσι μερες. Αντιθετα, θεωρώ ότι το να μην ασχοληθώ μαζί σου, αλλά με τα ιδιαιτέρως σοβαρά ζητήματα της εφεδρείας και του μισθολογιου, ήταν αποδειξη σοβαρότητάς. Τι να απαντήσω στο ότι "τα τελευταία 7 χρονιά προσπαθώ να εκμεταλλευτώ την πολιτική συγκυρία" για να σου επιτεθώ; Επιτελους, δεν κινείται ο πλανητης γυρω απο σενα! Όλα αυτά είναι αποκυηματα ενός εκμαυλισμενου μυαλού. Επιπρόσθετα, το να με κατηγορεί για γκεμπελικές μεθόδους, ο καθ' εξιν διαστρεβλωτης της αλήθειας, ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και αγγίζει αυτά του θράσους. Αναμφίβολα, δεν ήταν η ρητορική σου δεινότητα, αλλά το σάπιο σύστημά που κατηγορείς, αυτό που σε εξέλεξε -"απ' το παραθυρο"- συνδικαλιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 2 γραμμές ρε Παύλο .
    Πες.Που ,τι και πως .Καλοί οι χαρακτηρισμοί αλλά...
    Από σοβαρότητα .. αϊτός .Τόσο που ο ίδιος όταν ξεκίνησες το διάλογο , έβαλες το θέμα του αν ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ είπε απεταξάμην και αν το είπε είναι ασυνεπής .Προκαλώντας με να απαντήσω για να κάνεις τζόγο .
    Ο σκοπός σου προφανής .Το ίδιο και του Νίκου.

    Η αλήθεια είναι ότι οι απαντήσεις πονάνε.

    Είναι δύσκολο να σηκώνεσαι από το λάκκο που σκάβεις για να πέσει ο άλλος μέσα .

    Αποδείξεις για αυτά που λες , γιατί θρασύς είναι αυτός που κατηγορεί χωρίς λόγο και επιχειρήματα και όχι αυτός που αμύνεται.

    Αν παραδέχεσαι ότι το σύστημα είναι σάπιο , έλα να το αλλάξουμε .
    Μην το διαιωνίζεις κατηγορώντας με , με χαρακτηρισμούς και μην παραθέτοντας ΕΝΑ επιχείρημα .1 μόνο ! 2 γραμμές !
    Κακό στον εαυτό σου κάνεις .
    Εγώ την κριτική μου την έκανα πάντα με λόγια και αποδείξεις .Πάντα .

    Αν λοιπόν κατάφερα κάτι , είναι ότι και εδώ απέδειξα ότι δεν έχεις τίποτα να πεις , παρά μόνο να χαρακτηρίζεις .
    Γιατί όποιος διαβάζει τι γράφεις , διαβάζει μόνο χαρακτηρισμούς.

    Δεν θα σου κάνω την χάρη να επανέλθω αν δεν βρεις το κουράγιο να πεις γιατί με κατηγορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kυριοι ηρεμα ερχεται η εβδομαδα του σταυρωματος.Ευτυχως που υπαρχουν δικαστες ΟΠΩΣ 0 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επιτέλους η τακτική των προσωπικών επιθέσεων ,με γενικότητες και υποκειμενικά συμπεράσματα είναι λάσπη στον ανεμιστήρα και φέρνει μια εσωστρεφή λογική και στάση που υπηρχε στο κλάδο μέχρι τώρα.Δεν λέω όταν είναι να κριτικάρεις μια απόφαση το κάνεις αλλά οι εμμονές και οι γενικότητες το μόνο που προσφέρουν είναι προσωπικά οφέλη .Επιτέλους πάμε ένα βήμα παραπέρα !ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ !ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ !ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!!!!! ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ , ας δώσουμε το κουράγιο και την ενότητα στους συναδέλφους !ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !ΕΛΕΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για ποιές προτάσεις μιλάς ρε Χάρη όταν είσαι κάτω από οικονομική κατοχή.
    Δεν έχεις καταλάβει ρε Χάρη ότι για εμάς αποφασίζει ο ύπατος αρμοστής.
    Έχεις δει πολλούς με τεντωμένα αυτιά να θέλουν ν’ ακούσουν προτάσεις;
    Έχεις δει πολλούς να θέλουν να υλοποιήσουν προτάσεις;
    Έχεις την εντύπωση ότι υπάρχει κανένας να έχει τη διάθεση προκειμένου να μας ξεκολλήσει από τον σκατωμένο βούρκο;
    Τον είδες χθες το γούτο πως βγήκε στα κανάλια να δικαιολογήσει τις καταθέσεις των εκατομμυρίων ευρώ, είδες πώς απειλούσε θεούς και δαίμονες, είναι με πόνο, δάκρυ και με αίμα βγαλμένα ενώ αυτά που κόβουν τα δικά σου και τα δικά μου τα δικά μας είναι βγαλμένα με απάτη και πουστιά.
    Δεν είδες ρε Χάρη πώς ο ηγέτης της χώρας νομιμοποιεί τη διαπλοκή καλώντας τους μεγαλο καναλάρχες και μεγαλοεκδότες τους μεγίστους του είδους που έχουν άμεση σχέση με την πλύση εγκεφάλου των ελλήνων.
    Για ποιες εκλογές μιλάς ρε Χάρη;
    Τι θα βγει από τις εκλογές;
    Περιμένεις τίποτα ρε Χάρη;
    Ένα θα παρακαλούσα να μην φάμε τις σάρκες μας, γιατί με μαθηματική ακρίβεια εκεί μας οδηγούν.
    Αφήστε τις μα….ες αριστεροί, σοσιαλιστές, δεξιοί και νοούμενοι «φασίστες», και δείξτε σύνεση εδώ μέσα, μην ξύνεται πληγές γιατί αυτή τη φορά θα βγει μπόχα αντί για αίμα. Δεν υπάρχει καμία ιδεολογία γιατί όλες γκρεμίστηκαν με κρότο , δεν υπάρχει εδώ μέσα προοδευτικός και φασίστας ,όλοι έχουν κοινά ιδανικά και είναι τα ιδανικά των ελλήνων πολιτών.
    Αν θέλεις να με ακούσεις μάζεψε και φύλαξε κοντά σου ότι αγαπάς γιατί θα χαθούν πολλά γιατί το πρόβλημα δεν είναι σιδηροδρομικό Χάρη, είναι καθαρά ελληνοελληνικό.

    "Όταν δοσίλογοι αυτοαναγορεύονται σε κυβερνήτες και ύπαρχοι και ζουν υπό συνεχή συναισθηματική φόρτιση τα υποκείμενα ιπποκόμοι τους, μας προσβάλουν κατάφορα την νοημοσύνη και πρέπει να περιμένουμε και άλλα πολλά".
    Και κάτι άλλο όταν η στραβή βρει το αρνί της να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί και καιρός για προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το προβλημα ειναι ταξικο καθαρα κι οχι ελληνοελληνικο αλλωστε και στη κυβερνηση ελληνες ειναι αλλα δεν ειναι εργατες.Ας αφησουμε επιτελους τις εθνικοπατριωτικες κορωνες,ας αφησουμε το παραμυθακι οτι δεν φταιει το ελληνικο κρατος αλλα οι γερμανοι,οι αμερικανοι,οιρωσοι κλπ.Αυτος που φταει ειναι το κεφαλαιο και τα αφεντικα του και να μην εχουμε αυταπατες οτι και το κρατος τα συμφεροντα τους υποστηριζει γιατι αυτος ειναι ο ρολος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επιμένω ότι το πρόβλημα είναι καθαρά ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ μάλιστα ξεκάθαρα ΕΛΛΗΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και είναι στο χέρι του κάθε Έλληνα πατριώτη ν’ αφουγκραστεί την ιστορία μας να πάρει το μέλλον του τόπου μας στα χέρια του και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή γιατί ξεπουλιέται η χώρα μας στο παζάρι του ληστή.
    Δεν διαφωνώ ότι κτυπιέται ανηλεώς ή ταξική συνείδηση των εργαζομένων αφού μας θεωρούν υπεύθυνους γεμίζοντάς μας με ενοχές με αποκορύφωμα να καταργούνται οι κατακτήσεις μας από τ’ ανδρείκελα των μεγάλων αφεντικών προκειμένου αυτοί να σημειώσουν μελλοντικά υπερκέρδη, από έναν εργαζόμενο μηχανή παραγωγής χωρίς λόγο και αντίλογο και τελικά χωρίς φωνή.

    Η λαίλαπα δεν κάνει εξαιρέσεις ταξικές, καίει τα πάντα και ειδικά όταν υποδαυλίζεται από τους εργάτες που δεν είναι εργάτες και νομοθετούν όχι υπέρ των ελλήνων αλλά υπέρ των κατοχικών δυνάμεων που αυτοί έφεραν καταντώντας τη χώρα προτεκτοράτο και πειραματικό δοκίμιο ερευνών. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iSmXItGJ1RU
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SzXDKCQVBXo#!

    Οι δυνάμεις (γερμανοί, οι αμερικανοί, οι ρώσοι κλπ.) που γράφεις αγαπητέ μου, ορισμένοι εξ αυτών υπερδάνειζαν τον τόπο, οι δυνάμεις αυτές λάδωναν το τόπο, και οι δυνάμεις αυτές σήμερα υπό την μεθοδευμένη επιβολή της τρόικας από τους εδώ τοποτηρητές και διαχειριστές τις μεγάλης μπίζνας του χρέους, αλώνουν τον τόπο εξαθλιώνοντας τους πολίτες του τόπου με το χειρότερο τρόπο που συνεπάγεται προδοσία.
    Οι Έλληνες και όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά όλοι οι Έλληνες έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για το μέλλον αυτού του τόπου για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές , πρέπει αγαπητέ μου να γράψουμε τη δική μας συνέχεια στην ιστορία μας
    αφουγκράζοντας το δικό μας ιστορικό παρελθόν με πλήρη συνειδητότητα για ν’ αποφύγουμε λάθη που θα μας κάνουν στο μέλλον να ντρεπόμαστε.


    Να είσαι πάντα καλά kyuss και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ελπιζω τα ονοματα λατσης βαρδινογιαννης κοκκαλης μπομπολας μαρινακης και αλλοι τουλαχιστον εκατο ελλληνες πλουσιοι να σου λενε κατι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή