Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Π.Ο.Σ.

ΟΧΙ στην εφεδρεία - Δεν συμμετέχουμε στην παρανομία  
Η ΠΟΣ σε σημερινή της ανακοίνωση με τον παραπάνω τίτλο προειδοποιεί τις Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου για το παράνομο των ενεργειών τους γύρω απο το θέμα της εφεδρείας και τις καλεί να αποσύρουν άμεσα τις εγκυκλίους που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη Παρασκευή καλώντας - όπως είχε γράψει και  το στέκι - τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στην παράνομη εγκύκλιο και σε κάθε περίπτωση να μην δεσμευτεί κανείς δηλώνοντας στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος του .
Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται και ότι στο χώρο του σιδηροδρόμου υπάρχει υπογεγραμμένη συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία ισχύει μέχρι 31-12-2011.
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση >
Αθήνα 21/11/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ



Συνάδελφοι,
   Ο πολυνόμος 4024 της «προηγούμενης» κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για μια ακόμη φορά τα συνήθη «υποζύγια» καλούνται να θυσιαστούν στο βωμό της σωτηρίας της πατρίδας. Η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου είναι προ των πυλών. Είχαμε πει ότι η εφεδρεία είναι απόλυση και μας επιβεβαίωσε ο νόμος αφού ορίζει ότι η εφεδρεία είναι απόλυση. Το Kράτος δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό του σε χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα οδηγώντας τους λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους στην οικονομική εξαθλίωση.
   Αναρωτήθηκε κανείς από τους αρρωστημένους εγκεφάλους αυτού του νόμου πώς θα ανταπεξέλθει οικονομικά ένας εργαζόμενος που για δύο χρόνια θα ζει με το «φιλοδώρημα» του 60% του βασικού μισθού; Αναρωτήθηκε πώς για ένα ή ενάμιση χρόνο επί πλέον θα περιμένει να βγει η σύνταξή του χωρίς ούτε ένα ευρώ; Συνολικά δηλαδή, περισσότερο από τρία χρόνια απλήρωτος. Άθλιοι οι ίδιοι, άθλια και η πολιτική τους.
   Οι διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου «ερμηνεύοντας» τις οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου, καλούν όλους τους συναδέλφους να υποβάλλουν δηλώσεις με τις οποίες θα πρέπει να γνωρίσουν στην Υπηρεσία τους τον ακριβή χρόνο ασφάλισής τους τόσο στο σιδηρόδρομο όσο και στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Με την απειλή μάλιστα ότι αν δεν δηλώσουν τον ακριβή χρόνο θα έχουν πρόβλημα κατά τη συνταξιοδότησή τους. Θέλουμε να προειδοποιήσουμε τις διοικήσεις ότι η ενέργειά τους αυτή είναι παράνομη και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε, διότι ο ακριβής χρόνος ασφάλισης μπορεί να καθοριστεί μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία είναι αρμόδια για την τεκμηρίωσή του. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος αλλά ούτε είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή χρόνο ασφάλισής του, ειδικότερα όταν αυτή συμπεριλαμβάνει χρόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά ακόμη και στο σιδηρόδρομο. Πολλά τα παραδείγματα συναδέλφων που ενώ νόμιζαν ότι είχαν συμπληρώσει ασφαλιστικό χρόνο επέστρεψαν στην εργασία τους. Πολύ δε περισσότερο όταν ο χρόνος ασφάλισης είναι το κριτήριο για την εφεδρεία και το λάθος δεν θα μπορεί να διορθωθεί. Την ευθύνη δεν θα την αναλάβουν οι εργαζόμενοι αλλά εκείνοι που αποφάσισαν και εφαρμόζουν αυτό το μέτρο.
Καλούμε τις Διοικήσεις των εταιρειών να αποσύρουν ΑΜΕΣΑ τις εγκυκλίους για την εφεδρεία.











Συνάδελφοι,
   Παράλληλα με την εφαρμοστική εγκύκλιο για την εφεδρεία, η Γενική Γραμματεία των ΔΕΚΟ απέστειλε εγκύκλιο και για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Επειδή δεν θέλουμε να οργιάζει η παραπληροφόρηση συνειδητά ή ασυνείδητα από κάποιους «υπηρεσιακούς παράγοντες», η δική μας θέση αλλά και η νομική άποψη είναι ότι στο χώρο μας έχει υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία ΙΣΧΥΕΙ μέχρι τις 31-12-2011.
Μετά τη λήξη της οι διοικήσεις εκ του νόμου είναι υποχρεωμένες να διαβουλευτούν με την Ομοσπονδία για την υπογραφή νέας Σύμβασης. Όποιος επιχειρήσει να παραβιάσει το νόμο θα αναλάβει και τις ευθύνες του.
   Ζητούμε από τους σιδηροδρομικούς να είναι σε επαγρύπνηση. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να αποχωρήσει από το σιδηρόδρομο.
   Καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις των προκατόχων τους. Ο αριθμός των εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο με την εφαρμογή του ν. 3891 έχει μειωθεί πάνω από 50% και είναι πολύ παρακάτω από τους αριθμούς που έθετε ο ίδιος ο νόμος.
Η περεταίρω μείωση με την αποχώρηση προσωπικού με εφεδρεία θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία του σιδηρόδρομου και θα οδηγήσει στο κλείσιμό του. Ο σιδηρόδρομος μπορεί να μείνει ανοιχτός και να προσφέρει τι υπηρεσίες του. Ιδιαίτερα τώρα στην εποχή της κρίσης είναι βέβαιο ότι ο κόσμος θα στραφεί προς το τρένο που θα τον μεταφέρει φθηνά και με ασφάλεια στον προορισμό του. Ειδικότερα σήμερα που ο σιδηρόδρομος δεν παράγει ελλείμματα.



  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στην παράνομη εγκύκλιο που ζητά δηλώσεις του ν. 1599/86 και σε κάθε περίπτωση να μην δεσμευτεί κανείς δηλώνοντας στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος του.











Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό θυμίζει κάτι από σκηνικό παράγκα καραγκιόζη με ουρανοκατέβατο ντελάλη του Ευγένιου ,ακούσατε!!! Ακούσατε!!!! Το φιρμάνι του πασσά.
    Αυτό θυμίζει συγκέντρωση αιχμαλώτων που τρεμάμενοι για την προδιεγραμμένη μοίρα μας, περιμένουμε την απόφαση του συνταγματάρχη του στρατοπέδου προκειμένου να χωριστούμε σε ομάδες για να διαβούμε το δρόμο προς το κρεματόριο και το χωνευτήρι.
    Πάντα μετά την έκρηξη και αφού κάτσει η σκόνη, αρχίζουν δειλά-δειλά να ξεπροβάλουν τα ερείπια του πειραματόζωου αλλά και το ίδιο το πειραματόζωο ως "Σκιάχτρο" σε θέα όλης της Ευρώπης, και σε λίγο όλου του πλανήτη.
    Το πειραματόζωο που του μετέτρεψαν τα ιδιωτικά χρέη σε δημόσια με τα ξεκωλιαριλίκια της κατασκευής μηχανισμών ΔΝΤ+ΤΡΟΙΚΑ άντλησης χρημάτων υπό μορφή ενυπόθηκων δανείων με νόμους που μετέτρεψαν λαούς και κράτη σε αποικίες βάζοντας χέρι Στην υλική και άυλη περιουσία του, βάζοντας χέρι στο τόπο του και στο χώρο του, και τελικά βάζοντας χέρι στην ύπαρξή του, και αφού είδαν οι Ούννοι (δολοφόνοι των 60.000.000 ανθρώπων στο ενεργητικό τους , ΟΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΜΙΔΗ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ) ότι πιάνει το κόλπο με δωσίλογες και δοτές κυβερνήσεις πάνε να το παγιώσουν σε όλους τους λαούς. Αλλά! Και το "Σκιάχτρο" της αποφυγής και του πρόγκα και τράβα αλλού μη καταντήσεις έτσι!
    Σε λίγο και οι βάρβαροι θα λένε «ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
    Μέχρι και αυτοί μωρέ που έβλεπαν μακριά, ναι μωρέ αυτοί οι γραφικοί της τότε εποχής , εκείνοι οι ρομαντικοί ,ναι ρε εκείνοι που τους λέγαμε ότι έχουν πολύ φαντασία, εκείνους που περιφρονούσαμε και τους ανεβοκατεβάζαμε φαντασιόπληκτους και αναχρονιστικούς, ενώ εμείς!!!!!!!!!!!! , ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΕ ΜΕ Ό, ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ναι ΡΕ!!!!!!ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΙΩΝΟΥΣ …. ΤΗ ΤΥΦΛΑ ΜΑΣ!!!!!
    Μέχρι και αυτοί έμειναν έκπληκτοι, μέχρι και αυτοί δεν το περίμεναν, από τη ταχύτητα που επιβάλλει τις εξελίξεις η νέα τάξη πραγμάτων και ο σύγχρονος Καίσαρας.
    Αλήθεια που είναι εκείνοι οι άλλοι που για εμάς πίστευαν σε συνομοσιολογίες Κ΄ έκφραζαν καλώς οι άνθρωποι τις απορίες τους και τους συλλογισμούς τους στις παρέες μας, ναι ρε αυτούς που περιπαίζαμε και ειρωνευόμαστε. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,αλλά όταν τους συζητώ κλαίνε, δακρύζουν Ρε !!!!!Γιατί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
    ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ..εε
    Από το ψωμί παιδεία ελευθερία περάσαμε στην αστυφιλία για καλύτερη διαβίωση και στην ΕΟΚ των λαών της κοινωνικής πρόνοιας , για να πάμε στο η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες Κ΄ έξω οι βάσεις του θανάτου με συνεχόμενο ετεροπροσδιορισμό της αλλαγής, ωωω!!! Αλλαγή θαμπό φώς του πράσινου ήλιου στο βάθος του τούνελ!!! Για να κατρακυλήσουμε στη συνέχεια, στο έξω οι κλέφτες με βρικόλακες και δικαστές γουνάκια, για να περάσουμε στις συμπληγάδες του (ένα 1ΕΥΡΩ=340,75ΔΡΧ) με πορεία σεμνά και ταπεινά παραπατώντας από το λιγοστό φως της γαλάζιας δάδας, περνάμε στον δύσβατο και σκοτεινό κατά ΓΑΠ δρόμο αλλάζουμε ή βουλιάζουμε κατρακυλώντας στην άβυσσο του χρόνου βουλιάζοντας και αλλάζοντας για να φάμε τα μούτρα μας στη μετά 40 εποχή αν κάτσει η μπίλια εκεί, σαν κουρεμένοι πρεζάκηδες, κουρελήδες εκλιπαρώντας για την απορρόφηση της 6ης δόσης, εθισμένοι, μαστουρωμένοι, αλλά μούγκα στη στρούγκα.
    Συνένοχοι ,συμμέτοχοι σε κάτι; Για κάτι;
    Γιατί, άραγε;
    ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;
    Και τώρα κάτι απλό ρε λεβέντες ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ και καλά να είστε, εάν ο ύπατος αρμοστής προστάξει το εξής.
    «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ»
    Τι θα απαντήσετε μωρέ στο συνάδελφο που είναι σε δίλημμα : ΕΜΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ!!!!!!! .
    Αυτό βέβαια κάτι πρόσφατο θυμίζει, εε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή