Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αντιδράσεις ΝΔ και ΣΥΝ για ανακοινώσεις Ρέππα

<<Ανοίγουν την πόρτα για μαζικές απολύσεις>>
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και την αναδιοργάνωση του Δημοσίου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ και ΣΥΝ. Η ΝΔ υποστήριξε ότι οι ανακοινώσεις ανοίγουν την πόρτα για μαζικές απολύσεις, ενώ ο ΣΥΝ διαφώνησε με την συμμετοχή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών στη διαδικασία αξιολόγησης.

Οι χθεσινές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ανοίγουν την πόρτα μαζικών απολύσεων και επιτείνουν περαιτέρω την αγωνία και την ανασφάλεια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδιαφανείς μεθοδεύσεις αξιολόγησης, χωρίς προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρ. Ζώης, χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό ευφυολόγημα «το δήθεν "σχέδιο" του κ. Ρέππα και των προκατόχων του για τη "Λευκή Βίβλο"».
Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κάλεσε επίσης τον υπουργό και τους συνεργάτες του να εκπονήσουν πραγματικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και να εμφανιστούν επιτέλους στη Βουλή και να το παρουσιάσουν.
«Κυρίως, όμως έχουν υποχρέωση να δώσουν σαφείς εξηγήσεις στους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους για το εργασιακό τους μέλλον, αντί να κρύβονται πίσω από γενικόλογες εκθέσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων και οργανισμών» κατέληξε ο τομεάρχης της ΝΔ.
«Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω γαλλικής ιδιωτικής εταιρίας, έρχεται να ισοπεδώσει το δημόσιο τομέα και το κοινωνικό κράτος και να στείλει άλλους 150.000 μόνιμους υπαλλήλους στη φτώχεια και την ανεργία», σχολίασε ο ΣΥΝ.
«Το δόγμα "σοκ και δέος", με στόχο τη διάλυση της κοινωνίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την ταυτόχρονη εξόντωση των δημοσίων υπαλλήλων, εφαρμόζεται αταλάντευτα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
«Μόνο ο ενωτικός και κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μπορεί να ανακόψει τα μνημονιακά σχέδια και να στηρίξει την ανασυγκρότηση του δημοσίου σε νέες βάσεις ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών» προσθέτεται στην ανακοίνωση.

www.ethnos.gr

3 σχόλια:

  1. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΟΥΝ ,ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άν κατάλαβα καλά θα εννοείς σίγουρα τη φράση: ο Θεός συγχωρεί, εμείς ΠΟΤέ!!!.
    έρχεται η ώρα; είναι τόσα πολλά μαζεμμένα, είναι καλύτερα πιό τίμιο να λές, έρχεται η ώρα η δικιά μου! αλλά και πάλι θύμα των εξελιξεων θα είσαι, όπως όλος ο κόσμος!!!!!. οι καλύτερες μέρες για όλο τον κλάδο άς ελπίσουμε ότι θα είναι αυτές που έπονται, ότι το αύριο θα είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλους τους συναδέλφους, ότι η μέρα που άρχισε να μεγαλώνει, είναι η απαρχή της νέας αναδόμησης του κλάδου, ότι η συσπείρωση των μελών γύρω από το προεδρείο, χωρίς ίντριγκες και σκοπιμότητες, θα δόσει μιά νέα δυναμική για την επίτευξη των στόχων του κλάδου!. Καλή και δημιουργική νέα χρονιά σε όλους!!!!!!!!!!!!.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενική απεργία παντού.
    Αλλά τι λέω;
    Ποιος θα ηγηθεί;
    Τα πουλημένα συνδικάτα που είναι εκκολαπτήρια υπουργών;
    Μπααα......
    Τα κομματόσκυλα και οι καρεκλοκένταυροι;
    Μπάαα......
    Κανας άλλος ρε παιδιά;

    Άντε ρε, καλή χρονιά σε όλους.
    Καλές μειώσεις μισθών.
    Καλό ψόφο, αν πάθουμε κάτι και δεν έχουμε μία να πάμε σε γιατρό.
    Α, και καλή δίαιτα με έξτρα αφιέρωση το ανέκδοτο που λέει: Είδες που δεν πείναγες ρε μπαγάσα;
    Δίψαγες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή