Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ανησυχία από τη διαγραφή του 8ωρου από το πολυνομοσχέδιο

O κ. Βρούτσης απάλειψε διάταξη που όριζε ως πλήρηαπασχόληση τις 8 ώρες -Σύσσωμη η αντιπολίτευση και βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ζητούν διευκρινίσεις ! 

Η συγκεκριμένη διάταξη που απάλειψε ο υπουργός Εργασίας ήταν αυτή που ορίζει ως πλήρη απασχόληση τις 8 ώρες ημερησίως επί 25 ημέρες το μήνα, ουσιαστικά δηλαδή το γνωστό σε όλους και ακόμα "απείραχτο" 8ωρο.

Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και σε βουλευτές της κυβέρνησης που ζητούν εξηγήσεις και επίσημες διευκρινίσεις από τα αρμόδια χείλη. Μάλιστα, θεωρούν πολλοί πως με αυτό τον τρόπο, πλαγίως είναι μία προσπάθεια να "μπει χέρι" και στο εργασιακό 8ωρο. 

Ο κ. Βρούτσης προς το παρόν δεν έχει δώσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις για αυτή την κίνησή του, αλλά μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε πως πρόκειται για νομοθετικό πλεονασμό. 

Πρόκειται για το άρθρο 103 στο οποίο αναφέρει πως οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αφορούν σε εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για 8ωρη εργασία. Αυτό απαλήφθηκε από το συγκεκριμένο άρθρο και έτσι με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε εργοδότης να μπορεί να δίνει στον εργαζόμενό του 586 ευρώ αλλά να δουλεύει περισσότερες από πέντε ημέρες εβδομαδιαίως και περισσότερες από 8 ώρες ημερησίως. 

Ακόμα και οι "γαλάζιοι" βουλευτές πάντως είναι στα κάγκελα και μετά το ξέσπασμα του Νικήτα Κακλαμάνη που έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα της κυβέρνησης, ήρθε και η σειρά του βουλευτή Α Αθήνας, Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος ουσιαστικά κατακεραύνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Ο κ. Ψυχάρης μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο και το ευτράπελο με τις αποδείξεις, δήλωσε πως δεν γίνεται να δίνει ραντεβού η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο για το συγκεκριμένο θέμα σαν να είναι σινεμά, ενώ έκανε λόγο για νομοσχέδιο γραμμένο στη λογική της κουρελούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου