Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Oργανωτική Συνδιάσκεψη της ΠΟΣ

Στην Οργανωτική Συνδιάσκεψη βρέθηκε καλεσμένος από την ΠΟΣ ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συνταγματολόγος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ο οποίος ανέπτυξε τη νομική πλευρά της προσφυγής της ΠΟΣ κατά της ένταξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.
(διακρίνονται από αριστερά στη φωτογραφία ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣ Δήμος Τσακνιάς, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Θαν. Λεβέντης και ο Γ.Γραμματέας Π. Πουρλιάκας)
Κατά τη σημερινή Οργανωτική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της, αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο του σιδηρόδρομου. Στη συνδιάσκεψη μίλησαν οι εκλεγμένοι από όλα τα σωματεία. 

Στην εισηγητική του ομιλία ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Θαν. Λεβέντης έδωσε το στίγμα των χαρακτηριστικών που θα πρέπει να περιλαμβάνει η διάρθρωση του συνδικαλιστικού κινήματος, με βάση επιχειρησιακά, γεωγραφικά αλλά και μαζικά χαρακτηριστικά. Ο Γ. Γραμματέας Παρασκευάς Πουρλιάκας επεσήμανε ότι θα πρέπει η όποια αναδιάρθρωση να αποτελέσει υπόθεση όλων των συναδέλφων μέσα από διάλογο. Εκ μέρους του Δικτύου Σιδηροδρομικών κατατέθηκε πρόταση με την οποία τα σωματεία στο χώρο μας να συμπτυχθούν σε ένα Σωματείο και συγχρόνως να γίνει προσπάθεια για τη δημιουργία Ομοσπονδίας Μεταφορών. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η πρόταση του ΠΑΜΕ. Φυσικά υπήρξαν και αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων, ωστόσο η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και διάχυτη ήταν η αγωνία για το πως πρέπει να διαρθρωθούν οι δυνάμεις μας απέναντι στα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνητικές επιλογές.
Υπήρξε δέσμευση από όλους ότι η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς αλλά και στο επερχόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο. Η νέα Διοίκηση που θα προκύψει θα υλοποιήσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

πηγή το blog της ΠΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου