Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Προχωράει αποφασιστικά η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά και την έγκριση που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή.
          Το νέο ιδιωτικό μονοπώλιο που έρχεται να αντικαταστήσει το κρατικό και στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών θα βρει «στρωμένη δουλειά» με
σίγουρα κέρδη, εκμεταλλευόμενο τις υποδομές που δημιουργήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, τα 50 εκατ. ευρώ το χρόνο ως επιδότηση για την εξυπηρέτηση των «άγονων γραμμών», τα πανάκριβα εισιτήρια και τη φτηνή εργατική δύναμη που φρόντισαν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σύστημα.
          Το ΠΑΜΕ παλεύει για να συγκροτήσει δυνάμεις που θα αντιπαλεύουν το φιλομονοπωλιακό δρόμο ανάπτυξης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στις απολύσεις, στη μείωση μισθών, στην καταστολή του κινήματος.
          Οργανωνόμαστε, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Άμεσα τα σωματεία και η ΠΟΣ να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις – συνελεύσεις κατά χώρους για την οργάνωση και προετοιμασία κινητοποιήσεων.

Δεν θα τους περάσει.

          Δίνουμε πρώτη μαχητική – ταξική απάντηση στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Σύνταγμα και σε όποια άλλη πόλη διοργανώνονται.
                                                            Γραμματεία του ΠΑΜΕ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου