Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σιδηροδρομική τραγωδία κοντά στο Παρίσι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τρένο κόπηκε στα δυο από άγνωστο λόγο, εισερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα στο σταθμό του Μπρετινί-σουρ-Ορζ.
Το τρένο είχε αναχωρήσει από το Παρίσι με προορισμό τη Λιμόζ, όταν ξαφνικά εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω στην αποβάθρα του σταθμού στο Μπρετινί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, υπάρχουν τουλάχιστον επτά νεκροί κ αι δεκάδες τραυματίες. 



Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπρετινί, Μισέλ Πουζόλ, είπε ότι τουλάχιστον τέσσερα από τα βαγόνια έπεσαν πάνω στην αποβάθρα και συνετρίβησαν.

Ο διευθυντής των σιδηροδρομικών γραμμών SNCF, Γκιγίομ Πεπί, δήλωσε ότι στο τρένο επέβαιναν περίπου 370 άνθρωποι.

Στον τόπο του δυστυχήματος βρίσκονται 125 πυροσβέστες, 167 μέλη σωστικών συνεργείων και συνολικά 292 στρατιώτες με οκτώ ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει η νομαρχία της Εσόν, υπάρχουν έξι νεκροί και 180 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε έξι νοσοκομεία της Εσόν και δυο του Παρισιού.

Ο περιφερειάρχης της Εσόν, Νικολά Ντουπόντ – Αϊνιάν, τόνισε σε δηλώσεις του: “Συμμερίζομαι τον πόνο των οικογενειών. Το σιδηροδρομικό μας δίκτυο είναι γνωστό και αναγνωρισμένο για την ασφάλειά του. Πολύ γρήγορα θα πέσει φως στις συνθήκες της τραγωδίας. Ο υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιλιέρ, θα μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος και ελπίζω σύντομα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες”.

Διευθυντής μεγάλου νοσοκομείου στο Παρίσι κάνει λόγο για 8 νεκρούς και 86 τραυματίες. Όπως τόνισε: “όλα τα νοσοκομεία έχουν κινητοποιηθεί και έχουν διαθέσιμα κρεβάτια για τραυματίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου