Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Παραίτηση Ν. Τσικαλάκη απο το ΠΑΣΟΚ

Διαβάζοντας διάφορα στο διαδίκτυο , βρήκαμε σε πολλά blogs και sites την παραίτηση του συναδέλφου Ν. Τσικαλάκη απο το ΠΑΣΟΚ ! 
Ο Πρόεδρος του Λαρισαϊκού με την επιστολή του ( που δεν κοινοποίησε στα blogs που ενημερώνουν σιδηροδρομικούς αν και επικαλείται την ιδιότητα του σε αυτήν  ) σε μια επιστολή κόλαφο , κατακεραυνώνει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχει καταλήξει να είναι συνιστώσα της ΝΔ και δηλώνει ότι αποχωρεί απο το Κίνημα που ξεπουλάει την χώρα ....  
Ολόκληρη η επιστολή του συναδέλφου Νίκου Τσικαλάκη  >

Σύντροφοι,
Είμαι και εγώ ένας από εσάς τις χιλιάδες που ονειρευόμασταν "ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ", πίστεψα ότι έπρεπε να αγωνιστώ μαζί με τον υπόλοιπο λαό για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ –ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Έτσι συστρατεύτηκα μαζί με τους εργάτες, αγρότες, φοιτητές, υπαλλήλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με επαγγελματίες, με τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Το 1984 εντάχθηκα στην ΠΑΜΚ, το 1987 στην εργαζόμενη νεολαία και μετά στο ΠΑΣΟΚ. σε όλα αυτά τα χρόνια έζησα έντονα συναισθήματα (χαρά, λύπη, δικαίωση, απογοήτευση). Όμως δεν μετανιώνω ήταν εντυπωσιακό το "ΤΑΞΙΔΙ", δυστυχώς δεν βρήκα ακόμα την "ΙΘΑΚΗ". Αυτό όμως δεν με απογοητεύει, αντίθετα μου δίνει κουράγιο να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ανασύσταση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που πλέον δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει μετατραπεί σε συνιστώσα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και καθημερινά προσπαθεί να δικαιώσει πολιτικές δήθεν καινούριες αλλά είναι γνωστές σε εμάς από πάρα πολύ παλιά όταν επίσημα στην χώρα μας υπήρχαν κολίγοι και κοτζαμπάσηδες.
Αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε:
Όταν τις βασικές υποδομές της χώρας (λιμάνια, ΟΤΕ) της ξεπουλάει ή συναινεί να ξεπουληθούν σε αλλοδαπές δημόσιες εταιρείες. Δυστυχώς θα έχουμε και συνέχεια.
Όταν καταργεί εργασιακά δικαιώματα (8ωρο, ΣΣΕ, κα)
Όταν διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας
Όταν καταστρέφει την παιδεία και θα δίνει το δικαίωμα μόνο στους "έχοντες " να μορφώνονται
Όταν διαλύει την παραγωγική δομή της οικονομίας (καταστρέφει την μικρή και μεσαία επιχείρηση, καταρρακώνει την αγροτική παραγωγή)
Όταν έχει αναγάγει σε επιστήμη τον κοινωνικό αυτοματισμό
Όταν καταργεί την Δημοκρατία και το Σύνταγμα (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου)
Για τους παραπάνω λόγους δεν μπορώ να βρίσκομαι ενταγμένος στο σημερινό ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να είμαι σε έναν πολιτικό φορέα που δήθεν " ΣΩΖΕΙ" την χώρα ενώ στην ουσία την " ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ", ενώ από τον ΛΑΟ έχει στερήσει την πιο σημαντική αξία ακόμα και από την ΖΩΗ του, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του.
Οι αρχές της 3ης του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ πρέπει να συνεχίσουν να μας εμπνέουν και είναι αναγκαίες όσο ποτέ , τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά.
NIKOΣ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ

3 σχόλια:

 1. ΣΥΝ/ΦΕ ΝΙΚΟ ΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΡΗΖΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΧΕΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ.ΜΙΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...
  ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή ο Τσικαλάκης ψηφίστηκε και πούλησε τους ΠΑΣΟΚους; Τι εννοείς; Έπρεπε να μείνει και να στηρίξει ΒενιζελοΣαμαρά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Τσικαλάκης "πούλησε" συναδέλφους. Τι άλλο θα ακούσουμε.
  Ποντικάκι είναι "πήδηξε" από το καράβι της ΕΕΣΣΤΥ, "πηδάει" και το καράβι που λέγεται πασοκ, τουλάχιστον ας πάει στην νέα δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή