Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Επιστολή ΠΕΠΕ για επικίνδυνο κ αναδρομικές κρατήσεις

Κύριε Σύμβουλε  ,

Με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε από την Διοίκηση της Εταιρείας να επιληφθεί και να δώσει λύση στα παρακάτω θέματα που απασχολούν το προσωπικό
 ·       Σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας


Η ΚΥΑ που εκδόθηκε με ημερομηνία 28.06.2013 και χορηγεί το άνω επίδομα και στο προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , δεν έχει αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται η χορήγηση του το εξάμηνο Ιανουάριο εως Ιούνιο 2013 . Επειδή και τους μήνες αυτούς το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εργαζόταν κάτω από τις ίδιες  επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες και δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την καθυστέρηση της Διοίκησης να εκδώσει την σχετική ΚΥΑ όπως είχε από το νόμο υποχρέωση  σας  καλούμε να ενεργήσετε για  να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό και να αρθεί η σε βάρος μας αδικία . Επιπρόσθετα σας θυμίζουμε ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καταβαλλόταν στο προσωπικό έλξης από την πρώτη μέρα εργασίας , και το προσωπικό έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές όλα αυτά τα χρόνια .Στην περίπτωση που δεν καταβληθεί αναδρομικά οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτηθήκαν από 01.01.2013 εως 31.05.2013 δεν θα το λάβουν στην σύνταξη τους και θα υποστούν μια τεράστια αδικία .

·       Σχετικά με την σχεδιαζόμενη παρακράτηση μισθολογικής διαφοράς των μηνών Ιανουαρίου κ Φεβρουαρίου 2013

Όπως γνωρίζετε για το ζήτημα του διπλού υπολογισμού της μείωσης του μισθού μας κατά 25 % σύμφωνα με τον Ν. 4024 /2011 έχουμε προσφύγει στα δικαστήρια .
Ζητάμε λοιπόν μέχρι να τελεσιδικήσει η εν λόγω υπόθεση να μην προχωρήσετε σε παρακράτηση με οποιονδήποτε τρόπο της άνω μισθολογικής διαφοράς .
                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο  

             Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας
 


         Τουρλής Βασίλης                                    Θεοδωρόπουλος Ε.

Aριθ. Πρωτ  92 / 11/07/2013

Προς   Δ/ντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο Α
.
Κ/ση Υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοίδη Μιχάλη
         Υφυπουργό Μεταφορών κ . Παπαδόπουλο Μιχάλη
          Γ.Γ. Υπουργείου Μεταφορών κ . Σταθόπουλο Νίκο 
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου