Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση απο Εξέλιξη

Ευθύνες σε ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ Έλξης καταλογίζει η Εξέλιξη για την τακτική που ακολούθησαν κ τις αποφάσεις που έλαβαν πλειοψηφικά τους τελευταίους 6 μήνες στην ΠΕΠΕ .
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε την ανατροπή καταλήγει η ανακοίνωση .

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Με την αυριανή εξόφληση συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του κλάδου μας, των σιδηροδρομικών αλλά και των εργαζόμενων σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι αναδρομικές κρατήσεις σε…18 δόσεις, επιβεβαιώνουν τα όσα ξεκάθαρα είπαμε στους μηχανοδηγούς στις τελευταίες απολογιστικές συνελεύσεις.



 Για το πολιτικό έγκλημα, με την ψήφιση του Ν.4093 από την 3η Κυβέρνηση των μνημονίων, Νόμου που κατήργησε την ελεύθερη διαπραγμάτευση και την υπογραφή ΣΣΕ επιβάλλοντας νέο εργασιακό μεσαίωνα και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για το έγκλημα που όμως δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ουσιαστικά από την δεδομένη πλειοψηφία των συνδικάτων και φυσικά και της ΠΕΠΕ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ).

Σε μια ιδιότυπη συμμαχία που θυμίζει έντονα τον σημερινό Κυβερνητικό σχηματισμό και με πλειοψηφικές αποφάσεις από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης απέρριπταν όλες τις προτάσεις που καταθέταμε τόσο εμείς όσο και άλλες παρατάξεις, προτάσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν λύσεις –διέξοδο -προοπτική για τον κλάδο μας.

Από την άρνηση τους να συμμετέχουμε στην απεργία των ηλεκτροδηγών την Πρωτοχρονιά του 2013    (άρνηση που ουσιαστικά διέλυσε την συνεργασία που είχαμε χτίσει μέχρι τότε και χάρη στην οποία ενταχτήκαμε στα Βαρέα) μέχρι τον βιασμό της Δημοκρατικής λειτουργίας του ΔΣ της ΠΕΠΕ, όταν Πρόεδρος και Γραμματέας αποφάσιζαν πραξικοπηματικά και από κοινού, να μην εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση για προσφυγή στο ΣΕΠΕ (Μάρτιος 2013), απόφαση που και οι ίδιοι είχαν ψηφίσει λίγες μέρες νωρίτερα! Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με το πάγωμα των κινητοποιήσεων στα εμπορικά για 2 και πλέον μήνες, την ώρα που η μάχη για τα αυτονόητα (ΣΣΕ – ΚΥΑ) βρισκόταν στην κρισιμότερη καμπή. Η απεργία την ημέρα του Πάσχα (χωρίς ανάλογες κινητοποιήσεις στα εμπορικά τις προηγούμενες 20 μέρες ή το αμέσως επόμενο διάστημα) αποτέλεσε και την τελευταία πλειοψηφική τουφεκιά, αποδεικνύοντας πως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  ενδιαφέρονται περισσότερο για τις εντυπώσεις παρά για την ουσία.

Και όταν φυσικά φτάσαμε στο αμήν (Τέλη Ιουνίου), η πλειοψηφία θυμήθηκε τον ρόλο της……

Το Δικαστήριο του Πειραιά που έκρινε ΝΟΜΙΜΗ την απεργία στα εμπορικά, ΟΧΙ για τυπικούς, αλλά για ουσιαστικούς λόγους, απέδειξε το έγκλημα που διεπράχθη εις βάρος των συμφερόντων μας από αυτήν την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ.

Ρωτάμε ευθέως.

Τι θα γινόταν αν το ΔΣ συνέχιζε τότε τον αγώνα και δεν έβαζε το όπλο παρά πόδα όπως εύκολα ειπώθηκε σε συνεδρίαση του;

Η απάντηση στις ηγεσίες  που δεν τόλμησαν την υπέρβαση για άλλη μια φορά , δόθηκε όμως από τους ίδιους τους μηχανοδηγούς και την μαζική συμμετοχή τους στις τελευταίες κινητοποιήσεις. Απέναντι στην μιζέρια που καλλιεργούσαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ (με το γνωστό θέμα για το ποιος απεργεί κλπ), οι Μακεδόνες μηχανοδηγοί μαζί με τους συναδέλφους από το ΜΑΙ και όλη την Ελλάδα έδειξαν τον δρόμο που έπρεπε να είχαμε ακολουθήσει.

Η Εξέλιξη χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των μηχανοδηγών που  δεν θα πρέπει να  απογοητεύονται  επειδή η πλειοψηφία του ΔΣ δεν στάθηκε ικανή να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ τα αυτονόητα  για τον κλάδο .

Είμαστε εδώ  , θα επιμένουμε ,θα  αντιστρέψουμε τις πλειοψηφίες και θα ανατρέψουμε τις πολιτικές .

Στους μεγάλους χαμένους της τακτικής που ακολούθησε η ΠΕΠΕ, όσους δηλαδή κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 31.05.2013, πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις που αφειδώς μοίραζαν από τον Δεκέμβρη ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για την υπογραφή ΣΣΕ και την αναδρομικότητα της ΚΥΑ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα είμαστε δίπλα τους και σήμερα και αύριο στον συνδικαλιστικό (και όχι μόνο δικαστικό) αγώνα που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, για τον υπολογισμό του επιδόματος στην σύνταξη τους αλλά και στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την ανατροπή της πολιτικής και της 3ης Κυβέρνησης των μνημονίων .


Η  Εξέλιξη  προχώρησε  σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ για τον προγραμματισμό εργασίας και θα ζητήσει ευθύνες (ποινικές – διοικητικές) από όσους νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με το επάγγελμα, την ζωή και το μέλλον μας , αν φυσικά δεν διορθωθεί η κατάσταση . Προγραμματισμός εργασίας σημαίνει μηνιαίο πρόγραμμα με σεβασμό σε εκείνες τις παραμέτρους που όλοι αποδεχόμαστε κ τίποτα παραπάνω  .

Καλούμε την ΠΕΠΕ επιτέλους να χρησιμοποιήσει το Σ.ΕΠ.Ε κ να απαλλαγεί από την νοοτροπία 30 κ πλέον ετών που δεσμεύει κ καθηλώνει τον κλάδο μας στην μιζέρια .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα .


Στο σημείο αυτό καταγγέλλουμε στους μηχανοδηγούς Πανελλαδικά , την συμπεριφορά του κ . Καπετανάκη όταν  σε μια προδοτική για τον κλάδο μας ενέργεια  λίγες εβδομάδες πριν , πρότεινε την αύξηση των ωρών επί των χειριστηρίων από τις 5.20 στις 7  ώρες προφανώς για να εξυπηρετήσει την προσωπική του φιλοδοξία κ να γίνει αρεστός στα υψηλά κλιμάκια , ενόψει των επικείμενων τοποθετήσεων.

Κλείνοντας θα σταθούμε στις πολιτικές διώξεις μελών και φίλων μας στο ΜΑΙ, στις στημένες απολογίες και στην κατάσταση που επικρατεί στην διαχείριση του προσωπικού του μηχανοστασίου Πάτρας με τους υπεύθυνους να θυμούνται την περίοδο του φακελώματος της δεκαετίας του 60.

Η απάντηση μας στους γνωστούς – άγνωστους εμπνευστές αυτών των καταστάσεων είναι ξεκάθαρη: δεν τους φοβόμαστε. Η ενοποίηση των δυνάμεων του χτες απέναντι μας, όμως, αποκαλύπτει τον δικό τους φόβο. Φόβο που φανέρωσαν, όταν δεν τόλμησαν να βγάλουν εκτός υπηρεσίας μηχανοδηγούς – μέλη μας που αρνούνταν να προβούν σε απεργοσπασία.

Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εμείς δεν παίζουμε συνδικαλιστικά παιχνιδάκια. Θα τους αντιμετωπίσουμε μαζί με την πλειοψηφία των μηχανοδηγών που ζητά πλέον αγωνιωδώς αλλαγή ρότας.

Γιατί έχουμε χέρια καθαρά, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις.

Ανοιχτό μυαλό και ψυχή βαθιά για πραγματικό αγώνα.


ΔΕΝ μας αξίζει αυτό το παρόν, διεκδικούμε όσα δικαιούμαστε και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου