Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Εξώδικο Σωματείων ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Προαστιακό Αθήνας

Τα 3 σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέστειλαν εξώδικο στις εταιρείες του Ομίλου ΟΣΕ και στο Υπουργείο Μεταφορών , επισημαίνοντας την απαξίωση και τα χάλια της υποδομής του Προαστιακού Αθήνας . Διαβάστε το εξώδικο >
  Η συνεχιζόμενη , κατ’ επιλογήν σας, ένδεια στις υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου που αφορά μάλιστα τόσο στις αμαξοστοιχίες
όσο και στις εγκαταστάσεις των σταθμών του δικτύου, θέτει σε κίνδυνο αφ’ ενός την ασφάλεια αλλά και υγιεινή των εργαζομένων σ’ αυτές αφετέρου αυτές των επιβατών. Αποτέλεσμα της «επιλεγμένης» άνω ένδειας είναι η μη εξυπηρέτηση των επιβατών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ξεσπούν στους μόνους μη υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δίκτυο, σ’ εμάς τους εργαζόμενους.
        Το επιβατικό κοινό έντονα διαμαρτύρεται, μας εξυβρίζει ακόμη και μας απειλεί ή στην χειρότερη των περιπτώσεων χειροδικεί σε βάρος μας, λόγω της έλλειψης προσωπικού, των σοβαρών και μακροχρόνιων βλαβών σε ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες σε σταθμούς όπως αυτούς μεταξύ Μεταμόρφωσης και Κορωπίου, αντίστοιχων βλαβών στα ακυρωτικά μηχανήματα και σ’ αυτά έκδοσης εισιτηρίων στους ίδιους σταθμούς , συνθήκες που ταλαιπωρούν το μη εξυπηρετούμενο γι αυτούς τους λόγους κοινό προκαλώντας του εκνευρισμό και επιθετικότητα σε βάρος των εργαζομένων στο δίκτυο.  Την άσχημη αυτή κατάσταση επιτείνουν σε πολλούς σταθμούς όπως σ’ αυτούς των ΣΚΑ, Πειραιά , Μεγάρων, Μαγούλας, Ασπροπύργου και Νέας Περάμου οι βανδαλισμοί που προκαλούνται από διάφορα άτομα καθώς και οι επιθέσεις σε βάρος του κοινού και οι κλοπές σε βάρος του.  
         Συχνά οι επιβάτες ταξιδεύουν χωρίς κλιματισμό, γεγονός που μετατρέπει τη μετάβασή τους στη δουλειά ή το ταξίδι τους για αναψυχή σε βασανιστική εμπειρία από την οποία προκύπτουν έριδες και διαπληκτισμοί.
        Την περίοδο που διανύουμε στα ήδη άνω προϋπάρχοντα προβλήματα έρχονται να προστεθούν, διογκώνοντας την ταλαιπωρία του κόσμου, οι κλειστοί σταθμοί, οι μεγάλες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροκίνησης συνεπεία μάλιστα των οποίων κατ’ ενδεικτική αλλά όχι περιοριστική αναφορά τις τελευταίες 15 μέρες έχει ακυρωθεί το 50% των δρομολογίων προς και από Κιάτο ενώ δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό πότε θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών, οι σκοτεινές γαλαρίες του Προαστιακού, η έλλειψη δυνατότητας επικοινωνίας μέσα σε αυτές, στις οποίες αν κάποιο ατύχημα συμβεί ακριβώς εξαιτίας του μη φωτισμού τους θα πολλαπλασιαστεί το όποιο κακό συμβεί, αλλά και η μη λειτουργία της φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης  με όσα αυτές οι «ελλείψεις» συνεπάγονται για την ασφάλεια των μετακινήσεων προσωπικού και επιβατών. 
         Στους ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς που διανύουμε η άρνησή σας ουσιαστικά και κατ’ αποτέλεσμα να αντιμετωπίσετε τα άνω προβλήματα καθιστώντας έτσι το σιδηρόδρομο ένα αναξιόπιστο και μη ελκυστικό για τον κόσμο μέσο μεταφοράς έχει ως καταστροφικό αποτέλεσμα την αύξηση των διαφυγόντων κερδών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού σύμφωνα με παραδοχές υπηρεσιακών στελεχών έχει μειωθεί κατά τουλάχιστο 30% η επιβατική κίνηση στον Προαστιακό  μετά την διακοπή της μετεπιβίβασης στα Λιόσια και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον σταθμό του ΣΚΑ, καθίσταται δε μαρτυρική η μετακίνηση των επιβατών.
         Για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων καμία απολύτως έγνοια σας διακατέχει, απεναντίας επιδεικνύεται προκλητική αδιαφορία. Φαίνεται, η απαξίωση του δικτύου να είναι συνειδητή, σκόπιμη πολιτική επιλογή σας χωρίς να σας ενδιαφέρουν οι συνέπειες.       
         Κατόπιν των προδιαληφθέντων ,
         ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την αδιαφορία σας αντιμετώπισης των άνω προβλημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο και την μη επίλυση αυτών , με αποτέλεσμα την απαξίωσή του.
         ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως αμελλητί προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση-επίλυση των άνω προβλημάτων που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων στο δίκτυο αλλά και των επιβατών.     

         ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι αφ’ ενός θα θεωρήσουμε εσάς υπεύθυνους για οποιοδήποτε πρόβλημα εκ των άνω συνθηκών προκληθεί σε εργαζόμενο στο δίκτυο ή σε επιβάτη αφ’ ετέρου θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς την κατεύθυνση προάσπισης των δικαιωμάτων μας αλλά και των δικαιωμάτων του επιβατικού κοινού, κυρίως και κατ’ ενδεικτική αναφορά όσων σχετίζονται με την ασφαλή και αξιοπρεπή χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου κατά τον προορισμό του. 

         ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
                 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ •ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

1)     Του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2)     Του σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ» που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Δημοσθ. Ομηρίδου Σκυλίτση 19 και εκπροσωπείται νόμιμα
3)     Του σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ» που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Δημοσθ. Ομηρίδου Σκυλίτση 19 και εκπροσωπείται νόμιμα


                                                  ΠΡΟΣ1.     Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2.     Την εταιρία με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ   ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» , η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου αρ.:1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.
3.     Την εταιρία με την επωνυμία «ΕΡΓΑ ΟΣΕ  ΑΕ» , η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου αρ. 27, και εκπροσωπείται νόμιμα .

        

            ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

1)    Στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κάτοικο Παπάγου Αττικής οδός Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε. 
2)    Στον Ν. Σταθόπουλο Γ.Γ Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κάτοικο Παπάγου Αττικής οδός Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου