Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση απο το τελευταίο ΔΣ της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πραγματοποιήθηκε την 23η Σεπτεμβρίου 2015 το τακτικό Δ.Σ.
 του σωματείου μας, όπου και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1)   Ενημερώθηκε το δ.σ. από τον εκπρόσωπο μας που συμμετέχει στην επιτροπή για τον Γ.Κ.Κ. για τα πεπραγμένα της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής και αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχιστεί η απαίτηση του Σωματείου μας ώστε να συμπεριληφθεί το προσωπικό κίνησης αμαξοστοιχιών στον Γ.Κ.Κ. Σε αντίθετη περίπτωση το Σωματείο μας προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
2)   Συζητήθηκε το θέμα της υπογραφής νέας Σ.Σ.Ε. και τονίστηκε από όλους η αναγκαιότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιτευχτεί η τελική συμφωνία.
3)   Εκτενή αναφορά και συζήτηση έγινε για το τελευταίο περιστατικό βίας που σημειώθηκε εναντίον της συναδέλφου μας και αποφασίστηκε να γίνουν από το Σωματείο όλες εκείνες οι ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους! Ακόμα αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου ο δράστης του τελευταίου περιστατικού να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
4)   Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει παρέμβαση προς την διοίκηση ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η πλήρης αποτύπωση των βαθμών και των ειδικοτήτων στο οργανόγραμμα της εταιρείας.
5)   Αναφέρθηκαν για ακόμα μία φορά τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει με το τροχαίο υλικό και καθιστούν πλέον ιδιαίτερα προβληματική την άσκηση των καθηκόντων μας σε όλα τα επίπεδα. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν διαδοχικά ραντεβού με όλους όσοι εμπλέκονται.
6)   Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της διευθύντριας εμπορευμάτων ως προς την κείμενη εργατική νομοθεσία, να εξουσιοδοτηθεί το προεδρείο προκειμένου να προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα προκειμένου να εφαρμοστεί η νομιμότητα.
7)   Αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συνάντηση τόσο με τον πρόεδρο της εταιρείας, όσο και με το υπουργείο προκειμένου να συζητηθούν όλα τα παραπάνω ζητήματα.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Aπο το blog της ΠΕΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου