Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη της ΠΟΣ και του ΣΣΒΕ στην Ειδομένη

   
Ανακοίνωση τιυ Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος που συνοδεύεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 
Π.Ο.Σ και ο Σ.Σ.Β.Ε, βρέθηκαν στον μεθοριακό Σ.Σ. Ειδομένης και  είδαν από κοντά  το δράμα των εκατοντάδων-χιλιάδων μεταναστών, στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και τα  τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν
 οι συνάδελφοι μας που εργάζονται εκεί, σ΄ ότι αφορά τόσο την δική τους ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια κυκλοφορίας.
 
   Τους τελευταίους μήνες, όλη  η υφήλιος,  παρακολουθεί  με φρίκη, αυτά που διαδραματίζονται στην Συρία, μια χώρα που κυριολεκτικά έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, και την βαρβαρότητα του ισλαμικού κράτους.    
     Η φρίκη του πολέμου και η πραγματικά «ύποπτη αδιαφορία» της διεθνούς κοινότητας,  στο δράμα αυτού του λαού, οδήγησε σε μαζική μετανάστευση. Οι άνθρωποι αυτοί διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην ζωή.         
     Με καθυστέρηση πολλών μηνών, αποφάσισε η ΕΕ να πάψει να εθελοτυφλεί, μπροστά στο δράμα αυτών των ανθρώπων, μιας και το μεταναστευτικό εξελίχθητε σε τσουνάμι  και ανάγκασε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς  να αναλάβουν κοινωνική δράση  απέναντι στον δοκιμαζόμενο συριακό λαό.            Η Ελλάδα  λόγω της γεωγραφικής θέσης, έχει υποδεχθεί το μεγαλύτερο αριθμό Σύρων προσφύγων αλλά και μεταναστών από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Μυτιλήνη, Κως Λέρος  Σάμος,  ασφυκτιούν από τα πολυπληθή κύματα των μεταναστών που στοιβάζονται καθημερινά στα λιμάνια τους.  Όλο αυτό το κύμα μεταναστών από την νησιωτική Ελλάδα, μεταφέρεται με διάφορα μέσα  στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.
   
 Αυτό που αντικρίσαμε στον ΣΣ Ειδομένης δεν μπορεί να αποτυπωθεί ούτε φωτογραφικά αλλά ούτε και τηλεοπτικά όπως μας το δίνουν τα ΜΜΕ. Είδαμε εξαθλιωμένους ανθρώπους να περπατάνε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα στην βροχή, είδαμε μικρά παιδιά ξυπόλητα και με βρεγμένα ρούχα. Ο σιδηροδρομικός σταθμός ήταν γεμάτος από πρόσφυγες, όπου κι αν γυρνούσε το μάτι σου έβλεπες να ξεπροβάλουν άνθρωποι, νέοι , γέροι ,και μικρά παιδιά.
   Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΣΣ Ειδομένης βρισκόταν εκατοντάδες πρόσφυγες στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς  στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.  Είδαμε στον  σταθμό δεκάδες εστίες φωτιάς που ανάψανε για να ζεσταθούν και να στεγνώσουν τα βρεγμένα από την βροχή ρούχα τους, με κίνδυνο της υγείας τους αλλά και των εγκαταστάσεων.
    Ο  σταθμός έχει μετατραπεί σ΄ ένα απέραντο σκουπιδότοπο.
  
 Αν όλα αυτά είναι συγκλονιστικά, άλλο τόσο συγκλονιστική είναι και η παντελής έλλειψη του κρατικού μηχανισμού. Όσο χρονικό διάστημα ήμασταν εκεί, δεν είδαμε να υπάρχει από την πολιτεία καμία μέριμνα γι αυτούς τους ανθρώπους. Η ευαισθητοποίηση, και η αλληλεγγύη, των Ελλήνων, κάποιων οργανώσεων, όπως ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ  και άλλων, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να απαλύνουν όσο είναι δυνατόν το δράμα αυτών των ανθρώπων.
    


Οι συνάδελφοί μας σταθμάρχες, κλειδούχοι, μηχανοδηγοί που ζουν καθημερινά αυτήν την κατάσταση, έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, τόσο ζώντας από κοντά το δράμα αυτών των ανθρώπων, αλλά και για την δική τους ασφάλεια-υγιεινή.
    Κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή τόσο, η σωματική τους ακεραιότητα αλλά κι η υγεία τους  γιατί όπως σας προαναφέραμε ο σταθμός έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος.
    Υπάρχει και πρόβλημα στην ασφάλεια κυκλοφορίας γιατί στην αναχώρηση της αμαξοστοιχίας, πρέπει να ελέγχουν όλα τα βαγόνια, όχι μόνο γιατί είναι  πάνω οι μετανάστες, αλλά και γιατί πολλοί βρίσκονται και κάτω από αυτά, άλλοι τρέχουν να ανέβουν,  και άλλοι περπατάνε μέσα στην γραμμή, στην διαδρομή  Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Γευγελή.
    
   Καλούμε την ελληνική πολιτεία να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και ότι άλλο χρειαστεί για να καλυτερεύσει την παραμονή των μεταναστών στην Ειδομένη αλλά και για την  ομαλότερη  μετάβασή τους από την θέληση για την ζωή τους προς στην ζωή.
   Καλούμε την διοίκηση του ΟΣΕ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή των συναδέλφων μας και την διαφύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων του σταθμού Ειδομένης, οι οποίες έχουν καταστραφεί πλήρως.
                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                   ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου