Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τα αποτελέσματα της ανισοκατανομής στον καταμερισμό εργασίας.Καταγγελία στο ΣΕΠΕ απο την ΑΣΚΕ

Το στέκι της έλξης -πολλές φορές- έχει αναφερθεί στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ και ιδιαίτερα στην ανισοκατανομή που παρατηρείται μεταξύ του προσωπικού.Για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε
- θυμίζουμε ότι 2 μήνες πριν είχαν αναρτηθεί οι δευτερεύουσες και κάποιοι τις κατέβαζαν συνεχώς-το φαινόμενο συνεχίζεται ΠΑΡΑ τις παρεμβάσεις της ΠΕΠΕ το τελευταίο δίμηνο.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ να κάνει καταγγελία στο ΣΕΠΕ για την παραβίαση της εγκυκλίου για τον μέγιστο αριθμό διανυκτερεύσεων αλλά και για το γεύμα στο Capsis που δίνεται στους επίκουρους και  που ζητά ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ να δοθεί σε όλους τους μηχανοδηγούς.
Θεωρούμε πως αν ζητηθεί η συνδρομή της ΠΕΠΕ θα πρέπει να δοθεί,ενώ δεν μπορούμε να αντιληφθούμε σε καμία περίπτωση την επίθεση που κάνει στην "εργοδοτική" όπως αναφέρει ΠΕΠΕ.
Πρόκειται άλλωστε για τον ίδιο συνάδελφο και την ίδια παράταξη που πέρυσι όταν υπήρχαν οι υποχρεωτικές επικουρίες των βοηθών δεν έκανε απολύτως τίποτα ,για την ίδια παράταξη που κατήγγειλε το ΣΕΠΕ  ως μηχανισμό του αστικού κράτους όταν 2 φορές συνάδελφοι προσέφυγαν σε αυτό πέρυσι, για τα ίδια πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο ΜΑΙ.
Προφανώς μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαίου στις εκλογές του Σωματείου μας, η ΑΣΚΕ έχει αποφασίσει να αλλάξει τακτική.
Φέτος η "εργοδοτική" ΠΕΠΕ όπως αναφέρει η ΑΣΚΕ, έκοψε μαχαίρι τις επικουρίες, φρόντισε να παίρνουν γεύμα όσοι επιθυμούν να μεταβούν επίκουροι - ενώ στον σχεδιασμό όπως αναφέρθηκε και στην συνεδρίαση του ΔΣ στην Θεσσαλονίκη ήταν να δοθούν σε όλους τα γεύματα.
Επίσης μετά την αντίδραση του Σωματείου για το θέμα του τριημέρου που πήγαν να επιβάλουν οι φωστήρες της ΔΙΚΑΜ στους βοηθούς με το 1510, σήμερα στο ΜΑΙ αναρτήθηκε πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εργαστεί ως επίκουρος την περίοδο της μεταφοράς των τεύτλων.
Είναι αυτονόητο ότι αν δεν βρεθεί κανείς, δεν θα πάει κανείς.
Κλείνοντας εμείς θα πούμε στον συνάδελφο της ΑΣΚΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε αυτά που καταγγέλει και κυρίως σε αυτούς που καταγγέλει.
Τον προγραμματισμό εργασίας στο ΜΑΙ κάποιοι τον βγάζουν. 
Και αυτοί δεν είναι συνδικαλιστές αλλά στελέχη της ΔΙΚΑΜ.

Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης και φυσικά αν ζητηθεί η συνδρομή και η παρουσία της ΠΕΠΕ αυτή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου