Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακαλύψαμε την ηθική.....Ποιος μιλάει για προαγωγές.

Πραγματικά μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η στάση της ΔΑΚΕ. 3 μόλις μήνες μετά τις εκλογές του Σωματείου η ΔΑΚΕ εγείρει θέματα στοχοποιώντας συναδέλφους και νομίζοντας ότι μπορεί να καθορίσει την μετέπειτα πορεία της προσωπικής τους ζωής.
Με λίγα λόγια, συνδικαλισμός του χειρίστου είδους. Μιλάνε και για προαγωγές!Αναφορικά λοιπόν με την "προαγωγή" που έγινε στην Θεσσαλονίκη για
να ξεπληρωθούν γραμμάτια όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Δακίτες συνάδελφοι θέτοντας στο τραπέζι , ηθικά ζητήματα, η πραγματικότητα είναι η εξής.

Ο συνάδελφος που κατέλαβε γραπτώς  θέση ευθύνης, έχει κερδίσει σε δεύτερο βαθμό δικαστική αγωγή για την μη προαγωγή του, αγωγή που η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρανόμως δεν υλοποιούσε μέχρι χτες.
Η αγωγή έχει κερδηθεί και κοινοποιηθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τον Οκτώβριο του 2014, με τον ΟΣΕ μάλιστα να έχει  αποζημιώσει τον συνάδελφο οικονομικά απο τότε.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί να σεβαστεί την απόφαση, ανεξήγητα (ή μάλλον όλοι καταλαβαίνουν)  αρνούταν πεισματικά την υλοποίηση της, την στιγμή μάλιστα που ο συνάδελφος έχει κερδίσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση (και όχι πρωτόδικα όπως κάποιοι άλλοι που τοποθετήθηκαν αμέσως σε θέσεις).
Αντί λοιπόν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ να ψάχνουν για γραμμάτια που εξοφλούνται για να δικαιολογήσουν την ήττα τους στις εκλογές του Μαίου (....), ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας εξηγήσουν στους μηχανοδηγούς τι έκανε η ΔΑΚΕ Έλξης απο τον Οκτώβρη του 2014 για να στηρίξει το δίκαιο αίτημα του συναδέλφου.Όταν δηλαδή είχε την ευθύνη στο Σωματείο.
Απολύτως τίποτα δεν έκανε. 
Ας μην λέμε λοιπόν για γραμμάτια, ας μιλήσουμε για την εσκεμμένη ανικανότητα συγκεκριμένων συνδικαλιστών, που δέχονταν την ίδια στιγμή να τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης κολλητοί τους -πάντα υπό την καθοδήγηση του προηγούμενου Διευθυντή και με την συμμετοχή των συνεταίρων της ΠΑΣΚ- και επικαλούμενοι αιτιάσεις για τις τοποθετήσεις που δεν στέκονται πουθενά.
Χωρίς φυσικά να τηρείται καμία επετηρίδα παρά μόνο η κομματική γραμμή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να υπάρχει σήμερα στην έλξη δομημένος ένας σκληρός κομματικός μηχανισμός σε θέσεις ευθύνης  -που με την ανοχή της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- έχει κάνει πάρα πολλά. Απο εκβιασμούς στις εκλογές της ΠΕΠΕ μέχρι ανισοκατανομή στις δευτερεύουσες των μηχανοδηγών (όπως πρόσφατα κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ και η ΑΣΚΕ).

Ας μην μιλούν λοιπόν ορισμένοι για ηθική.....
Ο συνάδελφος παρά το ότι έχει κερδίσει δικαστική απόφαση, πέρασε απο συνέντευξη στην οποία κρίθηκε ως καταλληλότερος  - μεταξύ 3 συναδέλφων, ενός μηχανοδηγού και ενός προϊσταμένου-. 
Αυτό ενόχλησε σφόδρα ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης που είχαν μάθει αλλιώς τόσα χρόνια.

Τέλος απτή απόδειξη για το πως αντιλαμβάνεται ορισμένοι συνδικαλιστές τον ρόλο τους, είναι η αναφορά τους για τον επιστημονικό συνεργάτη του κ. Καμμένου Δημήτρη λέγοντας πως υπάρχει ηθικό ζήτημα για τον συνάδελφο !!!!
Ποιοι ομιλούν για ηθικό ζήτημα ;
Οι Δακίτες που συνεδριάζουν παρουσία τσεκουράτων πολιτικών, αυτοί που συνεδρίασαν 10 μέρες στα γραφεία της Συγγρού της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που διέλυσε με απανωτά σκάνδαλα (Siemens - εμπορεύματα - κοινοτικές επιδοτήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί Χατζηδάκη)...Εμείς τι να πούμε.
Η υποκρισία και το θράσος περισεύουν.....

H ΠΕΠΕ συνάδελφοι δεν έστειλε κανένα μηχανοδηγό σε κανένα πολιτικό.
Οι μηχανοδηγοί έχουν προσωπική ζωή, υπόσταση και δράση στην κοινωνία. Αν αυτό τους το αναγνωρίζουν κάποιοι ας κάτσουν όσοι απλά παρακολουθούν τα πράγματα και ας τους βλέπουν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Για εμάς οι προαγωγές πρέπει να γίνουν άμεσα και πρέπει να γίνουν απο μηδενική βάση για όσους δεν κατέχουν βαθμό.
Αρκετά με τους κομματικούς στρατούς που δημιουργήθηκαν απο τον Μάη του 14 και μετά.
Η ανοχή έχει και ένα όριο......


1 σχόλιο:

  1. Οι κομματικοι στρατοι υπηρχαν και πριν τον μαη του 14.Και υπαρχουν ακομα .Οι κομματικοι μηχανισμοι τεινουν να αντικαθιστανται απο αλλους κομματικους μηχανισμους κι εμεις το εγκρινουμε περιμενοντας την εκπληξη...που δεν θα ερθει ποτε.

    Οταν κατηγορεις καποιον {αναφερομαι στην ΔΑΚΕ} για κατι που κανεις κι εσυ ή που θα ηθελες να κανεις {αναφερομαι στην αναγεννηση} οσο δικιο και να εχεις ,αν εχεις, ειναι εξ ορισμου ανηθικο.

    Ο συναδελφος που πηγε σε πολιτικο γραφειο δεν ειχε αναγκη την βοηθεια της ΠΕΠΕ και αυτο ειναι προφανες .Αλλωστε δεν ειναι και αυτος ο ρολος ενος σωματειου .Οποτε οποια χρησιμοποιηση του γεγονοτος αυτου ειναι εκ του πονηρου απο τους πλεον κουτοπονηρους του κλαδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή