Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Έκπτωση 50% στα τρένα ζητά το ΕΚΛ (Προαστιακός Λάρισας)

Στα πρότυπα των εκπτώσεων που χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους επιβάτες του Προαστιακού Αθήνας...Να ισχύσει έκπτωση της τάξης του 50% για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τον προαστιακό Λάρισας –Θεσσαλονίκης, ζήτα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Το ΕΚΛ θέτει θέμα άνισης μεταχείρισης με τους εργαζόμενους στην Αττική επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση:
«Δεκάδες εργαζόμενοι καθημερινά είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και άλλους προορισμούς με τον προαστιακό σιδηρόδρομο Λάρισας-Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους, δαπανώντας ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους στα εισιτήρια.


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει μια έκπτωση 30% σε όσους έχουν μηνιαία κάρτα μετακινήσεων, αλλά και πάλι αυτό αποτελεί μεγάλο έξοδο για τους εργαζόμενους. Στον αντίστοιχο προαστιακό σιδηρόδρομο της Αττικής, γι’ αυτές τις περιπτώσεις των καθημερινά μετακινούμενων εργαζόμενων, υπάρχει πρόσθετη έκπτωση 20%, συνολικά δηλαδή 50%.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, διεκδικεί άμεσα αυτό να ισχύσει και για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν καθημερινά τον προαστιακό Λάρισα – Θεσσαλονίκη, δηλαδή έκπτωση 50%».

- See more at: http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου