Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Αμφίβολο το τρένο για το πανηγύρι της Μεσσήνης.

Αμφίβολη είναι η επαναλειτουργία του τρένου για το φετινό πανηγύρι της Μεσσήνης. Λόγω της προεκλογικής περιόδου, δε φαίνεται να ασχολείται κανείς με το θέμα αυτό - αν και όλοι γνωρίζουν ότι ο κόσμος της Καλαμάτας το θέλει και
θα γεμίσει το τρένο προς και από τη Μεσσήνη, όπως έκανε τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Οσο κι αν είναι δύσκολη η δρομολόγηση του τρένου για το συγκεκριμένο διάστημα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει πράξη.
Για να μπει το τρένο κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, χρειάζεται πρώτα απ' όλα να καθαριστεί η γραμμή, που στην ευθεία της Μεσσήνης είναι εξαφανισμένη καθώς τα χορτάρια την έχουν θάψει. Οπως μάθαμε, υπάρχει εργολαβία του ΟΣΕ με την οποία καθαρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Τρένα διαθέσιμα, ΜΑΝ για τα δρομολόγια, υπάρχουν τουλάχιστον 3 στο μηχανοστάσιο της Καλαμάτας. Και το προσωπικό για να τα κινήσει μπορεί να βρεθεί, παρά τις ελλείψεις σε ΟΣΕ και ΤΡΕΝΟΣΕ.
Το πιο δύσκολο και αμφίβολο είναι η βούληση και η πίεση, η προσπάθεια από τους τοπικούς φορείς για να σφυρίξει και φέτος το τρένο στο πανηγύρι της Μεσσήνης.

Συντάκτης: Γιάννης Σινάπης
Πηγη: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου