Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Επαρκής στελέχωση των αμαξοστοιχιών,άμεσα!

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η αναδημοσίευση του συμβάντος με την επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος της κίνησης σε Inter City.
Εμείς δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας και θυμίζουμε ότι τα προβλήματα στα τρένα λύνονται με
την επαρκή στελέχωση τους με προσωπικό κίνησης και με την άρτια οργανωμένη διοικητική υποστήριξη (σημεία πώλησης εισιτηρίων) που δίνει σωστές οδηγίες στους επιβάτες (και δεν έχει σε κάθε σταθμό διαφορετικό ιδιώτη-πωλητή).
Δεν λύνονται όπως αποδείχτηκε και με το περιστατικό, με υπαλλήλους security στις αποβάθρες,δεν λύνονται με μηνύσεις (χιλιάδες μετακινούνται με τα τρένα καθημερινά, μια μήνυση δεν προσφέρει τίποτα ),δεν λύνονται με νομικές υπηρεσίες που στην ουσία θα υποδείξουν την δικαστική οδό,δεν λύνονται με ειδικούς φύλακες που θα φυλάνε ένα σταθμό και το πρόβλημα θα μεταφέρετε στον επόμενο ή στον τερματικό σταθμό.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μονόδρομος η επαρκής στελέχωση των αμαξοστοιχιών αλλά και των εκδοτηρίων και των υπεύθυνων σταθμών με εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό κίνησης στα τρένα και αντίστοιχα εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο στα γκισέ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  που μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα και καίρια σε ακραίες καταστάσεις.
Χρειάζονται προσλήψεις άμεσα για την στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων.
Επειδή λάβαμε πολλά μηνύματα απο συναδέλφους για το θέμα, επικοινωνήσαμε και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα οποία μας είπαν ότι οι κινήσεις τους θα είναι άμεσες προς την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων.
Είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Το στέκι της έλξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου