Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου Λ.Α.Ε. Σιδηροδρομικών

Η ΛΑΕ Σιδηροδρομικών στηρίζει τον απεργιακό αγώνα που αποφάσισαν η ΠΟΣ σε συνεργασία με τα σιδηροδρομικά σωματεία, αντιδρώντας:

1. Στην ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΣΤΥ και στην παράδοση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε εργολάβους που οδηγούν στην πλήρη διάλυση του σιδηροδρόμου.
2. Στην κατάρρευση του ασφαλιστικού με το νέο σχέδιο  Τσίπρα - Κατρούγκαλου το οποίο αποτελεί προπομπό για την εφαρμογή εντός του 2016 της "νέας σύνταξης" σε παλιούς και νέους συνταξιούχους.
3. Στην συνεχιζόμενη κοροιδία σε ότι αφορά την υπογραφή ΣΣΕ για το 2015!!!

Οι σιδηροδρομικοί αποφάσισαν κυλιόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας ανά σωματεία και πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14/1/2016 από τις 12.00 - 15.00 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών στις 12.30.

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τους κοινωνικούς φορείς που συμφωνούν με τις θέσεις των σιδηροδρομικών για:

1. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο
2. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων και καθιέρωση της 35ετίας χωρίς όριο ηλικίας
3. Ελεύθερες διαπραγματεύσεις για υπογραφή ΣΣΕ

Να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Το Συντονιστικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου