Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Σταθμό του τρένου και αποθήκες θέλει να νοικιάσει ο Δήμος Καλαμάτας

Όλους τους καλυμμένους και ακάλυπτους χώρους του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας προτίθεται να νοικιάσει ο Δήμος, εκτός βέβαια από τα γραφεία του Σταθμαρχείου και το χώρο που έχει νοικιάσει η εταιρία που εκτελεί δρομολό - για στην Αλβανία. Η ΓΑΙΑΟΣΕ, που έχει την κυριότητα των χώρων, κάλεσε το Δήμο να ενημερώσει ποιους ακριβώς χώρους θέλει και τι προτίθεται να κάνει σε αυτούς. Ο Δήμος θέλει να αξιοποιήσει τους χώρους για τις υπηρεσίες του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η μόνη περίπτωση να μην επέλθει συμφωνία είναι να ζητήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ υπερβολικό ενοίκιο, κάτι που ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δεν το απέκλεισε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Τη Δευτέρα το πρωί επισκέφθηκαν το Σιδηροδρομικό Σταθμό και είδαν όλους τους χώρους ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και οι προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας, καθώς και σύμβουλοι του δημάρχου.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα που συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος σημείωσε πως υπάρχει καλή επικοινωνία και με την εταιρία που εκτελεί τα δρομολόγια στην Αλβανία και άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως δέχεται να μετακινηθεί σε άλλο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού για να πάρει το συγκεκριμένο ο Δήμος (το παλιό εκδοτήριο με την αίθουσα αναμονής).
Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, πρότεινε οι υπηρεσίες του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα να εγκατασταθούν στο Μέγαρο Χορού, καθώς είναι πιο εμβληματικό κτίριο, σε ό,τι αφορά τον τομέα του πολιτισμού.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας επισημαίνονται τα εξής: «Με έγγραφό του, ο Αθανάσιος Σχίζας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, γνωστοποίησε στο Δήμαρχο τα εξής: «Σας αποστέλλουμε τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο απεικονίζονται όλα τα κτήρια και οι ακάλυπτες εκτάσεις στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας που δύναται να μισθωθούν και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις χρήσεις των ακινήτων και τις εργασίες που προτίθεσθε να κάνετε στις ακάλυπτες εκτάσεις».
Κατόπιν του εγγράφου αυτού, που συνιστά θετική απάντηση στα από καιρού αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας για μίσθωση εγκαταστάσεων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 και εν γένει για κοινωνικούς σκοπούς, ο Δήμαρχος, με τη συνοδεία αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, επίσκεψη - αυτοψία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας. Θα ακολουθήσει αποστολή εγγράφου, με το οποίο θα παρέχονται στη ΓΑΙΑΟΣΕ οι ζητούμενες πληροφορίες.
Η πρόθεση του Δήμου είναι η ενοικίαση όλων των διαθέσιμων στεγασμένων και υπαίθριων χώρων του σιδηροδρομικού σταθμού και η αξιοποίησή τους. Επίσης, θα δοθεί μέριμνα στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού και στη φροντίδα του πρασίνου.
Η ενοικίαση στο Δήμο χώρων του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού θα οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στο άνοιγμα του σημερινού περίκλειστου χώρου και θα δώσει τη δυνατότητα διέλευσης στους πολίτες».

Στ.Μ. - Kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου