Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Π.Τερζόγλου : Γιατί δεν πήγα στην συνάντηση με τον Σγουρίδη

Και ένα δικό μας  σχόλιο....(Γιατί θα τρελαθούμε εντελώς τελικά). Γράφει ο συνάδελφος Τερζόγλου: 
Όπως ενημερωθήκαμε, η συνάντηση είχε ζητηθεί από τον κ. Σγουρίδη και αφορούσε τους Προέδρους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΠΟΣ, προκειμένου να δοθούν
διευκρινήσεις για το υπόμνημα που είχε στείλει η ΠΟΣ ένα μήνα πριν, υπόμνημα που είχε ζητήσει ο κ. Σγουρίδης και αφορούσε συνολικά τις θέσεις μας.

Αυτή η πρόσκληση ενώ έγινε αποδεκτή από όλους μας, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που κατηγόρησε ευθέως τον Πρόεδρο της ΠΟΣ για υπόγεια συμφωνία με το Υπουργείο, ώστε να αποκλειστούν οι άλλες δυνάμεις και να εκπροσωπήσει μόνος του την ΠΟΣ.


Στο τελευταίο Προεδρείο την Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι η πρόταση να παρευρεθεί μόνο ο Πρόεδρος ήταν του κ. Σγουρίδη, όπως διατυπώθηκε από τον Διευθυντή του γραφείου του. Ο ίδιος μάλιστα διατύπωσε και εναλλακτική πρόταση να συνοδεύσει τον Πρόεδρο και ακόμη ένας. Όλα αυτά απορρίφθηκαν από το Δίκτυο Σιδηροδρομικών το οποίο όπως αποκαλύφθηκε (και δεν το αμφισβήτησε ο εκπρόσωπος του) μεσολάβησε κατά την προσφιλή του τακτική, στη συντρόφισσα Πέρκα και ζήτησε να πάνε όλοι στη συνάντηση. Εκείνη μεσολάβησε στον κ. Σγουρίδη και έτσι κλήθηκε όλο το Προεδρείο.

Αρνήθηκα να συμμετάσχω (ζητώντας και από τις άλλες παρατάξεις πλην του Προέδρου να μην πάνε) στη συνάντηση με πρόσκληση του παρασκηνίου όπως αρέσκεται να λειτουργεί η ηγετική ομάδα του Δικτύου και όχι φυσικά όλο το Δίκτυο. Η οποία ηγετική ομάδα του Δικτύου, χρησιμοποιεί τις επαφές της τόσο με την συντρόφισσα Πέρκα όσο και με το σύντροφο Σπίρτζη όχι για να λύσουν κανένα σιδηροδρομικό θέμα ή για να πιέσουν προκειμένου να αποτραπεί κάποια από τις σχεδιαζόμενες σιδηροδρομικές καταστροφές, όπως η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, αλλά τις χρησιμοποιούν για μικροπροσωπικά και μικροπαραταξιακά ρουσφετάκια.

Αρνήθηκα να συμμετάσχω σε μία συνάντηση που όπως εξελίχθηκε ήταν ατελέσφορη και θα κατέληγε χωρίς αποτέλεσμα, όπως και έγινε. Ο κ. Σγουρίδης δεν μπορεί να δεσμεύσει την κυβέρνηση και το μόνο που κάνει είναι να κωλυσιεργεί δεχόμενος την ΠΟΣ. Ο κ. Σπίρτζης αρνείται να δεχτεί τους σιδηροδρομικούς και ανεμπόδιστος σχεδιάζει την καταστροφή μας, υλοποιώντας τη μνημονιακή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ έχει κι αυτός τις ευθύνες του γιατί όλη την εβδομάδα επέτρεψε να παίζεται γύρω από τη συνάντηση ένα γαϊτανάκι υποψιών και συνομωσιών, που στο τέλος ακυρώνει ίσως σκόπιμα τη σημασία της.

Το τελικό υπόμνημα που κατατέθηκε για ακόμη μία φορά, αφορά μόνο τη ΣΣΕ, δεν κάνει καμία αναφορά σε άλλα θέματα (π.χ. ιδιωτικοποίηση) θεωρώντας ότι αυτά έχουν ειπωθεί και πολύ φοβάμαι ότι εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως συνθηκολόγηση και ανοχή. Δεν με βρίσκει σύμφωνο ούτε ως περιεχόμενο γιατί δεν κάνει προσπάθεια να αγκαλιάσει το σύνολο των σιδηροδρομικών.

Και ένα δικό μας σχόλιο....

Σύντροφε Τερζόγλου,είναι απορίας άξιο πως ενώ μας λες ότι δέχεσαι να πάει μόνος του ο Πρόεδρος της ΠΟΣ,ξεχνάς να αναφέρεις ότι πρότεινες στην συνεδρίαση  να πάει μαζί με Δικηγόρο....
Επίσης επειδή οι σιδηροδρομικοί έχουν μνήμη,και αυτή αγαπημένε φίλε Τάκη μας δεν είναι κοντή,θυμούνται τι έσερνες επί 30 χρόνια στις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. Και ιδιαίτερα για τα αλισιβερήσια τους με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.
Σήμερα με την επιστολή σου μας έγραψες ότι δέχτηκες  να πάει ΜΟΝΟΣ του ο Πρόεδρος της ΠΟΣ σε μια συνάντηση για την ΣΣΕ. 
Ο σημερινός Πρόεδρος της ΠΟΣ,ανήκει στην ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚ που εσύ στοχοποιούσες επί δεκαετίες (απο το 1984 είσαι στον σιδηρόδρομο) εδώ και 20 χρόνια.
Σήμερα μας λες ότι θα έπρεπε να πάει μόνος του.

Η επιστήμη φίλε Τάκη , σηκώνει τα χέρια ψηλά με την περίπτωση σου.

Για εμάς,είναι θέμα αρχής να εκπροσωπούνται στις επίσημες συναντήσεις της Ομοσπονδίας και των Σωματείων,τα μέλη των Προεδρείων.
Άντε και ο...παρατηρητής εφόσον είσαι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΠΟΣ (μιας και με την ψήφο των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ έγινες και...παρατηρητής στο Προεδρείο,Ελληνική ΜΟΝΑΔΙΚΗ πατέντα που ανακάλυψες και σε στήριξαν καταχρηστικά οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με προφανή σκοπό και στόχο να κάνεις παράταξη -αλήθεια τι έγινε με αυτό το θέμα - και να κόψεις συνέδρους απο το Δίκτυο).

Τάκη, συμβουλή και κλείνουμε.
Κουτόχορτο δεν τρώνε οι σιδηροδρομικοί.
Το αγαπημένο σου blog , το στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου