Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πρόταση - έκπληξη απο την Δημ. Συμπαράταξη για το Λειανοκλάδι

Όλοι θυμόμαστε πριν λίγο καιρό την Γενική Συνέλευση που είχε γίνει στο Λειανοκλάδι με τους μηχανοδηγούς εκεί να καταγγείλουν την πρόταση που υπήρχε για τα κυκλώματα εργασίας.
Μάλιστα τότε, κάποιοι έκαναν λόγο για
ράπισμα στην ηγεσία του Σωματείου μας, για ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ...Κυβερνητικό Συνδικαλισμό και πόσα άλλα.

Σήμερα οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  στο ΔΣ και το ΣτΑ του Σωματείου μας κατέθεσαν πρόταση που υπερβαίνει τις εννιά ώρες εργασίας,αλλά και μειώνει (σημαντικά) τις δευτερεύουσες απολαβές του προσωπικού.
Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αφορά την συνάντηση 1511 /52 και 55/1510 σε σύνολο 10 υπηρεσιών για το περιφερειακό μηχανοστάσιο,όσων δηλαδή (10) είχαν προταθεί και πριν και είχε κατηγορηθεί η ηγεσία της ΠΕΠΕ ότι ήθελε -δήθεν- να κλείσει την έδρα.
Εμείς δεν θα σχολιάσουμε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς θα περιμένουμε την απόφαση των συναδέλφων μας στο Λεινοκλάδι.
Ωστόσο την θεωρούμε ως έκπληξη αν θυμηθούμε τι έγραφαν στην επιστολή τους προς την ΠΕΠΕ οι μηχανοδηγοί (και υπέγραφαν και οι συνδικαλιστές της Δημ. Συμπαράταξης).
Δημοσιεύουμε την επιστολή της 30ης Σεπτεμβρίου για να θυμηθούν όλοι την τότε αντίδραση ΚΑΙ των συνδικαλιστών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να συγκρίνουν την σημερινή τους πρόταση,65 μέρες μετά.

Διαβάζουμε 

''Σήμερα 30-9-2016 έγινε Γ.Σ μελών Μηχ/σίου Λιανοκλαδίου.Κατόπιν διαλόγου σχετικά με το προτεινόμενο κύκλωμα εργασίας που προτείνει η Διεύθυνση και παρουσίασε στο Δ.Σ ο Πρόεδρος του σωματείου, δεν συμφωνούμε με τις προτεινόμενες αλλαγές.

Πρότασή μας είναι να παραμείνουν οι υπηρεσίες όπως έχουν σήμερα.Στο προτεινόμενο κύκλωμα της διεύθυνσης έχει τις παρακάτω επιβαρύνσεις. 
Με την αμαξ. 58 συν 2 διανυκτερεύσεις με ξενοδοχείο. Επίσης με την αμαξ. 884/885 αυξάνονται οι υπηρεσίες των βοηθών Μηχανοδηγών Μηχ/σίου Λάρισας κατά μία καθώς και οικονομική επιβάρυνση (διανυκτέρευση , ξενοδοχείο).


Θυμίζουμε απλά ότι η προηγούμενη πρόταση -για την οποία χυδαία κατηγορήθηκε η ηγεσία του Σωματείου μας-,περιελάμβανε επίσης 10 υπηρεσίες (8 ίδιες με τις προτεινόμενες) και διανυκτέρευση το IC  58 με το IC 53 για το Λειανοκλάδι.(Στην Θεσσαλονίκη και με 8ωρη εργασία).

Φυσικά το τι θα γίνει με τα κυκλώματα εργασίας είναι άγνωστο καθώς το ΣτΑ της ΠΕΠΕ σήμερα πλειοψηφικά αποφάσισε ότι δεν θα προσέλθει  στην διαβούλευση για τις ώρες μηχανοδήγησης.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Κορυφαία στιγμή η τοποθέτηση του γραφικού συνδικαλιστή της ΑΣΚΕ για το θέμα παρουσιάζοντας την πρόταση της Δ.Συμπαράταξης ως πρόταση ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών!
Με την υπάρχουσα πρόταση είπε ο γραφικός συνδικαλιστής της ΑΣΚΕ, 3 μηχανοδηγοί θα έχουν ρεπό κάθε μέρα.
(Με την προηγούμενη πρόταση 3 μηχανοδηγοί θα είχαν ανάπαυση  κάθε μέρα.
Καταγγέλει λοιπόν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ηγεσίας της ΠΕΠΕ που στην προηγούμενη πρόταση είχε 3 μηχανοδηγούς σε ρεπό και όχι 3 μηχανοδηγούς σε ανάπαυση! )
Ας θυμηθούμε τι έλεγε ΤΟΤΕ  ο γραφικός συνδικαλιστής της ΑΣΚΕ για το θέμα (μεταξύ άλλων ακαταλαβίστικων )...Έλεγε ότι μαζικά οι μηχανοδηγοί Είχαν στείλει  επιστολή κόλαφο για το θέμα.Μια απάντηση που αποδείκνυε  τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΞΗΣ που στηρίζει απροκάλυπτα με νύχια και με δόντια την διορισμένη διοίκηση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ..
Σήμερα απλά είναι Πέμπτη βράδυ, η πρόταση της Δημ.Συμπαράταξης είναι πρόταση ΌΛΩΝ των μηχανοδηγών και οι 10 υπηρεσίες με ενιάωρο είναι απλά μια ακόμα πρόταση....


Μετά μας λέτε γιατί τον λέμε ΓΡΑΦΙΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου