Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Απόφαση για επιστροφή δώρων και απο το Ειρηνοδικείο Λαμίας


Και μάλιστα αναγκαστικά εκτελεστή (κατά το ήμισυ της). 34 υπάλληλοι ΙΔ δικαιώθηκαν απο το Ειρηνοδικείο Λαμίας για την περικοπή των δώρων,όπως αυτά παρέμεναν μετά το 1ο
μνημόνιο(δηλαδή 1000 Ευρώ το χρόνο συνολικά και εφόσον τηρούνταν οι οικονομικές προϋποθέσεις γύρω απο το εισόδημα).

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όσοι από τους ΙΔΑΧ θέλουν να διεκδικήσουν από το περσινό δώρο (2015) Χριστουγέννων και μετά πρέπει να καταθέσουν τις αγωγές τους έως αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Τόσο η απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας όσο και αυτή του Ειρηνοδικείο Λαμίας, επικαλούμενες το άρθρο 106 του Συντάγματος, χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν 4093/2012 με το οποίο εγκρίθηκαν οι συγκεκριμένες περικοπές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Επομένως, δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση, από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας, . να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων – κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων – προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία (βλ. ΟλΣτΕ 1286/2012), ούτε, κατά μείζονα λόγο, η επισώρευση νέων επιβαρύνσεων σε βάρος των ίδιων κατηγοριών πολιτών (λ.χ. διαδοχικές μειώσεις αποδοχών ή συντάξεων), εάν τα προηγούμενα αποδείχθηκαν απρόσφορα και εφόσον με τα νέα μέτρα οι ίδιες κατηγορίες πολιτών υφίστανται υπέρμετρη απώλεια του προηγουμένως διαθέσιμου εισοδήματος τους».

Με βάση αυτό το σκεπτικό η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαμίας υποχρεώνει το δήμο Λαμιέων να καταβάλει στους 34 υπαλλήλους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη «τα ποσά που αναλογούν στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας για το χρονικό διάστημα από 1.5.2013 έως 28.5.2015», δηλαδή 2.000 ευρώ σε καθέναν με το νόμιμο τόκο.

Απο το aftodioikisi.gr

Θυμίζουμε ότι για τα μνημόνια υπάρχει δικαστική απόφαση σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο που βγάζει νόμιμες όλες τις περικοπές σε Δώρα κτλπ
Αναλυτικότερα το Συμβούλιο της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών του (1031-1035/2015)  τις έκρινε συνταγματικές και σύμφωνες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία κρίνοντας ότι έγιναν στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών μέτρων λιτότητας και απέβλεπαν στον περιορισμό των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνέβαλε στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Εκριναν επισης οτι «δεν αντίκειται στα άρθρα 22 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, ούτε στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 22 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας”.


Εμείς θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους -ελάχιστους- δικαστές που επιδικάζουν αποφάσεις σαν αυτές υπέρ εργαζομένων.
Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει θετικό τελικό αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς τις δεσμεύει το Συμβούλιο της Επικρατείας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου