Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο λόγος -και παλι-στους μηχανοδηγούς

Δυστυχώς το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Σωματείου μας απεριψε την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης για τις ώρες μηχανοδήγησης, με οριακή πλειοψηφία  (16/14).
Η πρόταση ήταν η εξής 
Συμμετοχή στην διαβούλευση για την ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ συμφωνίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις ώρες μηχανοδήγησης , έχοντας ως βάση τα πραγματικα  δεδομένα που ισχύουν εδώ και 5 χρόνια στην έλξη. ( κ απότυπώνονται στα κυκλώματα εργασίας ). 
Μετά την χτεσινή απόφαση του ΣτΑ (απόφαση που στήριξαν ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ κ ΑΣΚΕ) ο Πρόεδρος του Σωματείου μας είπε ότι είναι υποχρεωμένος να ζητήσει την τελική πρόταση της Διοίκησης και να την φέρει προς έγκριση στις συνελεύσεις.
Πρόκειται για ιστορικές στιγμές για την ΠΕΠΕ,  που καλείται για πρώτη φορά να υπογράψει συλλογική συμφωνία ως απευθειας συμβαλομενος με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η +ΣυνΕξέλιξη δεν πρόκειται να αφήσει μικροπολιτικες σκοπιμότητες να μπουν εμπόδιο σε τέτοιες σύμφωνιες που κατοχυρωνουν τον ρόλο του Σωματείου μας και ανοίγουν μεγάλους δρόμους για την κατοχύρωση του επαγγέλματος σε Εθνικό επίπεδο.

Ο λόγος θα περάσει στους μηχανοδηγούς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου