Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ιταλοί, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι επόμενοι «στόχοι»

Οι πληροφορίες της αγοράς θέλουν πρόσφατα, ειδικότερα την περασμένη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, να συνεδρίασε, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αντικείμενο την σύμβαση πώλησης του 100%
του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιταλικό όμιλο Ferrovie dello Stato Italiane, έναντι 45 εκατ. ευρώ. 
Δεν έχουν προκύψει ιδιαίτερες διαρροές αν και κάποιες φήμες μιλούσαν για αρχικό «πράσινο φως» από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, δίχως απουσιάζουν κάποιες… εκκρεμότητες. Καλό όμως είναι να περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις.

Στο δια ταύτα, τυχόν θετική έκβαση σηματοδοτεί τη μεταβίβαση της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας στον ιταλικό όμιλο και παράλληλα, όπως εκτιμούσαν μέχρι πρότινος στο ΤΑΙΠΕΔ, το κλείσιμο του φακέλου από πλευράς Ε.Ε. των παράνομων κρατικών ενισχύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλικός όμιλος ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος στις 14 Ιουλίου και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις υπολόγιζε ότι θα αναλάβει τη διαχείριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από αρχές του έτους, αν και πλέον το χρονοδιάγραμμα έχει «τραβήξει», αποκτώντας έτσι το «πάνω χέρι», όπως οι Ιταλοί πιστεύουν, στον διαγωνισμό για τον έλεγχο της θυγατρικής ΕΕΣΣΤΥ, δηλαδή τη συντήρηση τροχαίου υλικού (οι προσφορές μετατέθηκαν στις 30 Ιανουαρίου) και μελλοντικά της… ΣΤΑΣΥ, εάν το υπερΤαμείο αποφασίσει την αποκρατικοποίησή της εταιρείας Σταθερής Συγκοινωνίας. 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου



Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου