Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η ΣΥΠΕ ψήφισε την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης και κάνει και ...κριτική! Πόση υποκρισία ακόμα....


Σε μάλλον αμήχανη θέση βρέθηκε η ΣΥΠΕ στην περασμένη συνεδρίαση του ΔΣ καθώς ο γραφικός της εκπρόσωπος για άλλη μια φορά 

ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ για το θέμα της αναστολής των κανονικών αδειών και όχι μόνο.

Και συμφώνησε με  την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης για το εξώδικο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ γύρω απο το θέμα. 
Για να δικαιολογήσει για άλλη μια φορά την έλλειψη οποιασδήποτε πρότασης απο την ΣΥΠΕ ο γραφικός της εκπρόσωπος ΑΦΟΥ ψήφισε την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης ανέφερε στο κλείσιμο της συνεδρίασης ότι η ΣΥΠΕ εννοεί ότι πρέπει να δοθούν ΟΛΕΣ οι άδειες τον Δεκέμβριο, δηλαδή 2700 μέρες!
Ωστόσο στην ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ για το πως θα γινόταν αυτό! 
Ούτε φυσικά έκανε καμιά καταγγελία μέχρι τον Νοέμβρη για τον προγραμματισμό αδειών και την εκτέλεση του, αφού μέχρι τότε προΐσταται στην Κεντρική Υπηρεσία ο συνάδελφος Θεοδωρόπουλος και .... δεν είχε -προφανώς- ακόμα δει το πρόβλημα η ΣΥΠΕ! 
Ψάχνουμε να βρούμε μια ανακοίνωση της ΣΥΠΕ ενάντια στην εργοδοσία και δεν βρίσκουμε παρά μόνο ανακοινώσεις ενάντια στο Σωματείο !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Πρόκειται για το ίδιο άτομο, τον γραφικό αυτό οπορτουνιστή που ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ότι "λύσεις υπάρχουν" ασκώντας κριτική στο Σωματείο!
ΜΟΝΟ που η ΣΥΠΕ δεν πρότεινε καμία, παρά ψήφισε την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης. 
Μάλιστα ακόμα και για την προσφυγή στο ΣΕΠΕ - αν δεν έχει αποτέλεσμα το εξώδικο που θα σταλεί τις επόμενες μέρες - του απαντήθηκε ότι ακόμα και αν αυτό γίνει άμεσα η ημερομηνία που θα πάρει για την συζήτηση θα είναι το Γενάρη, άρα δεν θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια , παρά -όπως είναι φυσικό- θα δώσει ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗ για το Προεδρείο του Σωματείου σε βάρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προσαύξηση συνήθως αν δεν χορηγηθούν). Αυτό ο γραφικός το θεώρησε ως ειρωνεία  απέναντι στο πρόσωπο του, αφού προφανώς δεν κατάλαβε - ως συνήθως - τι συζητείτο εκείνη την στιγμή, ενώ σε εμφανή αμηχανία βρέθηκε όταν του δόθηκαν γραπτώς τα πρακτικά των προηγούμενων ΔΣ όπου αποδεικνύεται ότι αποτελεί ΤΟΥΡΙΣΤΑ και επαναστάτη του πληκτρολογίου. Τα διάβαζε, τα ξαναδιάβαζε και μάλλον δεν έβρισκε τις -ανύπαρκτες- προτάσεις που έχει κάνει. 

Απο το λύσεις υπάρχουν στο πληκτρολόγιο και τις επαναστατικές κορώνες, στην υπερψήφιση της πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης - που κατηγορεί  η ΣΥΠΕ νυχθημερόν δημόσια για κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό-!


Πρόκειται για πρωτοφανές ξεμπρόστιασμα,  για τον οπορτουνιστή γραφικό και την ΣΥΠΕ που αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία στρατηγική πέραν της εκμετάλλευσης της οποιασδήποτε  δυσαρέσκειας προς εντυπωσιασμό και λόγω της εμφανής εμπάθειας του γραφικού -χρόνια τώρα- απέναντι στον Πρόεδρο του Σωματείου. 

Για τις δικαστικές αγωγές ενοχλήθηκε ο γραφικός γιατί το Προεδρείο είπε την απόλυτη αλήθεια.
Οι αγωγές κατατέθηκαν στο σύνολο τους, μετά απο ενέργειες του Προεδρείου, με την ΣΥΠΕ να μαθαίνει τα νέα στις συνεδριάσεις του ΔΣ , όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια.

Εκεί όμως που η αμηχανία ήταν παραπάνω απο εμφανής, ήταν στο θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων για τις δευτερεύουσες και τον τρόπο υπολογισμού τους απο τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Όπως είχε δεσμευτεί η +ΣυνΕξέλιξη μετά την επίλυση του θέματος μέσω της ΣΣΕ, ΣΣΕ που καταψήφισε ο γραφικός γιατί έδινε μεσοσταθμικά αυξήσεις  10% στην διετία, θα ενέκρινε το αίτημα όσων επιθυμούν να καταθέσουν αγωγή. Τήρησε δηλαδή την δέσμευση της. 
Αυτό ο γραφικός και η ΣΥΠΕ όντας πλήρως αμήχανοι το αναφέρουν ως "άρνηση της ΠΕΠΕ" να καταθέσει αγωγές ενάντια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Λες και οι προσωπικές αγωγές κατατίθενται στο όνομα του Σωματείου!
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ γιατί είναι συνδικαλιστικός απατεώνας ΟΛΚΗΣ.

Η απόλυτη στιγμή όμως της αμηχανίας για την ΣΥΠΕ ήταν η ενημέρωση για τις 20 προσλήψεις.
Εμφανής η στεναχώρια. Δεν το περίμεναν.  Και τσουπ, άρχισε μετά η συζήτηση για τις τοποθετήσεις των νεοπροσληφθέντων και οι διαλογισμοί και ....η διασκέδαση για όσους έβλεπαν την εμφανή αμηχανία του γραφικού. Έχει και άλλες εκπλήξεις όμως στο προσεχές.

Όσον αφορά τις αιτήσεις για το πενθήμερο, αυτές υλοποιούνται και μάλιστα με αυξητική τάση.
Ωστόσο δεν έχουμε καταλάβει αν ο γραφικός της ΣΥΠΕ θέλει τελικά να ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία.

Γιατί φήμες αναφέρονται σε συνδικαλιστή που είχε ζητήσει γραπτώς να ΜΗΝ του χορηγηθεί η θερινή του άδεια.

Δεν νομίζουμε και δεν πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο γραφικός, ενώ δεν πιστεύουμε καν σε αυτές τις φήμες για κορυφαίους συνδικαλιστές που πληρώνονται κανονικές άδειες. (ΑΝ και κορυφαίος συνδικαλιστής είναι μεταξύ των συναδέλφων που θα στηρίξει η ΠΕΠΕ για την πληρωμή της κανονικής του άδειας το 2017).
Γιατί ακόμα και στις οδηγίες για την... επαναστατική γυμναστική δεν επιτρέπεται τέτοιο ατόπημα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Απο δω και στο εξής όποτε ο γραφικός της ΣΥΠΕ αναφέρεται σε λύσεις που υπάρχουν, εμείς θα θεωρούμε ότι θα ψηφίζει με τα 2 χέρια μάλιστα, τις λύσεις που προτείνει η +ΣυνΕξέλιξη. Και γραφικός ΚΑΙ τουρίστας!



2 σχόλια:

  1. Η τραινοσε γνωριζε απο πριν το ζητημα της πιστοποιησης αφου αυτη ειχε ξεκινησει απ τον σεπτεμβρη αλλα εφτασε δεκεμβρης για να αναστειλει τις αδειες.Αδειες που θα μπορουσε να ειχε χορηγησει καποιες πιο πριν ωστε να μην φτασουμε εδω.Αλλωστε ποσες απο τις 2700 εχουν ζητηθει απ το προσωπικο?για μενα η λυση ειναι η χορηγηση των αδειων σε αυτους που τις αιτηθηκαν με οποιες συνεπειες κι αν εχει αυτο.Οι προσληψεις αποτελουν λυση μακροπροθεσμη για πολλα ζητηματα και ειναι απολυτα σωστο που τις ζηταει το σωματειο.Μην ξεχναμε ομως οτι και οι αδειες ειναι απαραιτητες στο προσωπικο ποσο μαλλον σε ενα προσωπικο που εργαζεται με φρενηρηρυθμο και με περιεργες εργασιακες συνθηκες σ ενα επαγγελμα ακρως απαιτητικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απόλαυση να μας βρίζει η ΣΥΠΕ ως εργοδοτικούς το πρωί και το βράδυ να ψηφίζει τα όσα προτείνουμε γιατί δεν έχει άλλη πρόταση.
    Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το ποιοι είναι αυτοί που σήμερα μας κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς. Τουρίστες.
    Τα υπόλοιπα στο ΣτΑ που δεν ήθελαν να γίνει ως κουτοπόνηροι.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή