Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ευρωπαϊκοί Σιδηρόδρομοι: Καλύτεροι κανόνες για διαλειτουργικότητα, θόρυβο και πρόσβαση ΑμεΑ από την Κομισιόν


Η Επιτροπή εξέδωσε δέσμη κανόνων σχετικά με τη διαλειτουργικότητα των σιδηροδρόμων, την προσβασιμότητα των αμαξοστοιχιών για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και τον σιδηροδρομικό θόρυβο. 


Αυτή η σειρά μέτρων συμπληρώνει τις προετοιμασίες για τον «τεχνικό πυλώνα» της τέταρτης δέσμης μέτρων για τους σιδηροδρόμους, που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2016, και είναι πλέον έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία στις 16 Ιουνίου 2019.

Η δέσμη μέτρων θα συμβάλει στην ολοκλήρωση του ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου — της λεγόμενης ενιαίας αγοράς για τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες — και, ως εκ τούτου, θα συμβάλει στην υλοποίηση του θεματολογίου της Επιτροπής για μια δικαιότερη και βαθύτερη εσωτερική αγορά. Πρωταρχικός στόχος της είναι η αναζωογόνηση του σιδηροδρομικού τομέα και η ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων έναντι των άλλων τρόπων μεταφοράς. 

Η επίτροπος Μεταφορών κ. Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε:

«Σήμερα, θέτουμε σε εφαρμογή έναν κρίσιμο πυλώνα του οράματός μας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, με επίκεντρο τους πολίτες μας. Η Επιτροπή έχει πλέον ολοκληρώσει όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες της τέταρτης δέσμης μέτρων για τους σιδηροδρόμους. Τα κράτη μέλη πρέπει τώρα να ενεργήσουν ταχέως και να εφαρμόσουν τους νέους κανόνες για τη δημιουργία ενός πραγματικά διαλειτουργικού σιδηροδρομικού δικτύου που θα καταστήσει τις σιδηροδρομικές μεταφορές ελκυστικότερες, πιο αξιόπιστες και ανταγωνιστικές και ταυτόχρονα θα μειώσει το κόστος για τις πανευρωπαϊκές σιδηροδρομικές υπηρεσίες.» 

Οι πλέον πρόσφατοι νέοι κανόνες που εγκρίθηκαν χθες είναι ουσιώδεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, αλλά και για την αντιμετώπιση μιας από τις αρνητικές επιπτώσεις των μεταφορών που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία: του θορύβου. 

Επίσης, θα προωθήσουν την ανάπτυξη διαλειτουργικών σιδηροδρομικών επιχειρήσεων και ιδίως του ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας (ERTMS), της βάσης για την ψηφιοποίηση των σιδηροδρόμων και για την έναρξη αυτοματοποιημένων υπηρεσιών, προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών και του κλάδου.

Θα μειώσει επίσης σημαντικά το κόστος και τον διοικητικό φόρτο, παρέχοντας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA) την αρμοδιότητα για την έκδοση ενωσιακών εγκρίσεων οχημάτων και πιστοποίησης λειτουργίας. Οι διατάξεις για τους πολίτες με μειωμένη κινητικότητα θα τους εξασφαλίσουν καλύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ανά την Ευρώπη.

www.ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου