Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
Η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ έληξε στις 15 Οκτωβρίου 2018 και η διοίκηση  κατήργησε μονομερώς τους όρους που προβλέπονταν σε αυτήν  στο σκέλος που αφορά τις κοινωνικές παροχές. 


        Μετά τη διαβεβαίωση ότι έχει λάβει έγκριση για την νέα Σ.Σ.Ε., καθώς η συμφωνία των δύο μερών σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση για να ισχύσει,  απαιτείται να εγκριθεί από το ΥΠ.ΜΕ και το Υπουργείο Οικονομικών,  υπογράφτηκε προ τριμήνου η νέα Σ.Σ.Ε. υπό τις εξής προϋποθέσεις:
Να ισχύει η παλιά Σ.Σ.Ε.  έως ότου εγκριθεί η νέα και 
Η μισθολογική ένταξη της Υ.Ε. στην Δ.Ε. , αιτήματα που έγιναν δεκτά από την Διοίκηση.

          Έκτοτε 3 μήνες μετά και όπως αποδεικνύεται η έγκριση που δήλωναν ότι είχαν λάβει ήταν λόγια, καθώς το ΥΠ.ΜΕ αφαίρεσε το επίδομα για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών για τελική έγκριση  με κίνδυνο να αφαιρεθούν και άλλα θέματα όπως συνέβη στην ΕΡΓΟΣΕ αλλά και σε άλλες εταιρείες. 

          Επειδή οι δεσμεύσεις τους για τις προϋποθέσεις που θέσαμε δεν υλοποιούνται, προχθές στην παράσταση που πραγματοποιήσαμε στο ΔΣ του ΟΣΕ, ζητήσαμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να λάβουμε την απάντηση ότι ναι μεν δεσμεύτηκαν, πλην όμως δεν μπορούν να τηρήσουν την δέσμευση τους! (τα σχόλια δικά σας).

           Με περίσσια ειρωνεία και κυνισμό μας παρέπεμψαν στην επόμενη Διοίκηση για να ικανοποιήσει τις δικές τους δεσμεύσεις χαρακτηρίζοντας μάλιστα υπηρεσιακή την παρούσα Διοίκηση μετά το αποτέλεσμα  των Ευρωεκλογών και τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα προκηρύξει εκλογές τον επόμενο μήνα.  

          Μετά από αυτή την  εξέλιξη η Π.Ο.Σ. τους δήλωσε να περιοριστούν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και αποφάσισε ομόφωνα να μην συμμετέχει σε  καμία εκδήλωση (φιέστα) που κάνει η Διοίκηση (άλλωστε μόνο αυτό κάνει) και όποιος έχει την άποψη ότι μπορεί να φωτογραφίζεται και να χαριεντίζεται με αυτή την Διοίκηση των ψευτών, τότε είναι ή  ελλάσων στο μυαλό ή δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. 

          Όσον αφορά την δέσμευση τους ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εγκριθεί η Σ.Σ.Ε. από την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις απαντήσεις που λάβαμε παραπέμπει σε ένα ακόμη φιάσκο της Διοίκησης και της Κυβέρνησης που με αυτό τον νόμο κατήργησε ουσιαστικά την συλλογική διαπραγμάτευση.

           Το οργανωμένο Σ/Κ θα συνεχίσει την προσπάθεια για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων,  με οποιαδήποτε κυβέρνηση (αυτή ή την επόμενη) και με οποιαδήποτε διορισμένη Διοίκηση και παράλληλα θα εκτιμηθεί από τα όργανα η περαιτέρω στάση μας.  Το συνδικαλιστικό κίνημα θα είναι πάντα εδώ είτε με διοικήσεις ψευτοαριστερών, είτε με οποιαδήποτε άλλη διοίκηση,  κουνώντας το μαντήλι όταν φεύγουν. Εκείνο που αφήνουν πίσω τους είναι η προπαγάνδα , οι ψεύτικες υποσχέσεις  και η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόστηκε από μία κυβέρνηση κατ’ επίφαση  αριστερή.  



         


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου