Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση ΕΚΣ Θεσσαλίας - Εγένετο Πραξικόπημα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα Τρίτη 28/5/2019 εγένετο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι μέχρι σήμερα καταγγελίες της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ επιβεβαιώθηκαν. 

Οι δύο ετερόκλητες παρατάξεις έπραξαν πραξικόπημα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ανέτρεψαν το 50% του εκλογικού αποτελέσματος που προέκυψε από τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2018. Ενώνοντας τα βαγόνια των κομματικών τους επιδιώξεων και αφήνοντας στην άκρη την άσπονδη έχθρα τους, ΠΑΜΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΣΥΡΙΖΑ τα «βρήκαν» και σχημάτισαν προεδρείο στον Σ.Σ.Θ., μη σεβόμενοι το εκλογικό – δημοκρατικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που η αυτοδυναμία κρίθηκε στην κλήρωση.
Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι παρασκηνιακές συμφωνίες στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
Κάτω από το τραπέζι συμφωνίες με την εργοδοσία. Μέσα σε ένα όργιο συναλλαγών, ίντριγκας, μηχανορραφιών και παρασκηνιακών συμφωνιών, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και μεθοδεύθηκε μία άνευ προηγουμένων επιχείρηση. Με πρόσχημα ότι δεν συμφωνούν με το πρόσωπο που πρότεινε η παράταξή μας για Πρόεδρο, αναμείχθηκαν στο εσωτερικό μας προσπαθώντας να μας επιβάλλουν ποιον θα προτείνουμε. Θαυμάστε τους !!!!
Με αυτήν την κατάπτυστη και άθλια συναλλαγή – συμφωνία που έγινε και θυμίζουν τις πιο σκοτεινές και άθλιες περιόδους στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
Καταπατήθηκε η βούληση και η θέληση των εργαζομένων και ακυρώθηκε «ντε φάκτο» κάθε δημοκρατική συνεργασία.
Πρόκειται για ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα που έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΜΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια είναι δείγμα συνδικαλιστικής κατάπτωσης. Είναι καθαρά και απροκάλυπτα η υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος και οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί δεν θα αποδώσουν μόνο στα φυσικά πρόσωπα που τους διακατέχει εμμονή και κόμπλεξ αλλά στους πολιτικούς χώρους που συντελούν και συμφωνούν και αυτοί σε αυτές τις αθλιότητες.
Ο συνδυασμός της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ έχοντας δεχθεί αυτή την ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  αποφάσισε   ο μ ό φ ω ν α   να παραιτηθεί από κάθε θέση του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Μπορούμε ν’ αγωνιστούμε και από άλλη θέση για τα προβλήματα των εργαζομένων. 

ΔΕ ΦΥΜΩΝΟΜΑΣΤΕ   –   ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΓΑΤΣΙΑΣ Χ.
ΚΑΝΙΑΚΑΣ Σ.
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ.
ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ Α.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δ.
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ε.
ΠΑΡΟΥΡΤΖΗΣ Γ.
ΣΑΒΒΕΛΙΔΗΣ Δ.
ΤΣΙΑΜΗΣ Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου