Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η ΠΟΣ απούσα- Εκατοντάδες σιδηροδρομικοί ΠΑΡΟΝΤΕΣ με τις οικογένειες τους

Μεγαλειώδης η προσέλευση των σιδηροδρομικών στην χτεσινή εκδήλωση στο ΜΠΡ. 
Για άλλη μια φορά η παρέα του ελάσσων Παρασκευόπουλου απέδειξε στον σιδηροδρομικό κόσμο την βαθιά ενόχληση της για οτιδήποτε θετικό έχει γίνει τα τελευταία 4 χρόνια. 
Το "οργανωμένο" συνδικαλιστικό κατεστημένο του χτες έλλειψε 
ΚΑΙ από τα εγκαίνια του σιδηροδρομικού μουσείου στην Λεύκα.

Η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, αυτοί που μέχρι πριν το 2015 ήταν πάντοτε παρόντες στα.... μακέτα που εγκαινίαζαν οι πολιτικοί τους ταγοί, αφήνοντας τον σιδηρόδρομο δεκαετίες πίσω, επέλεξαν να μην παραβρεθούν σε μια εκδήλωση που συγκίνησε τους σιδηροδρομικούς.
Πως θα μπορούσαν να ήταν παρόντες στην ανάπλαση του ΜΠΡ, όσοι δεν έκαναν τίποτα όταν αυτό έκλεισε, όσοι στήριξαν τις πολιτικές του Νόμου 3891 που έκλεισαν την Πελοπόννησο και μετ έταξαν χιλιάδες σιδηροδρομικούς.
Πως να αντέξουν να κοιτάξουν στα μάτια αυτόν τον κόσμο, τους  απλούς σιδηροδρομικούς που συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες χτες στην Λεύκα μαζί με τις οικογένειες τους για να δουν τον νέο χώρο του σιδηροδρομικού μουσείου. 
Πιστή στην κομματική πώρωση και προσήλωση εδώ και 5 χρόνια, η παρέα του ελάσσων Παρασκευόπουλου θα μείνει στην ιστορία σαν αυτή που έστελνε επιστολές για την ...σκόνη στο Καλίδρομο και σαν αυτήν που την μέρα που υπογραφόταν η ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ στην Καρόλου, εκείνη ήταν κλεισμένη στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Απο τις χτεσινές στιγμές κρατάμε την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη που μπροστά σε εκατοντάδες σιδηροδρομικούς, εγκαινιάζοντας τον χώρο που είχε παραμείνει ως γιαπί  εδώ και 20 χρόνια, τόνισε πως "Αν είμαστε υπερήφανοι για τα έργα υποδομών σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια, για την κατάσταση που είναι ο ελληνικός σιδηρόδρομος είμαστε εκατό φορές υπερήφανοι."

Σημαντική και η παρουσία αντιπροσωπείας συνταξιούχων που πήραν τον λόγο και έθεσαν το ζήτημα των σιδηροδρομικών ταυτοτήτων στην πολιτική ηγεσία.
Εκατοντάδες σιδηροδρομικοί με τις οικογένειες τους, αλλά και σημαντικοί καλλιτέχνες βρέθηκαν χτες στον χώρο του ΜΠΡ.

Μεταξύ αυτών και ο  μεγάλος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, παρόν στην χτεσινή εκδήλωση,με τον μηχανοδηγό Καραδήμα Χάρη, μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ.




Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την παρέα του ελάσσων Παρασκευόπουλου.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου