Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Oλοκληρώθηκαν οι συνελεύσεις, ξεκάθαρο το μήνυμα των μηχανοδηγών - Τι αποφασίστηκε

Ολοκληρώθηκαν χτες σε Λάρισα και Βόλο οι συνελεύσεις του Σωματείου μας, όπου ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκε ο απολογισμός δράσης και η προκήρυξη αρχαιρεσιών  με ψήφους 8 υπέρ ενώ ένας συνάδελφος αποχώρησε λόγω προγράμματος εργασίας .
Τα συνολικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας στις φετινές συνελεύσεις είναι
ενδεικτικά της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι μηχανοδηγοί στο Σωματείο και στην δράση του και έχουν χρόνια να εμφανιστούν σε απολογιστικές συνελεύσεις.
Χαρακτηριστικό η σημαντική συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτές καθώς έδωσαν το παρόν  157 μηχανοδηγοί (και παρά την δεδομένη έλλειψη προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα τις ώρες των συνελεύσεων πολλοί συνάδελφοι να απασχολούνται σε υπηρεσίες), και υπερψήφισαν τον απολογισμό δράσης και την προκήρυξη εκλογών  138,  1 συνάδελφοι ψήφισε κατά, 1 παρόν και 17 αποχώρησαν λόγω προγράμματος εργασίας.  Ακόμα και όσοι δεν κατάφεραν να ψηφίσουν λόγω της έναρξης βάρδιας τους , δήλωναν ότι υπερψηφίζουν τον απολογισμό δράσης αποχωρώντας. (οι ψήφοι αυτοί όμως δεν έχουν ληφθεί υπόψιν στα αποτελέσματα, καθώς οι ψηφοφορίες γίνονται επί των παρόντων).
Θυμίζουμε ότι πέρυσι, 74 μηχανοδηγοί είχαν ψηφίσει υπέρ, 10 κατά και 1 είχε ψηφίσει λευκό.

Τέλος στις συνελεύσεις σε Δράμα, Αλεξανδρούπολη, αποφασίστηκε οι συνάδελφοι να ψηφίσουν στην κάλπη της Θεσσαλονίκης, ενώ στον Βόλο λόγω της συνταξιοδότησης των μελών της εφορευτικής επιτροπής (είχαν εκλεγεί πέρυσι), οι συνάδελφοι θα ψηφίσουν στην Λάρισα και φυσικά στις επόμενες εκλογές του Σωματείου στον Βόλο.

Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση και την επόμενη Τρίτη στις 2 το μεσημέρι θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες απο τις παρατάξεις (ή μεμονωμένους υποψηφίους) στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου