Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλοντος και κανείς δεν κάνει λόγο για τις ευεργετικές συνέπειες της ανάπτυξης των μέσων σταθερής τροχιάς

Παγκόσμια μέρα περιβάλοντος χτες 5 Ιουνίου και όσα εγχώρια portal και αν ψάξαμε κανένα δεν έκανε λόγο για τον ρόλο των Μέσων Σταθερής Τροχιάς στην προστασία του περιβάλοντος αλλά και στις δυνατότητες που παρέχουν για την οικονομική ανάπτυξη που όλοι ζητούν!
Κορυφαία η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ ,που έκανε λόγο για όλα τα άλλα , αλλά όχι για τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και ιδιαίτερα για τον σιδηρόδρομο που αποτέλεσε το γρανάζι της πρώτης αλλά και δεύτερης βιομηχανικής ανάπτυξης και που σήμερα θα μπορούσε να προσφέρει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.Τον σιδηρόδρομο που αποτέλεσε πριν 100 χρόνια τον πυρήνα ίδρυσης της ΓΣΕΕ, ΓΣΕΕ  η οποία σήμερα ξέχασε να τον αναφέρει παρά το ότι το μέσο βάλεται πανταχώθεν.....



Λυπηρό και ότι κανένα σωματείο δεν έβγαλε σήμερα εκμεταλεύομενο την ημέρα ,  μια ανακοίνωση για να θυμήσει στους Έλληνες πολιτικούς - ιδιαίτερα όσους κόπτονται για την Ευρωπαική πορεία της χώρας - την απαξίωση του σιδηροδρόμου.
Κρίμα και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα μπορούσε με μερικές έξυπνες κινήσεις να διαφημίσει το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων.
Είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα που πολεμάνε το σιδηρόδρομο , αλλά εμείς δεν θα τους κάνουμε την χάρη και θα τους θυμίζουμε την απουσία τους .

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ , με την ελπίδα ο κ. Παναγόπουλος και ο κ. Κιουτσούκης      ( που είναι και σιδηροδρομικός ) να θυμηθούν του χρόνου ότι ο σιδηρόδρομος είναι το μέσο του μέλλοντος και αυτό που στο παρελθόν οδήγησε την οικονομία σε αναπτυξιακή πορεία.
Τέλος σαν απλοί εργάτες τους λέμε ,  ότι πολλοί τομείς καρκινοβατούν εξαιτίας και των διαχρονικών αγκυλώσεων που επέβαλαν τα συνδικάτα στους χώρους δουλειάς .
Για αυτό και σήμερα έχουν χάσει κάθε επαφή με τους χώρους εργασίας, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις .

Δελτίο Τύπου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ΓΣΕΕ και η Γραμματεία Περιβάλλοντος της Συνομοσπονδίας χαιρετίζει την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος 2012 που φέτος είναι αφιερωμένη στην πράσινη οικονομία.
Δυστυχώς η σημερινή παγκόσμια ημέρα βρίσκει τη χώρα μας και τους εργαζόμενους σε μια πρωτοφανή κρίση και ένδεια.
Υπό τις παρούσες συνθήκες η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς η οικονομική κρίση και η κρίση του περιβάλλοντος συνυπάρχουν και αλληλοτροφοδοτούνται.
Η κρίση φέρνει επιτακτικά στο προσκήνιο την ανάγκη ανάπτυξης που περνάει μέσα από την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Χρειάζεται μια ανάπτυξη που θα ενσωματώνει την καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις και θα δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας.
Το περιβάλλον σε αυτή την διαδικασία αποτελεί κρίσιμο μέγεθος, καθώς είναι το υπόβαθρο και ο τροφοδότης της ανάπτυξης μέσω των φυσικών πόρων.
Το περιβάλλον πρέπει να αξιοποιηθεί και ταυτόχρονα να διατηρηθεί. Είναι μια διαδικασία που δυστυχώς δεν εμπεδώθηκε τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις.
Η ανάπτυξη με την προϋπόθεση της διατήρησης του περιβάλλοντος θα συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας και θα δώσει νέα πνοή, προστατεύοντας ταυτοχρόνως το περιβάλλον και εξοικονομώντας φυσικούς πόρους και ενέργεια.
Τομείς που αποτελούν τον πυρήνα για τη μετάβαση του παραγωγικού συστήματος της χώρας σε μια βιώσιμη κατεύθυνση είναι: η εξοικονόμηση ενέργειας και η προώθηση των ΑΠΕ στους τομείς τελικής κατανάλωσης (κτήρια, μεταφορές, βιομηχανία, κλπ.), η μείωση της βιομηχανικής ρύπανσης, η βελτίωση της υποδομής των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙΠΕ), η διαχείριση των στερεών αποβλήτων με έμφαση στην ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση πριν την τελική διάθεση, η ανάπτυξη των φιλικών προς το περιβάλλον συνδυασμένων μεταφορών, η προώθηση του βιώσιμου τουρισμού, η βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων και της χρήσης τους, η βιολογική γεωργία κ.ά.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους τομείς που μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, καρκινοβατούν εξ αιτίας χρόνιων προβλημάτων, έλλειψης πολιτικής βούλησης και αβελτηρίας της διοίκησης.
Οι αποφάσεις λοιπόν που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα είναι καθοριστικές. Το περιβάλλον παραμένει στο προσκήνιο με τις κοινωνικές και οικονομικές του προεκτάσεις και η προστασία του αποτελεί προϋπόθεση μιας βιώσιμης ανάκαμψης με απασχόληση και κοινωνική προστιθέμενη αξία.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου