Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Απο την χτεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες η συγκέντρωση – συζήτηση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΟΣΕ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ.



Στη συζήτηση που έγινε στον 4ο όροφο του κτηρίου της ΠΟΣ, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής Β! Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Μαυρόπουλος, ο Μάξιμος Μπόλας υπεύθυνος για τις ΔΕΚΟ και πολλοί σιδηροδρομικοί.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ (με το βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη) με τον Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλου (ο κ. Ζηλιασκόπουλος ακόμη δεν όρισε συνάντηση) και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σιδηρόδρομο. Επιγραμματικά αναφέρθηκε:

1.- O σιδηρόδρομος δεν αντιμετωπίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ σαν ισολογισμός με έσοδα – έξοδα αλλά ως μια δημόσια υπηρεσία που δημιουργεί υπεραξία για την κοινωνία.
2.- Πάγια θέση είναι ο σχεδιασμός συνδυασμένων μεταφορών όπου το κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς θα έχει το διακριτό ρόλο του χωρίς αλληλοεπικαλύψεις.
3.-  Ακυρώνονται τα σχέδια ιδιωτικοποίησης μέρους ή όλου του ΟΣΕ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ακίνητης περιουσίας κ.α.).
4.- Αποκατάσταση αδικιών όπως οι εκδιώξεις μέσω εφεδρείας, οι μισθολογικές ακροβασίες κ.α.
5.- Αμέσως μετά τις εκλογές στις 17/6 και εφόσον ανατεθούν κυβερνητικά καθήκοντα στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τους σιδηροδρομικούς και την κοινωνία θα διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο ανάπτυξης του σιδηροδρόμου.

Στο τέλος της συζήτησης επιλέχτηκε εκλογική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Τερζόγλου, Κώστα Μαυρομιχάλη (Καρόλου), Κώστα Καστρινάκη (Σταθμός Αθήνας-ΤΗΕ), Γιάννη Αμπελουργό (ΚΕΠ), Άγγελο Καυγά (ΚΕΠ), Γιώργο Τόκα (ΜΑΙ), Νίκο Κουτρίδη (Ελευσίνα) που ανέλαβε την οργάνωση τοι προεκλογικού αγώνα μέχρι τη 17η Ιούνη. Η επιτροπή είναι ΑΝΟΙΧΤΗ για όποιο συνάδελφο θέλει να βοηθήσει.

Αποστολέας Τερζόγλου Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου