Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Υπεγράφη η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ


Υπεγράφη απόψε η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Αρθούρου Ζερβού, και του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλου και Κ. Κατσαρού αντίστοιχα.
 
Η σύμβαση προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές στο καθεστώς κρίσεων, μεταθέσεων και πειθαρχικού ελέγχου των εργαζομένων, εξορθολογισμό των επιδομάτων έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, καθώς και δυνατότητα επιστροφής των μειώσεων στους μισθούς, εφόσον λήξει η ισχύς του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Προβλέπει, επίσης, αναστολή των καταβολών από την επιχείρηση προς τη ΓΕΝΟΠ και τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΟΚΔΕ).
 
Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για «πραγματική κατάκτηση για τους χιλιάδες εργαζόμενους της Επιχείρησης», ύστερα από τρεις μήνες εντατικών διαβουλεύσεων. Θα ακολουθήσει η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στις θυγατρικές διαχείρισης των δικτύων μεταφοράς και διανομής (ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου