Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Νέα μελέτη 86.100 ευρώ για τη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας - Πάτρας


Την εκπόνηση νέας μελέτης, ύψους 86.100 ευρώ, για τη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Πάτρας αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας και της ανάλυσης κόστους – οφέλους (ΑΚΟ) και στη σύνταξη των «Αιτήσεων Επιβεβαίωσης Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης» (ΑΕΧΕ) για τα έργα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας – Πάτρας, περιλαμβανομένης της πρόσβασης στην πόλη και στο νέο (νότιο) λιμένα της Πάτρας.
Η μελέτη σκοπιμότητας θα περιλαμβάνει την ανάλυση των εναλλακτικών επιλογών, όσον αφορά στην κατασκευή και στη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής και εξέταση των αντίστοιχων χρηματοοικονομικών και κοινωνικοοικονομικών αποτελεσμάτων.

metaforespress.gr

1 σχόλιο:

  1. Επειδή δεν το πολυκατάλαβα, τι θα ωφελήσει αυτή η μελέτη; Πρόκειται για ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ (μέχρι Κιάτο) και κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό το υπόλοιπο. Δεν είχε γίνει τέτοια μελέτη πριν την έναρξη κατασκευής; Ή απλώς θέλουν να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή