Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Βουλευτής ρωτά για την διαθεσιμότητα μεταταχθέντων ΟΣΕ


Να γίνει άρση των αδικιών κατά τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση των υπαλλήλων ΔΕ διοικητικού-οικονομικού του ΟΣΕ που πριν από δύο χρόνια είχαν μεταταγεί υποχρεωτικά και τώρα τίθενται σε διαθεσιμότητα καθώς
ως ημερομηνία πρόσληψης λογίζεται η ημερομηνία μετάταξης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με τα όσα έχει ορίσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μεταξύ άλλων, τίθενται σε διαθεσιμότητα και υπάλληλοι ΔΕ διοικητικού-οικονομικού πρώην ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΣΕ, που πριν από δύο χρόνια είχαν μεταταγεί υποχρεωτικά, καθώς ως ημερομηνία πρόσληψης λογίζεται η ημερομηνία μετάταξης, η οποία (πρόσληψη/μετάταξη) θεωρείται αδιαφανής καθώς έγινε μετά το 1994 χωρίς διαγωνισμό.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι:
-       Οι υπάλληλοι αυτοί είχαν προσληφθεί στις αρχικές τους υπηρεσίες με διαγωνισμούς (πολύ πριν την έναρξη της λειτουργία του ΑΣΕΠ, το 1994).
-       Δεν επέλεξαν να μεταταγούν αλλά ουσιαστικά υποχρεώθηκαν καθώς οι θέσεις τους ήταν υπό
κατάργηση.
-       Πολλοί εξ αυτών στην αρχική τους υπηρεσία ανήκαν σε κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν στο οργανόγραμμα της υπηρεσίας στην οποία μετετάγησαν, όπως ΔΕ κλειδούχος, με αποτέλεσμα να ενταχθούν στην νέα υπηρεσία στην κατηγορία ΔΕ διοικητικού-οικονομικού.
-       Σε Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή στις 12.10.12, με αριθμό πρωτοκόλλου 2903, με την οποία ζητούσα να ενημερωθώ για ποιο λόγο το Σεπτέμβριο του 2011 ο «οδηγός εφαρμογής απογραφής» όρισε πως στο πεδίο της πρόσληψης θα μπει η ημερομηνία μετάταξης των υπαλλήλων, έλαβα ως απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μανιτάκη, πως: «Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και στην από 26 Σεπτεμβρίου 2011 ανακοίνωση της ιστοσελίδας της απογραφής (http://apografi.gov.gr) για την αποτύπωση της πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας των υπαλλήλων θα προστεθεί αντίστοιχο πεδίο στην επόμενη έκδοση των εφαρμογών του Μητρώου (σσ.Απογραφής), που θα αποτυπώνει την πραγματική δημόσια υπηρεσία των υπαλλήλων. Συναφώς σας επισημαίνουμε ότι η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων βασίζεται στα στοιχεία του ατομικού φακέλου και όχι στα δεδομένα της απογραφής και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους υπαλλήλους».
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των υπαλλήλων πρώην ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΣΕ, που πριν από δύο χρόνια είχαν μεταταγεί υποχρεωτικά και τώρα οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς ως ημερομηνία πρόσληψης λογίζεται η ημερομηνία μετάταξης, η οποία (πρόσληψη/μετάταξη) θεωρείται αδιαφανής καθώς έγινε μετά το 1994 χωρίς διαγωνισμό»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου