Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!: Δείτε γιατί καθυστέρησε η αναχώρηση του τρένου για Θεσσαλονίκη!

Απο τα παράλογα και όμως Ελληνικά !
Ένα... πρόβατο παρέσυρε  γύρω στις 5.30 το απόγευμα αμαξοστοιχία του Προαστιακού, που επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη για Λάρισα...Η παράσυρση του ζώου, έγινε κοντά στη Γυρτώνη και ο μηχανοδηγός ενημέρωσε την υπηρεσία του και την αστυνομία, ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του ζώου και του κοπαδιού.
Όταν το τρένο έφτασε στη Λάρισα, ο μηχανοδηγός κρατήθηκε για αλκοτέστ

και για να μην καθυστερήσει η αναχώρηση του τρένου για Θεσσαλονίκη, βρέθηκε άλλος μηχανοδηγός που πήρε τη θέση του. 

Το συμβάν έγινε αντιληπτό και από επιβάτες, που ενημέρωσαν την «Ε» και επιβεβαιώθηκε. 

Αυτό που παραξένεψε ήταν το αλκοτέστ που έγινε στον μηχανοδηγό, τη στιγμή μάλιστα, που ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές, με προφανή σκοπό να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού και να αποτραπεί ίσως σοβαρότερο ατύχημα... Κι αφού το θύμα ήταν ένα ζώο και όχι άνθρωπος...

Σύμφωνα όμως με πηγές της ΕΛΑΣ, ορθά ενήργησαν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν. 

Ναι μεν δεν επρόκειτο για κάποιο ποινικό αδίκημα, ούτε υπήρχε ζήτημα σύλληψης του μηχανοδηγού, αλλά θέμα αστικής ευθύνης. 

Αν δηλαδή π. χ. προέκυπτε απαίτηση του ιδιοκτήτη των προβάτων για αποζημίωση. 

Από την άλλη, δεν σημαίνει ότι δεν θα ερευνηθεί η ευθύνη του βοσκού, που άφησε τα πρόβατα να φτάσουν στη γραμμή, με κίνδυνο ατυχήματος σε βάρος ανθρώπων. 

Άρα και το αλκοτέστ θα μπορούσε να γίνει.

Πηγη: Εφημερίδα  Ελευθερία - etheldrivers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου