Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτροχιασμός στο τρενάκι του Πηλίου

Μικρό εκτροχιασμό είχαμε σήμερα στο τρενάκι του Πηλίου καθώς σε σημείο της γραμμής λόγω της έντονης βροχόπτωσης βρέθηκε μεγάλη ποσότητα λάσπης που εκτροχίασε την μηχανή του συρμού.
Κανείς εκ των 120 επιβατών και απο το προσωπικό δεν κινδύνευσε , ενώ άλλη μηχανή που ξεκίνησε απο τα Άνω Λεχώνια μετέβη στο σημείο και επέστρεψε με την σύνθεση στον αρχικό σταθμό, αφού ήταν αδύνατο να συνεχιστεί το δρομολόγιο. Όπως μας μετέφεραν συνάδελφοι το γεγονός οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εκπτώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στα μέτρα ασφαλείας.Ποιο συγκεκριμένα >

 Μέχρι πρότινος πριν απο κάθε πρώτο δρομολόγιο ξεκινούσε δρεζίνα που επιθεωρούσε την γραμμή μέχρι της Μηλιές, κάτι το οποίο όπως μας μεταφέρθηκε ,  δεν γίνεται τον  τελευταίο καιρό.

Επίσης πάνω στο τρένο υπήρχε πλοηγός - εργάτης γραμμής που  πλέον δεν υπάρχει ενώ υπάρχει ενώ παρατηρείται και υποστελέχωση απο προσωπικό συνοδείας που είναι απαραίτητο για την χρήση της χειροτροχοπέδης σε όλα τα βαγόνια (διότι υπάρχει θέμα με τις κλήσεις και λόγω των διατάξεων με την πέδη κενού).
Η μηχανή εντροχιάστηκε μετά απο λίγη ώρα απο τεχνίτες και σε συνεργασία με το προσωπικό έλξης που όπως μας μεταφέρετε έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την διαδικασία κυκλοφορίας.

Σε όλα αυτά και πολλά άλλα έχουμε να πούμε το εξής.

Η Ομοσπονδία μας ακούει ; Το Σωματείο μας ακούει;

Το success story που με τόσο πάθος στηρίζουν τα τελευταία χρόνια γκρεμίζεται και κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει ΠΡΙΝ θρηνήσουμε θύματα με τις εκπτώσεις στην ασφάλεια και την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς όλων των παραγωγικών κλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου