Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση του Δικτύου Σιδηροδρομικών για τις επικουρίες των βοηθών μηχανοδηγού

Στον Δ/ντη ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινά  βρέθηκαν το πρωί τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ντίνος Σουρμελής και Χάρης Καραδήμας τονίζοντας την αντίθεση του Δικτύου Σιδηροδρομικών σε όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στον κλάδο των μηχανοδηγών με τις επικουρίες των βοηθών μηχανοδηγού καθώς και ότι οι αποφάσεις αυτές είναι αντίθετες στον Κανονισμό Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο κύριος Ρετσινάς απάντησε 
πως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο έλξης και πως η ΔΙΚΑΜ σχεδιάζει να στέλνει σε μόνιμη βάση για επικουρία τους βοηθούς για 7 μέρες κάθε 45 μέρες.

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου Σιδηροδρομικών ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τις δικαιολογίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πως θα δωθεί συνέχεια στο θέμα το επόμενο διάστημα φέρνοντας προ των ευθυνών και τον Διευθυντή της ΔΙΚΑΜ.

Εμείς ελπίζουμε  ότι ο κ. Ρετσινάς θα καταλάβει πω δεν είναι δυνατό να συνεχίσει μια παράλογη - παράνομη απόφαση και πως θα σταματήσει άμεσα το θεσμό της επικουρίας.

Απο κει και πέρα ,τα σενάρια που ακούγονται για αλλαγή στα κυκλώματα ( με το ΜΑΙ να πέρνει διανυκτερεύσεις , 60/61 και εμπορικό και το ΜΘ να πηγαίνει Αλεξανδρούπολη για τα τεύτλα) δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί ενώ τραγική είναι και η κατάσταση στην Πελοπόννησο με τους μηχανοδηγούς να δουλεύουν εως και 15 μέρες σερί !

Ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όλοι οι σχεδιασμοί , απαιτούν απο τους μηχανοδηγούς δουλειά 31 μέρες το μήνα .
Και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ΑΝ αυτή είναι και η διάθεση των συναδέλφων μας.

Υ.Γ.Περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει και αντίδραση του Σωματείου μας. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία επίσημη θέση απο την πλειοψηφία για το θέμα (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) παρά μόνο λόγια. 
Και επίσημη θέση είναι η επιστολή με τις υπογραφές του Προέδρου και Γραμματέα. που θα λένε ξεκάθαρα ότι η ΠΕΠΕ διαφωνεί και ότι θα αντιδράσει ΑΝ συνεχιστεί αυτό το χάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου