Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Μυστικές συναντήσεις στο καφέ "η αμαρτία..."

Σενάριο για θεατρικό έργο για πολλά όσκαρ θα μπορούσε να αποτελέσει σημερινό γεγονός που συζητήθηκε ακόμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Αναλυτικότερα, κορυφαίος συνδικαλιστής του κλάδου μας,
είχε δώσει ραντεβού στην Αθήνα,με συνάδελφο σε καφετέρια για να συζητήσουν τις εξελίξεις σε πρωινό καφέ.

Μπαίνοντας στην καφετέρια έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε 2 συναδέλφους απο το Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης - ένας εκ των οποίων εργάζεται σε χρέη εκτός κυρίων καθηκόντων εδώ και χρόνια- που είχαν συνάντηση με πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ακούγεται ότι στρατολογεί κόσμο για νέα ιδιωτική εταιρεία που σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει την δραστηριότητα της.
Οι 2...συνάδελφοι που είχαν έρθει για το ραντεβού (καφεδάκι) με την αμαξοστοιχία 51 (όπως έμαθαν ρωτώντας όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα) έμειναν παγοκολώνες όταν αντίκρισαν μπροστά τους τον συνδικαλιστή του κλάδου μας και τον συνάδελφο τους. 
Μάλιστα όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκαμε προσπάθεια έγινε για να στρατολογήσουν και άλλους για να παραστούν στο καφέ.

Επιβεβαιώθηκαν έτσι με τον πλέον πειστικό τρόπο όσα κατά καιρούς καταμαρτυρά το στέκι της έλξης για τον ρόλο πρώην στελέχους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που οργανώνει  συναντήσεις ΚΑΙ με πρόθυμους μηχανοδηγούς -προς το τέλος της καριέρας τους - προκειμένου όπως ακούγεται να τους προσελκύσει να ενταχθούν σε ... εταιρείες.
Ότι είναι νόμιμο όμως, δεν είναι και ηθικό.
Είναι πλέον ξεκάθαρο σε εμάς ότι μετά την αποτυχία να πιστοποιήσουν συνταξιούχους, όπως διακαώς επιθυμούσαν, κάποιοι στρέφονται στους εν ενεργεία μηχανοδηγούς και ιδιαίτερα όσους βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους, υποσχόμενοι ακόμα και ... αμοιβές στην Βουλγαρία για να τους δελεάσουν, να καταθέσουν αίτηση παραίτησης μετακινούμενοι παράλληλα  σε άλλη εταιρεία.
Ωστόσο ορισμένοι συνάδελφοι, πριν πραγματοποιήσουν αυτές τις συναντήσεις, οφείλουν να το σκέφτονται διπλά.
Όχι μόνο - δικαιώς - θα κατηγορηθούν ως Δούρειοι Ίπποι, αλλά δείχνουν να λησμονούν ότι επί 35 χρόνια έλαβαν τα πάντα απο τον δημόσιο σιδηρόδρομο.
Αποδεικνύουν δε και το κάκιστο του χαρακτήρα τους.
Επιπρόσθετα η συνεργασία κάποιων με παράγοντες που κυνήγησαν λυσσαλέα τους μηχανοδηγούς την πενταετία 2010-2015, και στήριξαν ενεργά την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποδεικνύει και τον δίαυλο επικοινωνίας που είχαν και έχουν  με συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας, απο  το οποίο προσπάθησαν να αποκομίσουν   οφέλη διαχρονικά -σε βάρος κάθε έννοιας δικαιοσύνης και αξιοκρατίας- και προφανώς σε βάρος του συνόλου.

Εμείς οφείλουμε να τους ξεμπροστιάσουμε και το κάνουμε δημόσια γιατί αυτό επιβάλει το συμφέρον του κλάδου αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όσον αφορά τον μεγαλοπαράγοντα που διοργανώνει αυτές τις συναντήσεις,μας αφήνει παγερά αδιάφορους η στάση του. 
Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει εδώ και καιρό,όπως και όλος ο σιδηροδρομικός κόσμος.
Εμείς απλά παρακολουθούμε την δράση του. 
Πάντα στενά γιατί αυτές οι υποθέσεις μας αφορούν στο σύνολο τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Καταρχήν έχετε κάνει ένα λάθος.
    Εκτός της ανηθικότητας της πράξης,αυτή δεν είναι και νόμιμη.Ο Κανονισμός Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαγορεύει ρητά σε εργαζόμενους της εταιρείας να συναντούνται με ανταγωνιστικές εταιρείες.
    Επίσης δεν γράφεται ότι δεν επρόκειτο για ένα καφεδάκι της πλάκας καθώς ο ένας χειρίζεται κρίσιμο τομέα στην εταιρεία ενώ σήμερα στο πρόγραμμα εργασίας του,εργαζόταν κανονικά όπως κατεγράφη στα social media απο συνδικαλιστή.Αλλά άγνωστο πως,αντί για την θέση του στο ΜΘ,βρέθηκε για καφέ στην Αθήνα.
    Οι συναντήσεις αυτές είναι γνωστές σε όλους.Στην αρχή με συνταξιούχους και μετά την αποτυχία πιστοποίησης τους,με αυτούς που δεν έχουν καμία μα καμία ηθική αναστολή.
    ΑΝ ο Γενιδούνιας ήθελε κατονόμαζε και έπαιζε και συνδικαλιστικό παιχνίδι,τα πρόσωπα δεν είναι τυχαία.
    Θυμόμαστε όλοι,ότι πριν μερικούς μήνες κάποιος προσπάθησε να συνδέσει την +ΣυνΕξέλιξη και μέλη της,με υπόγειες διαδρομές με εταιρείες.
    Σήμερα το στέκι τους εξευτέλισε όλους.Και λίγα λέτε.
    Τα ονόματα είναι γνωστά πλέον σε όλους.
    Και όλοι καταλάβαν σήμερα ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.Καλό θα είναι το σωματείο να επιβεβαιώσει τα όσα είχε αποφασίσει παλαιότερα για το θέμα,μετά απο φήμες.
    Τώρα έχουμε γεγονός.
    Και επειδή όσοι υπηρέτησαν κ υπηρετούν την ΠΕΠΕ έχουν και συναίσθηση της συγκυρίας αλλά και του ρόλου που έχουν σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή,καλό είναι να το κάνουν άμεσα.
    Απομονώνουμε τους Δούρειους Ίππους εξηγούμε στους υπολοίπους ότι τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές μόνο κακό θα επιφέρουν.
    Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον χώρο μαζικά.
    Σήμερα αποδείχτηκε ότι τελικά οι φύλακες έχουν γνώση.
    Περαστικά στα αγοράκια που πιάστηκαν στα πράσα. Ο ένας απο αυτούς είχε βγάλει και γλώσσα στα social media εδώ και καιρό.
    Και ενώ ήταν ευνοημένος διαχρονικά απο το σύστημα εξουσίας,θέλησε να κάνει και άλματα πάνω απο το μπόι του.
    Χωρίς καμία ηθική αναστολή.Χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι φημολογιες που ολοι ειχαμε ακουσει πλεον παιρνουν σαρκα και οστα με τον χειροτερο τροπο.δεν ειναι μονο οι συνταξιουχοι στο κολπο αλλα και εν ενεργεια 'συναδελφοι".οι θιασωτες της ελευθερης αγορας πρωην σοσιαλιστες και νυν νεοφιλελευθεροι δεν δισταζουν μπροστα σε τιποτα.κανενας ηθικος φραγμος δεν μπορει να τους καμψει γιατι πολυ απλα δεν εχουν.τωρα βεβαια μπορει να συναντηθηκαν απλα για να τα πουνε και να συζητησουν τα προβληματα του παλαι ποτε σοσιαλιστικου κομματος,σε αυτη την περιπτωση τους ζηταμε συγγνωμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή