Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τα λουλούδια στον Νώντα έκλεψαν την παράσταση

Επαμεινώνδα συγχαρητήρια!
Μια ανθοδέσμη, γεμάτη κόκκινα τριαντάφυλλα εστάλη χτες στον κορυφαίο συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ Νώντα Θεοδωρόπουλο κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικήσεων με θέμα την ασφάλεια της κυκλοφορίας.για την
προαγωγή του, με διορισμό στην θέση του Υποδιευθυντή Κεντρικής Υπηρεσίας.
Αν και συνιστά Ελληνική πρωτοτυπία κορυφαίος συνδικαλιστής να εκδίδει και να υπογράφει τα προγράμματα εργασίας,χωρίς να χορηγεί ρεπό, ο Νώντας έλαβε την ανθοδέσμη του.
Πολλοί πλέον κάνουν λόγο για ασυμβίβαστο (συνδικαλιστή δραστηριότητα- Διευθυντική θέση)αλλά ο Νώντας πιστεύοντας στις αρχές της Αριστεράς λογικά σκέφτεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι ανήκουμε στην ίδια τάξη,άρα και αυτός μπορεί να έχει και τις 2 θέσεις.
Μάλιστα χτες είχε φόρτο εργασίας και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και έτσι την ανθοδέσμη παρέλαβε ο Πρόεδρος της ΠΟΣ,συνάδελφος Παρασκευόπουλος.
Οι περισσότεροι πάντως αναρωτιούνταν τι έγραφε η ευχητήρια κάρτα.
Το μυστικό γνωρίζει μόνο ο κομιστής της ανθοδέσμης ....
Εμείς ευχόμαστε στον Επαμεινώνδα κάθε επιτυχία.
Τώρα αν θα είναι στα συνδικαλιστικά του καθήκοντα πετυχημένος ή σε αυτά της σκληρής εργοδοσίας.....Αυτό και αν είναι ερώτημα!
Ο κομιστής πάντως όταν πληροφορήθηκε απο τους παρευρισκόμενους για ποιο λόγο στάλθηκαν τα λουλούδια γέλαγε....
Κατά βάθος ίσως  σιχτίριζε το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα βλέποντας συνδικαλιστές να γίνονται Διευθυντές και να μην έχουν καν την ευθιξία να παραιτηθούν απο το συνδικάτο.

Απο ποιον έλλειψε όμως η ντροπή ;

To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Το μόνο που μένει πλέον να δούμε είναι στην επικείμενη καταγγελία του Σωματείου μας στο ΣΕΠΕ ,  εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έρθει ο Νώντας να λέει ότι οι μηχανοδηγοί δεν πρέπει να πέρνουν ρεπό!!!!



4 σχόλια:

  1. Ξεφτιλίστε τους συνδικαλιστές αυτούς. Αν είχε τσίπα και μυαλό θα είχε παραιτηθεί και κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα.Νομίζει ότι μπορεί να κάνει και τα 2 ή ίσως ξέρει ότι δεν μπορεί και θα τον στείλουν σύντομα αδιάβαστο.
    Η συμφωνία έγινε Σάββατο πρωί καθώς ο τσέλικας δεν μπορούσε να έρθει Παρασκευή στην Αθήνα.Το τηλεφώνημα έγινε απο τον άλλο αρχισυνδικαλιστή της ΠΑΣΚ που ήθελε διακαώς να φάει το μικρό - πως ο Διευθυντής θα έχει πτυχίο Λυκείου και ο Υποδιευθυντής διδακτορικό σκεφτόταν- και έκανε τον ενδιάμεσο.
    Ο τσέλικας έδωσε τις εφεδρείες στο Λειανοκλάδι για να γίνουν οι σωλήνες, Στρυμώνα και ενδεχομένως και Ειδομένη,ζήτησε συνεργάτες,αλλά πήρε απο τα τρία το μακρύτερο.Πιθανόν να θεωρεί πως θα του δοθούν στο μέλλον.Αν υπάρξει μέλλον,γιατί κανείς δεν ξεχνά όσα έλεγε ενώ υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα με την διπλή του ιδιότητα που μάλιστα δόθηκε με ΔΙΟΡΙΣΜΟ.
    Ο μικρός πλήρωσε το αυτοδιοίκητο.
    Όταν η άποψη των μηχανοδηγών φτάνει στην Διοίκηση ενοχλεί. Ο Ρήγος μετέφερε την άποψη των μηχανοδηγών και αυτό δεν αρέσει στον Τσαλίδη και στον Θεοχάρη. Είχαν προφανώς στο μυαλό τους ότι υπάρχουν yesmen σε όλους τους κλάδους.
    Ε να που δεν υπάρχουν.
    Αλήθεια η ΠΟΣ που είναι; Θα στείλει γράμμα ή θα στείλει ανθοδέσμη στον Τσαλίδη και τον Θεοχάρη.
    Έχουμε και προαγωγές στον ΟΣΕ που καιρός για φασαρίες.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    Υ.Γ. Ο γρίφος που δεν λύνεται είναι στο ΜΑΙ. Ο Νώντας ιστορικά όποτε πέρναγε το ΡΟΥΦ προς ΜΑΙ, πριν περάσει το ΚΕΚ ίδρωνε.
    Στο ΜΑΙ λοιπόν,που έχει 100 και πλέον μαστόρια,δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτε κ το ξέρει. Το ίδιο και σε άλλα μηχανοστάσια.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπαμε το να προάγεσαι απο συνδικαλιστής σε θέση διοίκησης ειναι τουλάχιστον ανήθικο.Πόσο μάλλον με διορισμό ποσο μάλλον με διορισμό απο αυτούς που έβριζες.Αν και αυτή η παραταξή εχει παράδοση σε κάτι τέτοια.Εδώ εχουν κάνει και υπερδιευθυντή οπότε ευχομαί κι εγώ αντε και υπερυποδιευθύντης.Long Live Pask

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς!
    Βγάζει πτυχιούχους με 2 πτυχία και μεταπτυχιακό,ξένες γλώσσες,διδακτορικό που τους τοποθέτησε με ανοικτή προκήρυξη και διορίζει απευθείας αποφοίτους Δημοτικού.
    Πόσα ακόμα θα δώσεις Αλέξη,για να σε στηρίξει το βαθύ πράσινο κατεστημένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παρθενια και η τσιπα χανονται μια φορα.Οταν χρονια τωρα
    βαζεις τα γιδια στο μαντρι τα προβατα στη στρουγκα μαγκας
    εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή