Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Άσωτος Ιός : Χαμένοι ξανά στο κυνήγι του χρόνου

Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά πίσω απ το παραπέτασμα της κατανάλωσης και της εργασίας θα δούμε ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο από νούμερα για τον πίνάκα του συστήματος που το μόνο που υπολογίζει είναι κέρδη και απώλειες. Απώλειες όχι ανθρώπινες ας μην γελιόμαστε, αλλά
αριθμών.

 Η ζωή όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς , ο κόσμος της εργασίας δηλαδή ,εμείς που κινούμε τα γρανάζια αυτού του απάνθρωπου συστήματος ,δεν έχει καμιά σχέση με το πως την αντιλαμβάνονται εκείνοι που απολαμβάνουν τα κέρδη των κόπων μας.
Καταδικασμένοι στο αέναο κυνήγι του χρόνου (τουλάχιστον μέχρι την σύνταξη)έχουμε χάσει την έννοια του.Τα όρια του ποιος είναι θηρευτής και ποιος το θήραμα έχουν θολώσει επικίνδυνα.
 Αναγκασμένοι να υποκύπτουμε πάντα στους ρυθμούς που μας επιβάλλονται είτε έμμεσα, είτε άμεσα στην καθημερινότητα μας. Ρυθμούς που επιβάλλονται κατά κύριο λόγο απ τις πολιτικές που ακολουθούνται , απ τις ανύπαρκτες αντιστάσεις μας σε αυτές συλλογικά και που εν τέλεί παρολη την ατομική αντίσταση που μπορεί να προβάλει ο καθένας σε αυτές, νομοτελειακά υποκύπτει.
Κινούμενοι σ ένα επικίνδυνο τερρέν καθώς οι υποδομές ασφαλείας είναι τουλάχιστον υποτυπώδεις  όλοι οι σιδηροδρομικοί έχουμε επιδείξει και επιδεικνύουμε μια υψηλή αντίληψη της ευθύνης που μας αναλογεί –ίσως και παραπάνω, ίσως και παρά την θέληση μας- .Έχουμε γίνει τα εξιλαστήρια θύματα στον βωμό της νεοφιλελεύθερης και απαξιωτικής πολιτικής που ακολουθείται στον σιδηρόδρομο.
Όταν αυτή η πολιτική ξερνάει τα αποτελέσματα της  και μας παρασύρει στον όλεθρο οι ιθύνοντες έχουν ήδη έτοιμη την δικαιολογία για να κρυφτούν.
Ανθρώπινο λάθος λένε κι όλα πλέον εξηγούνται.
Κουβέντα δεν λένε για τις επιλογές τους και τα χτισίματα καριέρας στην πλάτη  μας ,για την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων για τους εξοντωτικούς ρυθμούς ,για τις κλεμμένες ζωές μας που φανταζόμαστε καθώς διασχίζουμε με πολλά χιλιόμετρα την ώρα τον θεσσαλικό κάμπο ή την παραλία του Σαρωνικού κλεισμένοι  σ έναν θάλαμο που ταξιδεύει στον χωροχρόνο.
Δεν μιλάνε για αυτά αρκεί να τους βγαίνουν οι αριθμοί .Και το φταίξιμο είναι πάντα δικό μας .Γιατί άργησε το φορτίο,γιατί εκτροχιάστηκε το τραίνο,γιατί καθυστέρησε το προάστιο ....
Πρόσφατα  χάσαμε άλλους δυο συνάδελφους εν ώρα εργασίας.
Άλλοι ήταν πιο κοντινοί τους άλλοι τους γνώριζαν κι άλλοι δεν τους ήξεραν καθόλου .Η απώλεια τους όμως είναι βαριά για όλους μας γιατί σε αυτούς βλέπουμε τους εαυτούς μας.Ο καθένας απο μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους . 
Ας είναι οι συνάδελφοι τα τελευταία θύματα αυτών των πολιτικών και το έναυσμα για την συλλογική διεκδίκηση των ζωών μας .Είναι σημαντικό να καταλάβουμε και να ορίσουμε εμείς τους όρους που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε.
Η επιλογή κατεύθυνσης μπροστά, ο επιταχυντής στο φουλ και το τραίνο ξεχύνεται με θόρυβο ξανά στο κυνήγι του χρόνου....

Άσωτος Ιός

1 σχόλιο:

  1. Στην διαχείριση του χρόνου αγαπητέ μου φίλε και συνάδελφε, δεν μας φταίει ο φιλελευθερισμός,ο σοσιαλισμός,ο κομμουνισμός ή ο φασισμός.. προσχηματικές ιδεολογίες των πονηρών που έχουν στόχο να οδηγήσουν τα ανθρώπινα κοπάδια (με συνοπτικές δημοκρατικές διαδικασίες) στα σύγχρονα κρεματόρια …Αλλά στο ότι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιο είναι το αναγκαίο και ποιο το επιθυμητό. Αυτή η μεγάλη σύγχυση που επικρατεί, μας ρίχνει σε χρονικό κενό με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
    Σε αυτήν την περίπτωση οι δυναμικές του χρόνου που συνθέτουν την ύλη, θα προσπαθήσουν να σώσουν ότι μπορεί να σώζεται πάντα με απώλειες ..για να μας κάνουν να λέμε αν γλιτώσουμε τον χαμό.. ότι είχαμε άγιο.. κι αν τελικά χαθούμε.., μας εύχονται οι φίλοι και οι γνωστοί καλό ταξίδι ή καλό παράδεισο.
    …Ξέρεις ο χρόνος είναι ο πιο αρχαίος θεός και συμμετέχει αναπόσπαστα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αυτό θα το διαπιστώσεις αν παρατηρήσεις το πώς διαμορφώνουν οι δυνάμεις του το φυσικό περιβάλλον,εκεί όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικούμε το αναγκαίο κομμάτι της ζωής, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο γίνονται οι μεγάλες ανατροπές και νιώθω αισιόδοξος για το μέλλον όταν έχω συναδέλφους που έχουν τέτοιον τρόπο σκέψης .
    Άρα προς το παρόν και ακροβατώντας στα παρακλάδια του χρόνου, μπορούμε να παίζουμε στο παιχνίδι του κάπως έτσι ή παραπλήσια ή όπως εσύ θα ήθελες.
    https://www.youtube.com/watch?v=ltdD8XDdNrI

    ΑπάντησηΔιαγραφή