Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ για την ψηφιοποίηση υπηρεσιακών εγγράφων

Η πλειοψηφία της  ΠΟΣ ενώ κάνει ΓΑΡΓΑΡΑ για την κατάργηση των ειδικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΓΙΑΤΙ;) που μπορεί να οδηγήσει και σε σημαντική μείωση εσόδων για την εταιρεία, στέλνει εξάψαλμο  γιατί προχωρά ...στην ψηφιοποίηση των ατομικών στοιχείων των εργαζομένων. Εμείς τι να πούμε! ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ !Διαβάζουμε την επιστολή: 

Κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε ανεπισήμως ότι πραγματοποιείται εργασία μετατροπής των φακέλων με τα ατομικά στοιχεία όλων των εργαζομένων από έντυπη μορφή σε ψηφιακή, από άτομα που δεν είναι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντός του κτιρίου της Διοίκησης.
Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, στον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Ανάγνο, επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα είναι ακριβώς όπως προαναφέρουμε, πλην όμως ουδέν στοιχείο εδόθη όπως απόφαση για το έργο, ανάθεση αυτού, κόστος και γνωστοποίησή του και μας παρέπεμψε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Τσαλίδη.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι φάκελοι του προσωπικού αποτελούνται πέραν των υπηρεσιακών εγγράφων και από ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως: οικογενειακή κατάσταση, ιατρικό απόρρητο, μισθολογικά – φορολογικά προσωπικά στοιχεία, για τα οποία υπάρχει αυστηρή νομοθεσία τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Επειδή η αξιοπιστία σας έχει καταρρεύσει προ πολλού και ουδείς διασφαλίζει ακόμα και την ασφαλή και ακριβή μεταφορά από έντυπη σε ηλεκτρονική μορφή, προτιθέμεθα να πράξουμε τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα μας, από κάθε μορφή αυθαιρεσίας και παράνομης ενέργειας, τόσο ως εργαζόμενοι αλλά και ως πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας. Καλούμε τους αρμόδιους να επιληφθούν του ζητήματος που υφίσταται. 

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου