Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Βγαίνει στις αγορές η FS, το νέο «αφεντικό» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ομόλογα έως 2,1 δις.

Βγαίνει στις αγορές η Ferrovie Dello Stato Italiane, προκειμένου να χρηματοδοτήσει επιμέρους πτυχές από το «Βιομηχανικό Σχέδιο 2017 – 2026».


Επιμέλεια: Μ. Δημητρίου

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την έκδοση ομολόγων έως 2,1 δισ. ευρώ, τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιούν στην Trenitalia και στην απόκτηση νέου στόλου τρένων.

Στο πλαίσιο των νέων ομολόγων, η FS θα εξετάσει και έκδοση των λεγόμενων «πράσινων  ομολόγων», τα οποία αποσκοπούν στη χρηματοδότηση σχεδίων, με θετικό αντίκτυπο στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Πάντως, η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της FS σε “BBB” από το “BBB +”, εξαιτίας της υποβάθμισης της εθνικής οικονομίας της Ιταλίας.

Τα έσοδα του ομίλου FS έφτασαν, πέρυσι, τα 8,93 δισ. ευρώ, με αύξηση 4% έναντι του 2015, με τα έσοδα από τον τομέα «Υπηρεσιών Μεταφορών» να αγγίζουν τα 6,39 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, το ιταλικό δημόσιο θα λάβει μέρισμα 300 εκατ. ευρώ, με βάση τα αποτελέσματα του ομίλου για το 2016.

Η FS υποστηρίζει ότι αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό όμιλο στην Ιταλία, με επενδύσεις 5,95 δις. το 2016, οι οποίες είναι συνυφασμένες με το «Βιομηχανικό Σχέδιο 2017 – 2026», το οποίο προβλέπει επέκταση του ομίλου σε νέες αγορές και δραστηριότητες.

H ιταλική εταιρεία αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως τα τέλη του έτους.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου