Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλει τις αντεργατικές τροπολογίες


Το ΕΚΑ καταγγέλλει  τις  χθεσινές  τροπολογίες, κατά απαίτηση του ΣΕΒ, που ψηφίστηκαν στη Βουλή την τελευταία στιγμή συνεχίζοντας την παράδοση της απαράδεκτης διαδικασίας των εκπρόθεσμων τροπολογιών, χωρίς καμία διαβούλευση.

Καταργούνται διατάξεις που ομόφωνα είχε προτείνει το ΕΚΑ και άλλα συνδικάτα και είχαν τύχει της αποδοχής όλων των εργαζομένων. Όπως η απόλυση με βάσιμο λόγο, που το βάρος της αιτιολόγησης ανήκει στον εργοδότη ή την κοινή και αλληλέγγυα ευθύνη του αναθέτοντος του έργου και του εργολάβου.
Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, με μεγάλη βιασύνη και χωρίς καμία συζήτηση με τα συνδικάτα, ικανοποιούνται ένα ένα τα αιτήματα του ΣΕΒ. Το ΕΚΑ θα συνεχίσει να παλεύει και να αγωνίζεται κατά της εργολαβοποίησης της εργασίας και υπέρ της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων. Η απάντηση από τους εργαζόμενους θα δοθεί και θα είναι πολύ δυνατή, γιατί δε μπορεί να συνεχίζουν να είναι τα θύματα αυτού του δεκαετούς πολέμου των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου